En närmare titt på olivfärg ... för "Olivus" (aka, alla oss)

En närmare titt på olivfärg ... för "Olivus" (aka, alla oss)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Olivfärg gör en återkommande inredning, och av goda skäl. Medan denna nyans och dess nära släktingar kanske brändes ut från överanvändning för fyra årtionden sedan, är oliv är en användbar färg att införliva i design. Det är en neutral, men en med personlighet. Det är en färg, men en som inte skriker. Olivfärg är mångsidig, samtidigt stimulerande och lugnande, om det är möjligt. I den här artikeln ska vi titta på denna färg och dess variationer för införlivande i det moderna rummet.

Vad är olivfärg?

Olive är en ganska lerig, mörkgulgrön färg. Den är uppkallad efter omärda eller gröna oliver, även om variationer uppträder på båda sidor av spektrumet (mer gula tints eller tyngre gråtoner).

Olive Color Basics.

Även om olivfärg brukar kallas "olivgrön" är det faktiskt en nyans av gul vid basen, med olika mängder och nyanser av grå eller svart tillagt. Detta foto visar en olivfärg med en stor dos grå. Ibland kan olivolja produceras när mörkare brun och grön blandas, vilket inte är för förvånande på grund av familjeanslutningen av gul och brun.

Glansig Olivfärg.

Ett intressant sätt att införliva olivgrön till hemdesign är att kontrastera sin inneboende, mörka ton med en mer reflekterande glans eller glans. Träramar på dessa baklösa stolar med oväntat "glänsande" olivgrön klädsel illustrerar denna juxtaposition vackert.

Retro olivfärg.

Olivgröna hade definitivt blomstranden på 1970-talet, och det trender igen idag. Dess användning tenderar att ha en inneboende typ av återkallande överklagande. Gör färgen relevant och aktuell med moderna detaljer, till exempel vad dessa hårnålsben gör för denna här retro-känslolägen.

Olivin.

MoreINSPIRATION
  • Färgtrender för 2011
  • Hur man väljer rätt färg för rätt rum
  • 5 vackra färgsystem lämpliga för köket

Mineralolivin är namnet på denna blekare nyans med olivfärg. Det är lättare, färgen på mineralfyndigheter eller några alger som växer på stenar och på andra håll i naturen.

Perky Olive Color.

Medan den inneboende "muddiness" av äkta olivfärg kan göra att det verkar omöjligt kan oljan luta mer mot den gula änden av sitt spektrum och verkar ganska glad och positiv, även fräsch. Denna stol är i slutet av olivspektrummet, som sitter ganska nära början av vårgröna.

Olive Drab.

Trots att det är ett namn, är olivlöv en favorit bland olivfärgsläktare. Det är en mattare version av oliv, skapad med en generös dos grå och lite brun, även om färgen själv är ganska stark. När folk tänker på kamouflage är olivslagen förmodligen en av de första färgerna som kommer att tänka på eftersom den har använts så mycket i camo (speciellt av den amerikanska armén) sedan andra världskriget.

Olivgrön.

Tekniskt sett är olivgrön (som en officiell färg) nyans som är grönare än olivlund och olivlöv men mindre grön än mörk olivgrön. Olivgröna är ofta ihop med smörjiga gulor och guldbruna, eftersom resultatet är en jordnärlig och pulserande palett. (Bolderfärgföreningar med olivgrön ingår sanna röda eller kanariefärgade.)

Dark Olive Green.

Inga överraskningar här: mörk olivgrön är en, väl, mörkare nyans av olivgrön. Intressant är att olivfärg (och dess variationer) anses vara en neutral färg, vilket betyder att den kan para ihop med en mängd andra färger. Det här är användbart att överväga när olivspel gör en debut i ett inre utrymme - bara för att det är grönt betyder det inte att det är färgen. Tänk på olivolja som en del av den neutrala grunden, och lägg till lager av färg därifrån.

Olive Color Accents.

På grund av sin neutralitet fungerar olivfärg bra i nästan vilken färgpalett som helst. Mjukare tints av oliv kan vara mer effektiva när de används i ett mörkare, humörare utrymme. Överväg att lägga till visuellt djup med en djup nyans av olivolja i ett utrymme som annars är ljust och luftigt. Spela runt med denna underbara färg för att tillfredsställa färgpalettresultatet.