Fantastiska norska stugor för att titta på norra lamporna från

Fantastiska norska stugor för att titta på norra lamporna från
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det norska landskapet är en blandning av robust terräng och fantastisk och mystisk skönhet och vilket bättre sätt att njuta av allt än att bo i en stuga omgiven av naturen och dess underbara skapelser? På bilderna som följer följer vi några av de mest hisnande norska stugorna som klarar av att tämma även de hårdaste och mest ogynnsamma platserna, så att de kan erbjuda en glimt av den extraordinära skönheten som omger oss.

En stuga på norska kusten, designad av Lund Hagem Architects

Belägen på en av de små öarna nära Larvik i Vestfold län, byggdes den här norska stugan på massiva galvaniserade metallkolonner som bor direkt in i berget och ger en stabil stödstruktur för att byggnaden kan vila på. Denna ovanliga metod användes av Lund Hagem Architects helt enkelt på grund av den mycket ojämna och robusta marken. Den steniga terrängen erbjöd inte en stabil bas och arkitekterna och deras kunder kom överens om att platsen och omgivningen skulle bevaras intakt. Stugan erbjuder dramatisk utsikt längs norska kusten och ligger bara 16 meter över havet.

Fordypningsrommet hytterna

Fordypningsrommet hytterna ligger utanför norska kusten i Fleinvaer skärgård som är ett kluster av små arktiska öar. Det här är den perfekta semesterns destination för alla som vill spendera lite tid ifrån städer, förorening, buller och trafik och bara njuta av naturens underverk. Det var där en serie hytter byggdes för detta specifika ändamål. De kan hyras ut och erbjuda individuella volymer för att sova, laga mat och andra aktiviteter som fungerar som ett stort hus som är skilda i mindre utrymmen. Här finns inga butiker, inga vägar, inga distraheringar ... bara skönhet och spektakulära ljusupplevelser på himlen.

West Coast stuga designad av Rever & Drage

Någonstans i Straumsnes-distriktet på norra västkusten finns en vacker stuga med minimal, modern design. Det upptar en plats där ett gammalt fritidshus från 1950-talet brukade stå. Arkitekturstudio Rever & Drage ersatte den gamla strukturen med en ny norsk stuga som kan göra det mesta av den fantastiska och hisnande utsikten. Dessutom lyckades arkitekterna bevara några av elementen från den gamla strukturen och integrera dem i den nya stugan. Till exempel behölls och renoverades poolen, samma som en bilaga som arkitekterna använde som referens för nyhyttens materialval. Dessa ansträngningar gör det möjligt för dem att göra denna moderna norska stuga utseende och tidlös.

Stugor på Manshausen Island

MoreINSPIRATION
  • Fantastiska Prefab Cabins från hela världen
  • Fantastisk utsikt över Northern Light från Igloo Village
  • Mysiga alpina stugor omgivna av extraordinär skönhet

I norra Norge hittar du fyra charmiga stugor som designades av arkitekt Snorre Stinessen. Stugorna kan hyras av utforskare som kommer till denna region på vandring, fiske, skidåkning och dykning. Tillsammans bildar hytterna Manshausen Island Resort. De är byggda av timmer och glas och har glasfältvolymer som är lutande över kusten och erbjuder dramatiska vyer och exklusiva och minnesvärda upplevelser. Faktum är att endast tre av stugorna stannar över den branta stenen medan den fjärde är byggd på en stenig kant.

En Y-formad stuga i en skidort

Detta är en privat stuga som studio Lund Hagem Arkitekter konstruerade och byggde för en klient som ville kunna njuta av en sommarhyttens fräschhet och luftiga skönhet, men i ett vinterlandskap. Stugan ligger i skidorten Kvitfjell på en av de högsta byggbara tomterna. Härifrån är utsikten fantastisk och den sluttande terrängen gör det mesta av dem. Omgiven av björk och tallar, erbjuder stugan en känsla av integritet och lugn som i en motsats står i motsats till det hårda vinterlandskapet runt det. För att balansera dessa ytterligheter gav arkitekterna kabinglasade ytor och stora öppningar samt tallskenor som täcker dem.

Iglo-liknande stuga med takfönster

Norrskenet lockar stora mängder turister i Island och Norge varje år och vilket bättre sätt att njuta av spektaklet än från en mysig stuga med glaserade sidor och glasfönster .... Det är precis vad Panorama Glass Lodge erbjuder. Denna fantastiska stuga ligger precis utanför Reykjavik på Island och har en iglo-liknande struktur. Inuti finns ett kök, ett badrum, en matplats och även en badtunna men den mest fantastiska delen är överlägset sovrummet, som i grunden är en glaslåda med 360 graders utsikt över omgivningen och viktigast av allt, himlen.

Cabin reträtt med fantastisk utsikt över bergen

Norrsken inspirerade också studion Hamran / Johansen Arkitekter och deras kunder att bygga en fantastisk norsk stuga i Tromsø tillbaka 2014. Stugan ligger vid kanten av Lyngen och omges av en tätt närliggande skog med spektakulär utsikt över bergen. Det var utformat för att fungera som en familjeåterresa och har totalt nio bäddar, alla inom en 50 kvadratmeter inre yta som också innehåller ett vardagsrum och matplats med en dubbelsidig spis och en sval bokhylla.