Fördelarna med en pastellfärgspalett

Fördelarna med en pastellfärgspalett
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det kanske inte är djärvt. Det kan inte vara uppfriskande eller spännande. Men på egen väg kan en pastellfärgspalett vara ett underbart, unikt interiördesignschema. Styling ditt utrymme med en mjukare sida har alla möjliga fördelar, både estetiskt och fysiskt. Här är några av de främsta fördelarna med att dekorera ditt utrymme med en pastellfärgspalett.

En pastellfärgspalett är vacker. Färgfärger är av sin natur mjukare och subtilare än deras mättade motsvarigheter. Denna dämpade estetik har den otrevliga förmågan att framstå vackert i design såväl som lugna.

En pastellfärgspalett lyfter utrymmet. För det utrymme som är måttfärgat som standard eller builder-grade beige, kan en pastellfärgspalett vara bara den sak som behövs för att lyfta lite frisk överklagande in i den. Pastellfärgen kommer inte att ha en överväldigande effekt som en djärv ton kan ha, men det kommer fortfarande att lägga till den viktiga grunden för ny färg.

En pastellfärgspalett kan jordas. Att använda en pastellfärgspalett i ditt utrymme betyder inte att du bara bor på den tonade sidan av spektrat. Ett pastellutrymme behöver jordas, ofta med jordnära texturer och djupa toner. Detta kan göras med mörka golv eller svarta accenter eller en gråvasket träfläck.

En pastellfärgspalett kan öka humör. Förmodligen beror till stor del på sin blygda natur, pastellfärger ger en lugn miljö som samtidigt kan öka ditt humör. Varma, energiska färger kan vara glada och entusiastiska, men en pastellfärgspalett har en stämningsförmåga på grund av sitt arbete i motsatt riktning - det är en luftig känsla av jubel utan utmattning.

En pastellfärgspalett är mångsidig. Pastellväggfärger, till exempel, ser fantastiskt ut mot trägolv, paneler och andra möbler, oavsett om de är lätta eller mörka. Ju större kontrasten mellan pastellpaletten och andra element i ett utrymme är desto högre blir energinivån. Omvänt desto mer likartade toner av nyanser som används, desto mer neutrala och lugnande kommer det att känna sig i rymden.

MoreINSPIRATION
  • Ren, färgglatt palett trios för huset
  • En elegant lägenhet med en varm och elegant färgpalett
  • Hur man införlivar vår-och pastellfärger i ett växande utrymme

En pastellfärgspalett kan vara samtida. Några av oss kan ha en knä-jerk reaktion på pasteller som gammaldags eller traditionella, men motsatsen är sant. Många av dagens interiörer omfamnar mjukare nyanser som en tillflykt från livets sken. Mjuk persika, blek mintgrön och färskt ljus citron, som bara några exempel, befinner sig alla hemma i ett samtida utrymme.

En pastellfärgspalett fungerar utöver bara plantskolan. Det finns en anledning babyblå heter vad det är, men det betyder inte att färgen bara fungerar i barnkammaren. Faktum är att alla pastellfärgade tänder (jämn tjejflickarosa) kan fungera vackert i ett vuxen utrymme när det är parat med ljusare eller mörkare nyanser. Den resulterande kontrasten är vacker och sofistikerad.

En dämpad pastellfärgspalett kan vara neutral. För dem som letar efter ett lugnande inre utrymme men inte övertygade är en klassisk pastellfärgspalett rätt för rummet, överväga ett mer dämpat alternativ. Pasteller med grå undertoner, till exempel, eller till och med ett mjukt grått med lila undertoner kan införa ett utrymme med en lugnande och förfinad aura.

En pastellfärgspalett gör att rummet känns rymligare. Ett litet rum tenderar att se ut och känna sig mycket större än det faktiska fotavtrycket när det använder ljusare färger, till exempel en pastellpalett. Naturljus studsar mer fritt i ett pastellutrymme, och den övergripande estetiken är luftig och lätt.

En pastellfärgspalett ser bra ut med LED-belysning. Naturligtvis kommer dagens LED-belysning i ett spektrum av värme, från cool blues till mycket varma gula. Pastellfärger tenderar att vara bäst i naturligt ljus eller med något svalare LED-belysning, eftersom det traditionella gula ljuset gör pastellerna lite sjuka eller snusiga. Detta är en lätt sak att uppnå, faktiskt med LED-ljussträngsalternativ samt LED-lampor.

Ett tips för att måla väggar med pastellfärgpalett: Ett prospekt för att inkorporera pasteller i ditt utrymme med färg är att välja pastell som du gillar på lacken och sedan gå en eller två tints lättare på samma kort. De flesta pastellfärgerna kommer att se mycket intensivare ut när de sprids över en stor yta, som en vägg, än de gör på färgkortet.