Gammal träskola ombyggd med ett skandinaviskt tema

Gammal träskola ombyggd med ett skandinaviskt tema
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Arkitekterna av Tjeckiska Studio OOOOX kom med en plan att omvandla en gammal träskola till sitt eget hem och de kallade den BOOOOX-ladugården. Efter en 2-årig renovering var rymden helt transformerad. Utsidan blev svart och inredningen designades med ett skandinaviskt tema.

De lade till ett nytt isolerat skal till ladugården med bord-och-batten sidospår över den ursprungliga träramen. Glasdörrar och stora fönster installerades bakom de stora skjutdörrarna. Hela ladan är ca 25 'lång med 21' bred.

Interiören är enkel och infunderad med skandinaviska funktioner samt ett antal industriella element. Det svarta och vita temat förenklar inredningen, medan de lagrade texturerna skapar en välkomnande atmosfär.

Bottenvåningen har en delvis tegelvägg som skiljer köket och badrummet från vardagsrum och matplats.

Köket har vita väggar, synliga takbjälkar och vit skåp med trä bänkskivor. Det finns en fullständig brist på väggmonterade möbler, en detalj som är avsedd för att hålla inredningen enkel och luftig. Accentlampor installerades för att ge arbetsbelysning.

Tegelväggen stöder en serie öppna hyllor som fungerar som ett slags skafferi. Det är där allt är organiserat och lagrat nära till hands men dolt att visa.

En del av denna vägg omvandlades till förvaringsutrymme för alla köksredskap och de stora krukorna och kokkärlarna. De är alla organiserade med metallstavar och krokar.

Matsalen är placerad av ett stort fönster med djup utsikt över det omgivande landskapet. Den består av ett enkelt skräddarsydda vita bord och en serie chic Tolix stolar som är ordnade runt den. Två industriella hänglampor kompletterar utrymmet ovanifrån.

På den andra sidan av den öppna planen är det sociala området kännetecknat av en svart och vitt kohidarea och brödsladdning i industriell stil. Utrymmet är avslappet, med bara några få platser som är utspridda. Stora skjutdörrar öppnar bottenvåningen till en utomhus trädäck och panoramautsikt.

MoreINSPIRATION
  • Remodeled Barn Sammanslagningar Traditionell Och Samtida In En Tidlös Design
  • Unikt Barn Style House
  • Fantastiska skandinaviska lägenhet med barndörrar

En svart ståltrappa ansluter bottenvåningen till de övre loftutrymmena.

Ursprungligen hade ladan två hölox anslutna av en korridor. En blev ett öppet sovrum och den andra omvandlades till en garderob och hobbyrum. Hängande klädstänger av vattenrör och rep lägger till ett originalutseende på utrymmet.

Sovrummet har en bondgårdstil med en modern twist. Rostfritt stål nät delade områdena samtidigt som det fungerar som en säkerhetsfunktion och ger utrymmet en industriell atmosfär.

En svart stålbro sitter mellan de två lofterna så att den ursprungliga layouten bevarades och endast modifierades i stil.

Sovrummet har ett fönster som är delvis dolt bakom träluckor för att bevara den ursprungliga aspekten av byggnaden så mycket som möjligt.

Det samma loftet har också en mysig läshög.

Badrummet är infunderat med industriella accenter. Ett fabriksfönster omvandlades till en duschvägg och stentvätten är verkligen iögonfallande med sin grova och råa aspekt.

Element som det ytmonterade kablarna och alla porslinbrytare och utlopp erbjuder den ombyggda ladugården en riktigt unik atmosfär och ger den karaktären.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: