Gamla tågstationen blir ett hyrabart fritidshus i Belgien

Gamla tågstationen blir ett hyrabart fritidshus i Belgien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Projekt som förvandlar gamla och övergivna strukturer till något annat, ger dem ett nytt liv och en ny mening, är alltid inspirerande och roliga att utforska. Ett sådant projekt finns i Ardennerna, Belgien. Här kan du hitta ett charmigt fritidshus som du kan hyra när du vill.

Huset brukade vara en järnvägsstation och en ganska liten en faktiskt. Ändå hindrade inte arkitekterna från att göra det till en charmig stuga som kunde sova 9 personer. Med utsikt lika vackra som dessa är det svårt att inte bli kär i detta hus.

Eftersom detta var en funktionell järnvägsstation är det inte förvånande att ta reda på att det finns äkta tågspår som passerar fastigheten. Vagnar på dessa spår erbjuder barn en rolig aktivitet de kan njuta av, även om vuxna kan njuta av det också.

Renoveringen avslöjar ett mycket mysigt och välkomnande hus. En kombination av material som blått sten, metall, trä och betong användes i hela huset, vilket ger huset ett eklektiskt utseende, någonstans mellan rustik, industriell och modern.

MoreINSPIRATION
  • Rolig och modern tågstation i Alicante, Spanien
  • En brandstation förvandlades till ett modernt hem
  • Modern & Vintage i ett stationshus

Byggnaden är uppbyggd på två nivåer. På bottenvåningen finns ett litet vardagsrum, en matplats samt ett öppet kök med en bar. Tre sovrum och egna badrum finns också här nere. Interiören är ansluten till en stor uteservering och grillplats.

Stora fönster släpper in naturligt ljus och träet som används för de flesta möblerna, taket och trappväggen gör volymen varm och inbjudande trots den enkla, neutrala och kalla färgpalett.

En metallpanna värmer upp atmosfären i sittplatsen. Stenmur bakom den ger en vacker bakgrund och det polerade betonggolvet håller en sammanhängande inredning i hela huset. En uppsättning Arne Norell fåtöljer med lädersäten i rött och vitt erbjuder tilläggsplatser och fyller ut utrymmet.

På övervåningen finns ett eget kök tillsammans med ett vardagsrum, ett sovrum, ett badrum och en terrass. Mindre fönster säkerställer en privat och mysig atmosfär på denna nivå. Färgpaletten var avsiktligt hållen mörk för att betona denna detalj.

De som vill hyra huset kan också njuta av en stor trädgård med en pizzaugn och gott om plats för både barn och vuxna att ha det roligt och njuta av den vackra utsikten. Omgiven av betesmarker, det finns inte mycket att se runt här, men omgivningarna är ändå fantastiska.