Modern Prefab Home som verkar leva ovanför marken

Modern Prefab Home som verkar leva ovanför marken
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När den närmar sig denna byggnad verkar hela sin massa lyftas över marken och att levitera utan uppenbart stöd. När du kommer närmare kan du förstå varför och hur effekten skapades. Denna MIMA Light, en struktur som har sin botten kantad med speglar.

Tack vare denna enkla och innovativa designlösning lyckades laget vid MIMA, en tvärvetenskaplig studio som alltid letade efter nya idéer, skapa denna intressanta visuella effekt. Deras motto är "high end arkitektur gjort enkelt" och det är precis vad de gjorde här.

Detta speciella hus ligger i Portugal men du kan ha en precis som den distribueras någonstans i Europeiska unionen. Alla produceras helt i fabriken. det är också där de är monterade. De transporteras sedan till platsen och det är där de börjar sitt nya liv.

Detta är faktiskt det mest prisvärda av alla MIMA-hus. Dess design är enkel, ren och ikonisk och både inredningen och utsidan definieras av minimalistisk sofistikering. På ett sätt kan man säga att det här huset är som en skulptur men i en annan skala.

Oavsett var du placerar det, kommer huset att återspegla omgivningen och skapa svängningseffekten. Det öppna gröna landskapet är i detta fall ett utmärkt sätt att visa hur fantastiskt detta designkoncept är.

MoreINSPIRATION
  • Enfamiljens prefabricerade hem ligger i Kirkland
  • PinBall-huset - ett modernt residens med skulpturell stil
  • Ljushusinredning med trägolv

Huset är inte imponerande bara på utsidan. Dess interiör är lika vacker. Gå in genom sidan för att välkomnas till en linjär planlösning. Väggarna, golvet och taket är alla fodrade med tallskivor och detta skapar en mycket mysig och ljus utseende.

Ett litet kök liknar en låda. Den har skåp på toppen och botten och en symmetrisk design övergripande. En LED-remsa upplyst räknaren och ger arbetsbelysning för diskbänken och kokplattan.

Ett litet matbord med en intressant oval topp kompletteras av ett par matchande stolar. En smal hall leder sedan till sovplatsen. det är ett mycket enkelt utrymme med ingenting annat än en plattforms säng och en liten pall. Sovrummet har en full höjd fönster som kopplar den direkt till utomhus.

Den sista delen av planlösningen är ett litet badrum med duschkabin och en disk som rymmer ett handfat. Golvet och väggarna är täckta med små och fyrkantiga bruna plattor medan taket och disken lägger till en naturlig skönhet av träet till inredningen.

MIMA Light-huset finns i två olika storlekar. Den mindre är 9 meter lång medan den större (MIMA Light Plus) mäter 12 meter. De är båda lämpliga alternativ för fritidshus, tillfälliga hus och även för turistmål.