Redesigning Nya Zeelands Matai House

Redesigning Nya Zeelands Matai House
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Parsonson Architects var bakom omstruktureringen av Matai House, ett välkomnande familjehem i Wellington, Nya Zeeland. Villaen från början av 1900-talet hade en enkel layout, med rum som ligger på vardera sidan av en central hall och ett badrumsområde i ryggen. En bättre förbindelse mellan interiörer behövdes, såväl som ett större bostadsyta och ytterligare två sovrum för en växande familj.

Utmanad av den här kortfattningen bestämde arkitekterna att dela upp huset i två bostadsområden: det gamla huset och den nya samtida utbyggnaden.

Som du kan se i fotogalleriet nedan har tillägget en väldefinierad personlighet: "För att accentuera denna skillnad och att ansluta huset med den soliga bakre delen av avsnittet skapade vi en serie betongplattformar med trästeg mellan att skapa en nytt förhöjt familjerum som leder upp till en större sunnier bakgård.

Vi lade de två nya sovrummen och ett badrum över det nya bostadsutrymmet. Taket och ytterväggarna på förlängningen är skapade i samma korrugerade färgstål som det gamla huset, men viks för att passa de funktioner de bifogar och undviker WCC-byggnadskuvertet ", förklarade arkitekterna. Beläget i slutet av villahallen, är det nya vardagsrummet översvämmade med naturligt ljus på grund av omfattande glasrutor. [Bilder av Paul McCredie]