Naturinspirerad Quebec Villa med nordiska designpåverkan

Naturinspirerad Quebec Villa med nordiska designpåverkan
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Trots att de närmaste omgivningarna definitivt spelar en viktig roll vid utformningen av denna vackra turistattraktion, kommer den huvudsakliga inspirationskällan faktiskt från någon annanstans. Villa Boreale ligger i en skogsröjning i Charlevoix-regionen i Quebec, i Kanada. Dess arkitektur och design är dock inspirerade av de typiska skandinaviska stugorna och ladugårdarna.

Villan är designad och byggd av CARGO Architecture, en studio som bildades 2006 men som nyligen (2013) ändrade sitt namn till det vi nämnde. Det nya namnet definierar bättre praxis, vilket symboliserar den kognitiva utbytet som händer genom varje projekt. Deras kreativa, rundabords-tillvägagångssätt gör det möjligt för dem att göra varje projekt unikt och att få ut det mesta av varje funktion och element.

Såvitt den övergripande designen går, ville arkitekterna göra byggnaden blandar sig med omgivningen samtidigt som de står ut på ett subtilt sätt. De kombinerade naturliga texturer och material som trä och betong med svart metallbeklädnad för en kontrasterande och elegant effekt.

Byggnaden är vackert placerad. Det ligger på en mild sluttning med utsikt över dalen och skogen och det var viktigt när man skapade och beräkna sin design och orientering. Särskild uppmärksamhet gjordes på alla fönster.

Varje fönster och öppning var noggrant utformad för att säkerställa optimal storlek och orientering så att de kan fånga vackra vyer och att lyfta fram omgivningen. Dessutom säkerställer användningen av fönstren konstant naturligt ljus hela dagen.

Arkitekterna var också försiktiga att erbjuda en bra balans mellan de åsikter och den nivå av integritet som villan erbjuder. Fönstren och öppningarna i allmänhet stör inte nivån av intimitet som krävs för varje rum i huset.

MoreINSPIRATION
  • Villa GM med en spektakulär utsikt över havet
  • Lyx Villa Mayavee av Tierra Design
  • Vintage Madrid Villa med inflytande från 50-talet och 60-talet

Även om villaens fotavtryck är ganska liten (endast 164 kvadratmeter), är inredningen inte liten eller rörig med möbler och skiljeväggar. Villan är utformad för att vara i harmoni med naturen och omgivningen och detta påverkar både arkitektur och inredning.

Villa Boreale slutfördes 2015 och rymmer upp till 14 personer. Det kan hyras som helhet under hela året. Interiören är partitioner i två nivåer. Det finns bottenvåningen som innehåller kök, vardagsrum och sociala utrymmen i allmänhet och det finns också en mezzanin nivå.

Mezzanine golvet är ett flexibelt utrymme som innehåller sovrummet, ett lekrum för barn, ett läshörn och ett lugnt vårdområde. Dess konfiguration kan anpassas och omorganiseras enligt användarnas omedelbara behov.

Villan har fyra sovrum och totalt 12 sovplatser. Det har också tre badrum som möjliggör utrymme för en fjärde på mezzaninenivån om det visar sig vara ett krav i framtiden. Alla rum har vacker utsikt över omgivningen och vardagsrummet har även stora skjutdörrar som förbinder utrymmet med en uteservering.

Villaens design är flexibel och inspirerad av stugor och stugor på landet men med en tydlig samtida inställning till stilen. Inredningen är ren och enkel, med tonvikt på utrymmena och deras harmoniska samband med utomhus.

Designen som helhet kan enkelt anpassas över tiden och det som nu är ett mysigt turistiskt bostadsprojekt kan så småningom bli något mer komplext i framtiden. Det finns redan plats för ett extra badrum och tillägg och bilagor kan också läggas till vid behov. Med tiden kan detta vackra lilla område locka fler och fler turister, dra fördel av dess underbara läge, intimiteten på webbplatsen och utsökta vyer som besökarna kan beundra tack vare den omsorgsfullt inredda inredningen.