Renoverad lägenhet får bli av med sina dörrar och skiljeväggar

Renoverad lägenhet får bli av med sina dörrar och skiljeväggar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Varje lägenhet är annorlunda och alla delar gemensamt väldigt lite. De har inte ens alla väggar eller dörrar som skiljer rummen. Som udda och ovanligt som det kan tyckas är det ett perfekt bra alternativ för vissa människor. Nyfiken hur en sådan lägenhet skulle se ut? Vi har det perfekta exemplet.

Detta är en lägenhet belägen i Madrid, Spanien. Det renoverades år 2016 av Manuel Ocana. Hans kontor gör alla möjliga intressanta projekt från landskapsdesign till kulturarv. Med hjälp av en kreativ tolkning av allt och alla är kontoret länken mellan teknik, konst och kultur.

Den mest anmärkningsvärda egenskapen hos denna lägenhet skulle naturligtvis vara bristen på konventionella väggar och dörrar mellan rum och funktioner. Så hur är utrymmet avgränsat du undrar? Genom användning av möbler och glasskivor.

Dessa är de enda två metoderna som används i hela lägenheten. Som ett resultat är sovrummet separerat från vardagsrum och matsalar av en stålram med glaspaneler. Samma sak kan sägas om pulverrummet.

MoreINSPIRATION
  • Skandinavisk skönhet slår igen - vacker platta med glasväggpartitioner
  • En renoverad lägenhet på 40 kvadratmeter med en färgstark inredning
  • Minimal urban lägenhet stannar öppen men känner sig bekväm

På vilket sätt finns det något annat intressant om badrummet. Det är faktiskt ett mycket litet utrymme med ingenting annat än en kort räknare och lite lagring. Ändå ser det inte så små ut först och det beror på att det har en spegelvägg.

Köket är ett öppet utrymme som fritt kommunicerar med matsalen och vardagsrummet. Den har en ö som fungerar som en separator mellan utrymmena. Återigen används en spegel för att lägga djup till inredningen och för att skapa intryck av mer utrymme.

Denna ovanliga dialog mellan alla utrymmen gör lägenheten ganska speciell. Valet är inte rent estetiskt. Det finns en bra fördel för denna typ av partitioner. De låter naturligt ljus fritt resa från ett rum till ett annat utan att stoppas av fasta väggar. Som ett resultat är hela lägenheten väldigt ljus och luftig.

Lägenheterna är inte alls lätta där det inte finns några fasta väggar att arbeta med. Många av de konventionella mönster fungerar inte här. Men som alltid finns det lösningar plus det finns alltid ytterväggar att räkna med om möbler måste fästas på något fast.