Hur man målar en ytterdörr som i, Stäng ytterdörren!

Hur man målar en ytterdörr som i, Stäng ytterdörren!
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Förmodligen är de billigaste men mest effektiva sätten att uppdatera utseendet på din yttre främre ingång att måla ytterdörren. En sådan stor bit av färg, front-and-center, är verkligen en av de mest visuella aspekterna av ditt främre inträdesutrymme. Därför väljer du den perfekta ytterdörrfärgen och målar den rätt är viktigt om du vill ge upp det bästa möjliga första intrycket. Det är en enkel och enkel process. (Var noga med att du är beredd att låta din dörr vara öppen hela dagen.)

Trött på din gamla dörrfärg? Låt oss ändra det.

Titta på färgen / färgerna på ditt hus. Du kommer att vilja välja något som går med resten av huset, först och främst. I det här exemplet visas ett hus med ett brunt brunbrunt ansikte. Dessa är inte bland husägarens favoritfärg, men de måste beaktas innan man väljer en dörrfärg. Eftersom orange och blå är komplementära färger, och den tidigare dörren var ganska mörk, bestämdes det att en ljusare / mjukare nyans av varmblå skulle vara trevligt. Många färgpipor samlades in som svävar kring denna idé, då de tapades till dörren och analyserades. (Den valda färgen kallas "Vattenig" av Home Decorators Collection, en härlig blåig-gröngrå.)

Ta en bit av 220-slip sandpapper och börja slipa ditt dörransikte. Börja med att försiktigt slipa spåren, om din dörr har någon. Tips: Du vill sätta bort stora imperfektioner, men du behöver inte spendera för alltid slipning.

Fortsätt sedan vidare till de platta ytorna. Ser ut som färgen innan ebenholts var en nyans av koboltblå.

När du utför en snabb, lätt slipning, är det bra att komma ihåg att du inte nödvändigtvis är ute för att uppnå en jämn färg i slipningen. Vissa avsnitt är bundna att behöva lite mer slipning; andra, betydligt mindre. Om du ser dig själv i ett område som verkar behöva mer slipning, fortsätt känna istället för att titta - sluta slipa på några sekunder och springa fingrarna över området. Om det känns smalt, oavsett hur det ser ut, kan du gå vidare.

Torka ner dörren med en rengöringsduk. Eller en baby torka.

När din torkning har torkat helt, är det dags att ta bort allt du inte vill måla. Obs! Det är en bra idé att helt enkelt ta bort all hårdvara före målning. På så sätt kan du få en jämn slipning klar, och du riskerar inte att måla droppar på din dörrknopp eller nyckelhål.

I det här exemplet undviker man att ta bort dörrens knopp och låsa eftersom de bitarna måste installeras ganska smidigt av en låssmed på grund av några konstiga problem på vår gamla dörr, så kommer de att vara kvar, täckt säkert med tejp.

Också, eftersom du kommer att måla inuti läppen på din dörr (ansiktet som berör dörren), är det en bra idé att springa en bit målare tejp nerför kanten.

Ta tag i din yttre färg. Jag rekommenderar (tillsammans med många målare) en kombinationsfärg + primer för att spara dig ett steg samtidigt som du uppnår en jämn färglack. Annars använder du två lager primer och sedan utvändig färg ovanpå.

Beundra din valda färg. Åh ja. Jag tror att du kommer att tycka om det här, Watery.

MoreINSPIRATION
  • Cool Purple Purple Front Door Ideas
  • Gör en plask med en röd dörr
  • 7 Snabba idéer för att göra din främre dörrpop

Det finns en metod att måla en dörr som gör att den ser bra ut i slutet, och jag ska dela den med dig nu. Börja med att måla den vinklade omkretsen av en toppanel (en av de sex rektangulära panelerna på den här dörren) med en pensel. Den här första kappan bör vara en ljus; oroa dig inte om någon av den gamla färgfärgen visar igenom i delar. Du får den täckt tillräckligt snart med den andra / tredje kappan.

Måla hela panelen och fortsätt sedan till den närliggande panelen, fortfarande med en pensel. Stanna där i en minut. Se till att, som du målar på dem, att kanterna på några nya penselsträckor släpper ut omedelbart. Om du lämnar dem, även i 30 sekunder, kan de börja installera lite, vilket ger ett mycket slät slutresultat. Var noga med att titta på droppar och droppar och målarlöp, och dra dem omedelbart bort.

Därefter kan du, för den första pälsen, ta en skumrulle med hög densitet och måla de platta delarna runt de två paneler som du just har beskrivit. Återigen, titta på kanterna på dina nya färger om det finns till och med en liten överskottsfärg som finns kvar för att sitta där, börjar den ställa upp och göra en ful stöt eller linje när du målar över den senare.

Glöm inte om panelernas insida, om tillämpligt. Fortsätt med den här beställningen - borstspår, kolla målar kanter, rulla omkretsen, kolla på färgdroppar, rulla inredning, se upp för konstiga målarfärger - för varje panel på din dörr.

Glöm inte dörrkanten (läpparna) - låt knoppen en säkert och gångjärnet en om du vill.

Låt allt torka (vanligtvis i ungefär fyra timmar, om du gjorde som du skulle och behöll den första färgfärgen en ljus).

Ta med din 220-grit sandpapper och gör en mycket lätt slipning över hela dörren.Du försöker inte sanda genom den här färglacken, du slipper helt enkelt bort några svaga färgstötar om de kom upp för att du glömde en eller två gånger för att släta ut kanterna på dina nya lacker. Oroa dig inte, vi har alla varit där. Bara sand dem ner.

För den andra kappan (och tredje, om du vill ... den här handledningen gjorde tre skikt) fortsätter du på samma sätt att måla vinklarna kring varje panel. Måla som om du följer en träkorn, även om det inte finns någon på din dörr eller om den är begravd under 28 andra lackfärger. Det enda undantaget från detta är de horisontella linjerna som skapas av de övre och nedre vinklade kanterna på varje panel. måla de i sidled. (Eller, egentligen, men du föredrar.) Eftersom jag gillar den pittoreska utseendet på en borstmålad dörr, använde jag bara borsten för den andra och tredje skiktet; ingen skumrulle för mig här. Det är dock ett preferenssamtal. Det är säkert snabbare med skumrullen.

Ta försiktigt bort eventuellt tejp efter din sista frakt, oavsett om det är andra eller tredje, medan det fortfarande är vått.

Låt det torka.

Stå tillbaka och stäng din dörr så att du kan se den med resten av huset. Är du nöjd?

Var färgvalet bra för ditt utrymme?

Färgen ser alltid lite annorlunda ut när den faktiskt är målad på. Vi älskar den här, eftersom det lägger till ett coolt samtida element till det omgivande (daterade) rockytan.

grattis! Du har precis klarat det enda effektivaste du kan göra för att packa en kraftfull stans med din ytterdörr / exteriör ingång. Vi hoppas att du älskar det.