Trädgårdsskötsel Pt VI: Behåll din skörd

Trädgårdsskötsel Pt VI: Behåll din skörd
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Här är vi i slutet av vår trädgårdsserie. Vi gjorde våra egna upphöjda sängar. Vi pratade om när du ska plantera dina grunder och vad man ska plantera dem med. Vi märkte vår trädgård och sprayade den med handgjorda insektsmedel. Vi har lagt mycket kärlek och vård i dessa frukter och grönsaker och nu är det enda som finns kvar att skörda dem. Är det inte spännande att bita in i din första färska sallad, rakt från trädgården? Du kan praktiskt taget smaka på ditt hårda arbete. Men så småningom kommer du slut på salladskombinationer och sätt att äta gurkor.

Så vad gör du när du är sjuk av tomater och fortfarande har tjugo sittande på din köksdisk? Ja, du kan ge dem bort till vänner och familj, men hur skulle du vilja lägga en skål pasta med någon hemlagad tomatsås i vinterens död? Om du tar tid och ansträngning för att behålla dina produkter korrekt, hjälper du dig att äta hälsosamt och billigt hela vintern. Så kolla in dessa sju grundläggande sätten att behålla din skörd.

När du tänker på att bevara din trädgårdsprodukt, är det första som kommer att tänka på förmodligen konservering. Och det är ett bra ställe att tänka på! Canning är ett relativt enkelt sätt att få ut det mesta av din produktion, men du måste vara säker på att göra det korrekt. De flesta som använder denna förädlingsmetod använder idag vattenbadburk.

Men innan du slänger alla dina grönsaker i en burk och ger dem ett varmvattenbad måste du veta att endast frukter och grönsaker som är mycket sura kan konserveras med bara hett vatten. Tänk tomater, frukter, pickles och sylt. Lyckligtvis finns det böcker med många kreativa recept för dina egna såser och så. (via vid invandrarens tabell)

Så vad gör du med alla dina gröna bönor om du inte kan dem? Svaret ligger hos tryckkokaren. Lågt sura grönsaker som bönor, squash, majs, potatis, etc. måste vara konserverad vid en mycket högre temperatur så att de kommer att vara säkra att äta månader senare. En tryckkokare blir mycket varmare än vattenbadburk så att du kan få dina tomater och gröna bönor kantade sida vid sida i sina masonburkar, men konserverade med en annan process. (via hundra dollar per månad)

Låt oss prata om betning. Det tar i grund och botten en grönsak och blötlägger den i ättika, vilket gör den mer sur. Kom ihåg vad vi sa ovan om konservering? Om du tar dina låga sura grönsaker och plockar dem först, så kommer de vara säkra att använda med ett vattenbad! Gilla magi.

Men om du hellre inte vill ge all den insatsen finns det några snabba betningsmetoder som fortfarande kommer att göra saker kvar i ditt kylskåp. (via Cookie och Kate)

Alla älskar en bra jam, eller hur? Tänk dig att sprida hemlagad jordgubbar sylt på varma kexar som snö faller utanför. Din trädgård kan ge dig det! Om du planterade bärbuskar eller fruktträd är jamming och jellying bra sätt att göra den färska produkten långsiktigt.

MoreINSPIRATION
  • Trädgårdsskötsel Pt I: DIY Raised Beds
  • Trädgårdsskötsel Pt II: Plantera grunderna
  • Trädgårdsskötsel Pt III: Companion Planting

Det betyder inte att du måste använda din egen frukt. Det finns massor av fruktträdgårdar och bärplåster där du kan dra nytta av andras hårda arbete och bevara dig själv hemma. Men du gör det, det liknar fortfarande sylt på varma kex. (via Frankies fest)

Frysar är möjligen den bästa uppfinningen sedan skivat bröd. När du inte har tid att kunna producera eller inte vill röra med tryckkokaren eller båda, är frysningen din skörd en utmärkt metod för bevarande.

Innan du slänger saker i frysen, se till att dina grönsaker inte behöver blancheras (kokas i en vattenkanna i några minuter). Annars finns det många tips och tricks för de bästa sätten att frysa dina produkter så att du får den bästa smaken när du äntligen äter dem. (via Design Mom)

När du odlar dina egna lökar behöver de lite arbete innan du förvarar dem borta. Efter skörd måste lök läggas ut på en varm plats för att torka (eller bota) i cirka två veckor. Du vet när de är färdiga när topparna torkas ut.

Då kan du klippa av toppen och förvara dem på ett svalt och torrt ställe i en återanvändbar lökpåse eller stansade bruna säckar som de ovan eller ens i längdriktningen i strumpbyxor. Om du känner dig säker, lämna toppar på och fläta dina lök innan du lagrar dem. (via The Yummy Life)

Eftersom så många örter är så bra följeslagare, finns det en bra chans att du får dem att skörda också! Men vi gissar att det kan vara omöjligt för dig att använda dem alla innan de går illa. Ange örttorkningsprocessen. Det är enkelt.

Tie dina örter tillsammans och häng dem upp och ner i ett varmt torrt utrymme tills bladen är knäckiga. Du kommer att ha ditt kök ser ganska italiensk ut med allt som basilikan hänger löv ner. När de är torra kan du ta bort löven och förvara dem i burkar.

Du kan också frysa dina färska örter i vatten eller olja och lägg sedan dem på dina diskar av kuben. Med alla dessa möjligheter vill du definitivt ha en örtträdgård för att ge dig gott om färska örter för alla dina matlagningsbehov. (via trädgårdshandsken)