Old vs New: The Spectacular House bevakad av ett Jacaranda Tree i Brisbane, Australien

Old vs New: The Spectacular House bevakad av ett Jacaranda Tree i Brisbane, Australien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Nyligen förnyad av Loucas Zahos Architects, the Taringa House, belägen i en lugn förort till Brisbane, har Australien en underbar inredning som kännetecknas av genomskinlighet och ljusstyrka. Ursprungligen fungerade Taringa House som en arbetarstuga. Efter "interventionen" behölls endast några av de ursprungliga elementen. En av elementen var gatafasaden (kundens önskan var att hålla den "otydlig" och låt den följa grannskapets traditionella designlinje).

Denna "gamla vs nya" division genererade en tydlig kontrast mellan byggnadens former. "Den" gamla "stugan fungerar som en ingång från gatunivå, och rymmer också ett gästrum, badrum och överflödesutrymme. Det nya tillägget är kärnan i vardagen i huset. Den innehåller kök, vardagsrum, matsal och sovrum. "

Vardagsrummet öppnar upp till terrassen och innergården. Det som är väldigt intressant är att allt glasarbete gör ett Jacaranda-träd (en av de gamla elementen hålls "levande") synlig från nästan vilket rum som helst. Familjen bor i den nya strukturen medan den gamla delen har förvandlats till ett pensionat.