Hur man målar vinylbeläggning

Hur man målar vinylbeläggning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du kan ha en möbel som du älskar som har vinylbeläggning som du inte gör. Reupholstering bitar kan vara mycket arbete. Goda nyheter: Du kan få ett nytt, friskt utseende på dina vinylmöbler genom att bara måla vinylen! Jag har haft ett par svart vinyl barstolar i flera år och, medan de inte var hemska, var de helt enkelt för mörka för min källare pentry. Jag ville ha dem ljusare och ljusare.

DIY Nivå: Nybörjare

Material behövs:

  • Vinyl stoppade möbler
  • Sprayfärg - färg + primer som klibbar på plast. Krylon och Rustoleum är två märken som bär denna typ av sprayfärg

Anmärkningar:

Några saker du bör veta innan du påbörjar detta DIY-projekt:

  • Målning på fast vadderade (som i, inte mjuka) vinylstolar har bättre resultat än att måla på vinyl som krävs för att ge och böj en hel del.
  • Vinyl är plast. Sprayfärg som specifikt klibbar på plast ska därför fungera för detta projekt.
  • Tygsprayfärg är mer flexibel än någon annan sprayfärg, men det är dyrare. Detta DIY-projekt är gjort med plasthäftande sprayfärg. Livslängden på ditt projekt kan förlängas om du väljer tygsprayfärg.

Steg 1: Flytta ditt möbelobjekt till ett välventilerat område. Jag bar min barstolar ut i garaget och lade dem på några väl använda dropptorkar.

Steg 2: Rengör möblerna noga med fettskärare. Jag använde LA's Totally Awesome Cleaner, och det gjorde ett fantastiskt jobb att städa upp saker. En produkt som Krud Kutter skulle också ge bra resultat. Låt möblerna torka ordentligt.

Steg 3: Måla tunn basbeläggning på möbler. Jag använde Kryolon Colormaster paint + primer i Classic Gray eftersom det klibbar plast och eftersom färgvalet matchade vad jag hade tänkt bättre än Rustoleum. Tips: När du sprutar, tryck munstycket medan du siktar på sprutkanalen något av kanten av stycket, och rör sedan sprutan lätt över möblerna. Detta förhindrar lackering av färg.

Steg 4: Låt baslacken torka. Fokusera på att hålla baslacken tunn snarare än jämn. Täckningen kommer inte att vara jämn med din basrock, och det är bara bra! Tips: De tunnare dina individuella lacker, desto bättre kommer de att hålla sig till vinylen. (Och ju mindre sannolikt de kommer att vara att knäcka.)

MoreINSPIRATION
  • DIY målad dörrmatta
  • Hur man återuppliva en gammal stol med hjälp av färg
  • DIY Paint Dipped Wine Bottle Vases

Steg 5: Mera ytterligare skikt efter behov. Måla en tunn päls i taget tills hela möbelstycket är jämnt täckt. Jag gjorde tre lager på min barstolar. Låt torka noggrant.

Steg 6: Bli kreativ! Självklart kan du enkelt göra med att måla din vinylklädsel efter steg 5. Men jag ville lägga till lite mer personlighet i min barstolar. Jag bestämde mig för att skapa en ombreffekt, med lite koboltblå på benens spetsar och flytta upp gradienterna i vitt överst på stolpen.

Här är en närmare titt på bakstycket. Tips: Ombre är spraymålningens bästa vän. Kom ihåg att hålla alla färgsprayar ljusa och börja ALDRIG och sluta sprayen när du siktar på luften nära, inte på, möblerna. Mer solida beståndsdelar i ombre ska göras med ett högre antal lätta rockar - inte tyngre klår - än gradientsektionerna.

Jag bar även en del av den vita färgen på barstolssätet för att skapa en övergripande ombreffekt. Jag lade också till en fjärde "färg", "Smoke Gray", som är något mörkare än Classic Grey i baslacken, för att skapa mer djup i det massiva grågrået på stolen. Det är subtilt men viktigt.

Steg 7: Låt allt torka. Det är svårt att vänta, jag vet. Men ta tillfället i akt att städa upp det område där din nya favorit vinylmöbler kommer att leva.

Ombre målade ben liknar doppade stolben.

Jag hoppas att du kan lära dig att älska dina vinylmöbler igen med lite kärlek! Denna idé skulle se bra ut som en vertikal eller horisontell rand, en buffelkontroll, en abstrakt, en geometrisk ... himlen är gränsen, verkligen. Ha kul med det här!