Shipping Container Retreat ger Nomad Living en helt ny betydelse

Shipping Container Retreat ger Nomad Living en helt ny betydelse
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Begreppet nomadboende har vunnit bättre än de senaste åren. Studio Arte har nyligen kommit fram till en ny design som använder fraktbehållare i strukturer som kan tjäna många olika ändamål. Använd dem som semesterhus, pensionat, hemmakontor, studior eller till och med som utgångspunkt för nya husägare.

En av deras första prototyper finns i Portugal. Här omvandlade studion en standard fraktbehållare till en vacker och modern reträtt. De målade det orange för att komplettera landskapet och byggde ett vackert brett däck som sträcker utrymmet utåt. Inre och yttre utrymmen är anslutna via stora glasdörrar.

Inuti den transformerade behållaren finns ett vardagsrum, matplats och badrum. Strukturen är mobil, hållbar och ekonomisk och den har också en mångsidig och flexibel design som kan anpassas genom att lägga till en mängd olika funktioner.

MoreINSPIRATION
  • Den kreativa gröna designen av ett fraktbehållarhem
  • Familjhem i en fraktbehållare. Kan du få det att fungera?
  • Modular Shipping Container Home erbjuder den perfekta planlösningen

Kvarteren byggdes från en 40 fots fraktbehållare och mäter 320 kvadratmeter vilket är cirka 29 kvadratmeter. Badrummet ligger i ena änden och resten av utrymmet är ett öppet rum. Det finns inget kök inuti.

Däcken på tre sidor av strukturen förlänger inredningen vilket möjliggör en mycket naturlig förbindelse mellan inomhus och utomhusområden som ska skapas.