Flexibla DIY-projekt du kan göra med Cork Boards

Flexibla DIY-projekt du kan göra med Cork Boards
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kork som material har visat sig vara en mycket mångsidig och resursfull. Korkskivor är den mest populära produkten och det finns massor av sätt på vilka du kan inkludera en i ditt heminredning. Det finns gott om utrymme för kreativitet, så gärna göra ett eget projekt som passar dina behov och ditt hem. Och bara om du behöver lite inspiration, ta en titt på dessa härliga exempel.

Hem kontor och hantverk rum

Att täcka en hel vägg i kork kan visa sig vara en ganska praktisk idé. Om du föredrar en avslappnad inredning med mycket personalisering kan du njuta av en hel vägg där du kan visa bilder, konstverk och andra små saker. {Found on craftnectar}.

Väggkorkar är också ett bra organisationsverktyg, särskilt i hemmakontor. Här kan du använda väggen som påminnelseskort. Lägg upp anteckningar, kalenderutnämningar och andra saker som kan hjälpa dig att hålla dig organiserade och på toppen av dina uppgifter.

Faktum är att korkbrädans storlek beror på dina behov och på det utrymme som finns tillgängligt på ditt kontor eller hantverksrum. Du kan bara täcka en del av väggen i kork, så att resten kan vara tom eller användas för något annat.

Använd korkbrickor för att dekorera väggen direkt framför ditt skrivbord. Du kan sedan lägga till strängljus, foton, affischer och alla andra saker i ett försök att muntra upp ditt arbetsområde och få det att känna sig avslappnande och roligt. Du kan använda den intilliggande väggen som ett ritbord. {Finns på lägenhetsterapi}.

En korkstavsvägg är inte bara ett organisationsverktyg. Det kan ha en blandad funktion. Det kan vara en yta där du kan hänga och visa både dekorationer och anteckningar, dokument och mycket annat. Det är faktiskt ett ganska bra sätt att uttrycka sig.

Kombinera en korkskiva med en väggmonterad skrivbord. De två kan fästas på en enda vägg och kan slutföra varandra. Resultatet blir en ren och enkel design med mycket funktionalitet. {Found on insideds}.

Använd korkbrädet på samma sätt som en backplatta. Det betyder att det kommer att täcka området mellan skrivbordet och toppskåpet i ett hemkontor. Det finns gott om plats för dig att använda regelbundet. {Found on joshpartee}.

Om du bestämmer dig för att täcka en hel vägg i korkbräda, ta hänsyn till den övergripande färgpalett. Detta kan bli en accentvägg och det kan innehålla en färg som kompletterar resten av rummet. Till exempel, den här bruna nyansen kontrasterar mot det vita skrivbordet och hyllan men matchar stolen.

Lägg till lite LED-belysning under det väggmonterade skåpet. Det kommer att fungera som arbetsbelysning för skrivbordet och det kommer också att belysa korkbrädet på ett vackert sätt. {Found on farinelliconstruction}.

Du kan använda kork placemats för att göra en stiftbräda för ditt hemkontor. Spraya ena sidan av kartan med lim och fäst den sedan på plywoodplåt. Börja i ett hörn och fortsätt tills du är nöjd med måtten. Klipp plywood och lägg sedan till en trim runt utsidan. Därefter täcka sömmarna med träfaner. {Found on infarrantlycreative}.

Om du letar efter ett snyggare sätt att visa din buletin korkbräda, verkar denna design ganska bra. Först ritar du ett galler på korkskivan och dra sedan diagonaler genom varje rektangel. Klipp ut plattorna i en vinkel och placera dem i ett sillbenmönster. Du kan spraya måla hälften av dem om du vill. {Found on sparkandchemistry}.

Barnens områden

MoreINSPIRATION
  • 5 sätt att använda korkskivor i ditt hem
  • Tips och idéer för att införliva torka rader i ditt hem design
  • DIY Hoop Display Board

Om du gör det för barnen, överväg att installera korkbrädet i sitt rum så att de kan anpassa det men de vill ha. Det kan visa sig vara ett pedagogiskt verktyg som du kan använda på många praktiska sätt samtidigt som du lär dig roligt och enkelt. {Found on younghouselove}.

Barnen kan faktiskt inte nå den övre delen av en vägg, så det finns ingen anledning att lägga till en stor korkbräda. Så begränsa användningen till den nedre delen och använd resten av väggutrymmet för förvaring eller något annat. {Found on architect}.

kök

Köket är en annan idealisk plats för en korkbräda. Använd den för att visa recept, livsmedelslistor, anteckningar och alla andra saker. Om ditt kök också har en frukostkrog, häng korkbrädet där och dekorera det med personliga konstverk eller teckningar som barnen gör.

Andra

En korkskivvägg är ett bra komplement till en korridor eller något utrymme som behöver lite inredning. I ett familjehem kan detta vara där du visar barnens konstverk eller söta bilder. På ett hemmakontor kan det användas som en tavla. För att göra detta behöver du korkplattor, en skumplatta, skruvar och spraylim. {Found on everydaycheer}.

Ingången har vanligtvis någon form av förvaringsskåp. I det här fallet kan du täcka utsidan av dörrarna med korkskivor. Detta kommer att maximera sin funktionalitet. {Found on knottinghillinteriors}.

Tänk på andra områden som kan använda en vägg täckt av korkbräda kakel. Trappväggen verkar vara ett ganska bra alternativ. Det finns inget du kan använda den här ytan för förutom som ett visningsområde för familjefotografier och andra saker. Korkväggen ger dig mer frihet i den meningen. {Found on murphycodesign}.

En talbubbla skylt är en fin väggdekoration du kan visa nästan var som helst.För att göra en behöver du en korkbräda, en penna, guld akrylfärg och en talbubblautskrift. Rita bubblan på korken och klippa ut formen. Skriv sedan något på det med en penna och spåra över med guldfärg. {Found on thethingsshemakes}.

Du kan också använda korkskivor som väggdekoration. För detta måste du göra en inramad korkbräda. Du behöver en ram som du kan spruta färggyllene eller någon annan färg, en korkskiva och något att klippa det med. Använd bakstycket eller glaset på ramen som en mall och spåra runt den på korkbrädet. Klipp ut brädet och placera det inuti ramen. {Found on cottonandcurls}.

Använd en inramad korkskiva som en smycken arrangör. Du kan i grund och botten bara använda en stor befintlig ram, sätt in korkbrädet inuti och placera det på din byrå eller häng det på väggen. Visa dina halsband med stiften. {Found on thehappyflammily}.

Vi har redan konstaterat att det är ganska enkelt att göra en inramad korkbräda. Nu får vi se vad du kan använda den för. Ett bra exempel på denna typ av trådkonst. Gör en mall ur papper och lägg den på brädet. Sätt pinnar runt det och fäst sedan garnet någonstans och starta tråden. I slutet gör du en knut och en svans och det handlar om det. {Found on thehappyflammily}.

Vad sägs om vinkorkar?

Denna korkbräda är lite annorlunda. Det är faktiskt gjord av vinkorkar. Vissa har målats och de har alla ordnats inuti en ram. Det är en intressant idé men för vilken du behöver mycket korkar. {Found on abeautifulmess}.

På samma sätt kan du använda en massa vinkorkar för att göra en skärm för kort och andra saker. Den här var designad för ett bröllop. Idén är definitivt ovanlig och udda. {Found on minted}.