6 Optisk Illusion Bakgrund Ideer

6 Optisk Illusion Bakgrund Ideer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En gång sågs som ett föråldrat tillägg till ett hem, kommer tapeten tillbaka på ett stort sätt. Från trendiga nya idéer som skrapa och sniffa tapeter till hypermoderna stylingar, är tapet inte längre inredningen utan mans land det var en gång. Och ett av de mest unika sätten att tappa på tapeterets fulla potential är att använda optisk illusionstabell.

Optisk illusionstabell skapar ett visuellt knep för att få dig att tycka att utrymmet är något annat än det är. En realistisk tapetdesign kan till exempel innehålla ett spår som sträcker sig in i avståndet för att ge rummet en mer rymlig känsla. Med tapeter är möjligheterna oändliga, eftersom du inte behöver hyra en dyr konstnär för att skapa stilen med färg. Ta en titt nedan för att se hur designers använder tapeter för att förvandla rum.

Få ett bibliotek att känna utan kostnad för alla dessa böcker. Bild: B & R Creative Builders

Faux-biblioteket

Har du alltid velat ha en av de fina biblioteken med mer läderbundna böcker än vad du någonsin har råd med? Denna husägare hade samma idé, men i stället för att rusa ut och köpa hundratals estetiskt tilltalande böcker gick de med tapeter.

Denna design ger en övertygande illusion av en vägg fylld med gamla böcker. Sepia-tonen ger det också ett mycket klassiskt utseende. Det är det ultimata enkla sättet att få en högklassig biblioteks känsla. Text på kuddarna lägger till det litterära temat, liksom kaffebordsböckerna.

Låta som om du bor ute i naturen, sans myggor. Bild: Väggar och väggmålningar

Ut i naturen

Om du älskar naturen kan tapet vara ett bra komplement till ditt utrymme när du skriver ut med en naturlig väggmålning. Många tapeter har faktiskt ett realistiskt tryck som ger intrycket att en vägg faktiskt öppnar sig för en riktig skog. Men stilen ovanför avsiktligt går för en elegant, artsy känsla.

Bakgrund som den ovanstående är bra för människor som uppskattar både natur och konst. Och träet texturerat golv lägger till den naturliga känslan. Under tiden kompletterar den solida gröna väggen konsten men ställer inte uppmärksamhet från den.

En optisk illusionsväg skapar visuellt avstånd. Bild: Vastu

Skapa avstånd

En snygg användning av modern tapeter är att få ett realistiskt tryck som har någon form av väg eller spår. I exemplet ovan arbetar bryggbildet för att skapa djup och avstånd. Det är en bra idé för små, smala utrymmen som dra nytta av känslan av extra utrymme.

Denna design visar också en känsla av humor och lekfullhet i tapetdesign; Toaletten verkar sitta precis vid bryggan, eventuellt öppna sig i sjön själv. Det visar hur kreativt du kan få med optisk illusionsteknik.

Gå direkt in i dina favoritberättelser. Bild: Catalina Estrada

In i en saga

Kanske är en av de bästa egenskaperna hos optisk illusionstabell förmågan att skapa en hel konstnärlig scen. Det kan visa allt du kan tänka dig. I det här fallet går du direkt in i berättelsen om Little Red Riding Hood. Det är en underbar idé för ett barns sovrum eller lekrum.

Möjligheterna här är oändliga: Bakgrunden kan ge livet någon historia eller tema. Du kan spela med en konstnärlig collage stil, eller välja en hel scen som ska utspelas på väggen.

Få en stil som bokstavligen dyker upp. Bild: Suzan J Designs

Geometriskt djup med optisk illusion tapeter

Ett populärt sätt att använda optiska illusioner är att skapa illusionen av djupet. Den geometriska tapeten ovan hanterar den bra. Den guldglans och svarta skuggningen gör att mönstret ser ut som om det bokstavligen dyker upp ur väggen. Tealen ger också detta rum gott om färg.

Det är också ett utmärkt komplement till det här industriella teman badrummet, med utsatta rör på taket och en skarp metallfack. Guldmönstret har något av en metallisk industriell känsla sig, så det passar in i utrymmet. Det är ett bra exempel på hur optisk illusionsteknik kan bidra till det övergripande utformningen av ett rum.

Gå fri-spirited med doodle-inspirerad tapeter. Bild: Turner Pocock Inredning

Ritning på väggarna

En mer lekfull idé är att välja tapeter som använder klotter som design. Det gör att det ser ut som någon har dragit på väggarna, utan att egentligen förstöra väggarna. Vilka resultat är ett friluftsligt konstnärligt utrymme.

Du behöver inte heller begränsa dig till klotter. Du kan också använda handskriven poesi eller temaordsamlingar. Om rummet har ett akademiskt tema kan du också välja bakgrundsbilder som innehåller ekvationer eller kemiska strukturbilder.

Det finns många sätt att använda optisk illusionsteknik i något rum i ditt hus. Har någon av de ovannämnda idéerna stått ut för dig? Låt oss veta i kommentarerna!

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: