DIY Paint Drip & Milk Glass Vase

DIY Paint Drip & Milk Glass Vase
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Mjölkglas är en vacker, krämig typ av färgat glas. Det finns ofta i antikviteter och årgångar, men det kan vara en utmaning att hitta ett glasstycke du älskar, det är också mjölkglas. Lösningen? Gör det själv. Faux målning öppnar nya dörrar till kreativa sinnen. Det finns ett väldigt enkelt sätt att återskapa utseendet på mjölkglaset på något glasstycke med hjälp av fauxmålningsteknik. Och ännu bättre kan du anpassa utseendet med lite färgdropp också.

Så ta tag i ett vanligt glasglas som har samlat damm och förakt och ge det ett nytt, krämigt utseende genom att följa denna enkla handledning.

DIY Nivå: Nybörjare

Material behövs:

  • Klar glasvase (vilken storlek som helst)
  • Guld akryl / hantverkfärg (används: Martha Stewart metallisk guld akrylfärg, nästan hela 2 oz flaska som används för denna storstora vas)
  • Vit latexfärg
  • Tandpetare / skumborste (tillval)

Steg 1: Applicera droppfärg till insidan av glasvase.

För att uppnå mjölkglasets utseende bör all färg appliceras på insidan av glaset. Det betyder att du måste arbeta bakåt, på ett sätt som börjar med vilken färg du vill ha som din droppade färg. I detta fall är droppfärgen metallguld (Martha Stewart).

Krama en generös mängd färg runt insidan av vasfälgen. Vikten av överskottfärgen är vad som kommer att bilda dropparna.

Tips: Om kanten på din vas har flera vinklar, som det här gör, måste du applicera färg på "toppen" av alla sektioner. Här pressades färgen direkt på den sanna fälgen och pressades sedan på den inre "fälgen".

Steg 2: Sprid överskottfärg för att täcka hela glasytan.

På det här första färgskiktet är den viktiga delen det som ses från utsidan av vasen (genom glaset), inte nödvändigtvis vad som ses. Jag använde en skumborste (och senare en tandpetare som jag hamnade föredrar på grund av bättre målspridningskontroll) för att sprida ytorna med övermålning mot områdena utan färg.

Steg 3: Se färgdropp.

Nej, jag ber dig inte att titta på färgen torr. Men jag vill att du ska ta några minuter och titta på färgdroppen för att försäkra sig om att lacken (runt vasen) är ganska jämn och att du har applicerat en lämplig mängd färg. Jag märkte tidigt att min övre kantfärgansökan var för tung, för att istället för att springa ner vasväggen skulle färgen droppa direkt från ledgen ner till vasens botten.

Oroa dig inte; Dessa färgdroppar kommer lätt att skrapas före min nästa applikation, när allt är torrt. Om detta händer med dig, lämna dem bara och låt dem torka vid denna tidpunkt.

Steg 4: Torka av fälgen.

Om din färg dricker till din tillfredsställelse, torka av glasfasens kant. Tips: Oroa dig inte för mycket om vad insidan av vasen ser ut; det här fotot visar en slags snygg färg, men från utsidan bör guldfärgen vara jämn och ogenomskinlig. Insidan kommer att täckas med din andra färglacka.

Steg 5: Låt torka.

MoreINSPIRATION
  • Hur man gör enkla färgdroppar, vaser och växter
  • DIY-etsad glasvase
  • Hur man gör färgdroppdekorationer till ditt hem

Efter att du har rört färg så är det ogenomskinlig från utsidan överallt (detta gjordes efter att foto togs), är nästa steg ganska självförklarande. Sätt din vas på en säker plats och låt den torka noggrant. Det kan ta några dagar, beroende på tjockleken på din färg.

Steg 6: Ta bort oönskade färgdroppar.

Kom ihåg de färgdroppar som föll till botten av vår vas, att vi lämnade ensam? Tja, de har torkat nu och är redo att tas bort. Tips: Tjocka målarfärger är lättare att skrapa av glas än smala streck, varför jag rekommenderade att du lämnar globsna, om de är helt ensamma.

Skrapa enkelt av de oönskade dropparna. Jag använde min fingernagel och färgen var tjock nog att den bara avskalade ganska lätt.

Steg 7: Lägg till huvudfärg av färg.

Häll tillräckligt med färg i botten av vasen för att täcka botten, ca 1/4 "eller så (beroende på storleken på din vas och botten). Mängden du häller beror på din vases storlek - du vill bara tillräckligt för att täcka det klara glaset, och inte mer

Vrida färgen runt vasen, täcker alla sidor och rensa utrymmen.

Vänd vassen på sin sida och arbeta långsamt färgen från botten av vasen uppåt mot toppen. Torka bort signifikant överskott kom ihåg att färgen bara behöver vara så tjock att den uppstår ogenomskinlig genom glaset.

Steg 8: Låt det torka.

När hela inre vasen är täckt med färg, låt den torka. Jag lämnade mina upp och ner och kollade den var 10: e minut eller så i ungefär en timme, för att torka bort överskott droppar.

Steg 9: Njut av din vackra "nya" vas.

Det är krämigt och unikt och anpassat till din smak och plats.

Jag älskar glänsande metalliska rör i ett utrymme; den här metoden innebär att man fortfarande tempereras med ett mjukt utseende mjölkglas.

Vi hoppas att du njuter av det här enkla och vackra DIY-projektet!