Original Courtyard House i Indien Anpassad till lokala klimatfaktorer

Original Courtyard House i Indien Anpassad till lokala klimatfaktorer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En innergård är centrum för denna moderna bostad designad av Lila bläckstudio i Bengaluru, Indien. De Courtyard House planerades efter att ha undersökt områdets klimat: "Platsen är österläge och har ett stort offentligt grönområde på norra sidan. Landskapsplanen är konceptualiserad för att skapa kontinuitet med omgivningen och dra linjerna in i byggnadens interiör och ansluta den med gården som rymmer ett skulpturalt träd ". Enligt arkitekterna är alla sociala områden tänkt som yttre utrymmen, vilket gör att insidan och utsidan verkar som en.

Byggnadens arkitektur är kreativt anpassad till förhållandena på platsen: "Baserat på klimatologiska faktorer roteras byggnaden mot norra sidor (för att få maximal fästning för att undvika solens hårda strålar under dagen) och en kontinuerlig vattenkanal introduceras i riktning mot de rådande vindarna som hjälper till att upprätthålla interiörets mikroklimat. "Den centrala gården översvämnar bostaden i naturligt ljus och ger ventilation genom de genomträngda väggarna. Ta en titt på fotogalleriet nedan och dela dina tankar!

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: