Nhow Hotel Berlin återspeglar förändringar i stadens musikindustri

Nhow Hotel Berlin återspeglar förändringar i stadens musikindustri
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En gång en upptagen industriport, nu sträcker floden Spree öster om Oberbaumbrücke de stora pistolerna i musikbranschen. Bara några steg från universitetsmusikkens huvudkontor skapade arkitekterna Nch Tchoban Voss en stor lysande cantilever på nhow-hotellet som refererar till webbplatsens industriella förflutna och ger en reflekterande kub för musiker att arbeta in. Karim Rashids inredning fördjupar gästerna i en technicolor-tolkning av den digitala tiden. Homedit gick in i en ljus vit elektronisk musikdynamlyft och rida upp till takterrassen för en ny utsikt över Berlin.

Den djärva designen utanför slår ett ackord med den levande inredningen.

Känd industri- och inredningsdesigner Rashid talar om sitt mål att skapa en upplevelse som erbjuder alla möjligheter i den digitala världen

Jag ifrågasätter alltid om den fysiska världen är lika upplevelsefull, förförisk, som bindande, inspirerande, personlig och anpassningsbar som den digitala världen. det är vad jag försökte nå med nhow hotel berlin genom att skapa ett utrymme som sameksisterar med den datastyrda digitala infostetiska världen.

Detta tillvägagångssätt gör det roligt beslutsfattande i lyftlobban, där du väljer vilken hiss som ska träda in på grund av olika musik och stämning som erbjuds.

Det finns en bar, lounge med en scen för konserter och en restaurang på floden, med bord och stolar som slår ut på trappan utanför.

Erfarenheten är intensiv, full av starka kurvor, elektriska brights och rock memorabilia, du kan glömma denna byggnad ger någonstans att sova!

Lyckligtvis inom palatset är paletten mer dämpad och den speglade basen av cantilever speglar dappled ljus in på gården.

Cantileverns ände är helt glaserad medan undersidan är klädd i polerat aluminium. Digipop konstverk ramar varje säng och anpassade teknorganiska mönster är tryckta på återvinningsbara laminatgolv.

MoreINSPIRATION
  • Stiligt Plus One Berlin Hotel Room av Paola Bagna
  • Elegant Hotel Adlon Kempinski i Berlin
  • Hôtel Droog - en plats som sammanför koncepten köpcentrum, galleri och hotell

Takvåningen har ett fristående bad där du kan serenade staden, kurviga bussar och en flatscreen i en stor roterande skiva som du enkelt kan vända från dig när du har tittat på TV i sängen.

Berlin är hem till över 700 musikföretag som ligger sida vid sida med museer, teatrar, klubbar och konserter. Det passar att det borde vara hemma för Europas första musikhotell. Inspelningssuiter, musikschefer och hotellpersonal plockade från musikhögskolor står på vänteläge för gästerna.

Om den perfekta riffen kommer till dig under din morgondusch, kan du beställa en Gibson gitarr eller ett tangentbord via rumsservice för att träna med eller gå till studion för att lägga ner några spår.

En sådan signaturarkitektur som satte sig mot bakgrund av det ökande trycket på Berlins fria spirituella musikscen, hård licenslagstiftning och försvinnandet av många mycket älskade musikställen på grund av utveckling skulle vara obekväma för vissa.

Mediaspree utvecklingsområde är kärnan i pågående förändringar i Berlin med protester från många som föredrar att se människor snarare än företag i centrum av stadsdesign.

Nhow bjuder in allmänheten på ett sätt att ta fram nya visuella konstnärer med jämna mellanrum. Nytt samtida konstverk är hängt inom avlägsna polerade betongutställningsplatser, du kan kolla på deras hemsida för att ta reda på vad som händer nästa.