Kraftfull designutlåtande mot möbleravfall: Skräpkåpan

Kraftfull designutlåtande mot möbleravfall: Skräpkåpan
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De Trash Closet av Marijke & Sander Lucas utnyttjar kvarvarande möbler som normalt skulle hamna i en deponi. Genom att integrera kvarvarande möbler för att producera en enastående funktionell och iögonfallande lagringsenhet, strävar designerna att informera individer om vår globala möbleravfallskatastrof. Enligt miljöskyddsstyrelsens statistik 2009 slutade 9,8 miljoner ton möbler i deponier i USA under 2009.

Möjligheterna att skapa avancerade möbler med återvunna möbler för att människor ska bli mer miljömedvetna var den primära motivationsfaktorn för de två nederländska designersna: "Med tanke på den miljöförstöring som sker på global nivå. Allt från avskogning i Amazonas till vår globala konsumentismskris, är Trash Closet avsedd att vara en estetisk uppmärksamhet gripare med syftet att utbilda individer att vara mer försiktig med vad de gör med gamla möbler", Konstaterade Sander Lucas.

Trash Closet använder möbler som hittades på gatorna i Amsterdam, Nederländerna. De flesta individer skulle betrakta möbler på gatorna som skräp, men om man tittar närmare på vad vi anser vara skräp kan vi skapa vackra delar av funktionell konst som kan fungera som ett pedagogiskt verktyg. Den slutliga prototyping, produktion och konceptualisering sponsras avEndast nederländska design och finns som en begränsad upplaga. Skulle du överväga att ha denna vara i ditt hem? [Fotografikrediter: Rene Mesman]