Uppfinna stadscentrumet med Yo! Hem

Uppfinna stadscentrumet med Yo! Hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Eftersom befolkningstillväxten fortsätter att stiga till en oroande takt, är oro för lämpligt boende ett konstant diskussionsämne. Och den här befolkningstillväxten åtföljs ofta av en ökad urbanisering, eftersom allt fler väljer att migrera från fler landsbygden till de större städerna som söker arbete och bättre livskvalitet. Eftersom dessa stadsområden strider för att tillgodose ett så stort antal människor, har nya bostäder blivit snabbare än någonsin tidigare.

För att få ut det mesta av ledigt utrymme i stadskärnor bygger stadsplanerare, utvecklare och arkitekter ett ökande antal lägenheter på minskande tomter vilket innebär att våra bostäder blir mindre och mindre med varje år som passerar. För att ta itu med denna brist på utrymme i stadscentrum och omvandla sättet vi lever, Simon Woodroffe, den engelska entreprenören och miljonären grundare av Yo! Sushi och Yotel, har utvecklat ett nytt koncept för flexibelt boende.

Yo! Home är ett revolutionerande och banbrytande bostadsutrymme koncept som lanserades vid 100% Design London i september 2012. Med hjälp av 300.000 kronor av egna pengar har Woodroffe skapat prototypen för ett intelligent designat och tankeväckt bostadsutrymme som utnyttjar en mängd teknikteknik hämtad från fält så olika som båt- och bildesign och mekaniken i teaterfasproduktionen. Vid åttio kvadratmeter mimar prototyputrymmet fotavtrycket av en standard enrumslägenhet, men erbjuder ändå enastående och lyxigt rymligt boende.

Vid dragning av en vägg, öppnandet av ett golv eller en knapptryckning, ger rymden ett master bedroom svit; ett andra sovrum ett nedsänkt vardagsrum en biograf; en matsal; ett kontor; ett komplett kök; ett frukostrum ett badrum / spa ett festrum en vinkällare och ytterligare dold förvaring.

Freshome fångat upp med Woodroffe för att få veta mer om hans försök att revolutionera hur vi lever.

Vid 100% Design i London i september lanserade du ett banbrytande och intuitivt bostadsområde som kallas Yo! Hem. Vad gjorde dig bestämma att förlänga Yo! varumärke till bostadsinteriörer?

Du har ätit i YO! Sushi, sov i YOTEL och jag gillar idén om att du bor i YO! Hem. Bostäder har aldrig funnits på nytt och jag ville se om jag kunde göra det. Jag har sett Virgin expandera i en miljon saker och sedan komma tillbaka till några, och Easy har aldrig varit framgångsrik i många och så har årets plan blivit att göra några saker bra och med kvantespring innovation. Jag tror att om vi kan bygga YO! Hembyggnader och tre träffar under YO! märke då kommer det att finnas mer att följa, men de tre första är det svåraste. Kom ihåg att vi inte alltid lyckats - vi stängde de tre YO!

Under staplarna fokuserar du på att bygga ut YO! Sushi där mer än 100 har öppnats nu - YO Nedan med sin egen servering öl, röka extrakt askfat på dagen, golv sittplatser och sång servitriser med DJ, anser jag att ha varit en framgång och i tid kan bakåt deras huvud igen hoppas jag . YO! Japan har vi fel - Ja! handlar om innovativa byggda saker som inte är mode, åtminstone inte för nu. Och YO! Zon, mitt spa-koncept som är avsett för Battersea Power Station, är fortfarande, som kraftverket själv, inte av marken.

Yo! Hem syftar till att förändra hur vi lever. Vad tycker du för närvarande är fel med vårt sätt att leva?

Det finns inget fel med vårt sätt att leva och många kommer att fortsätta att leva så här i många år. Men för de som vill ha det mesta ut av livet, gör bostadsutrymme för oss genom att ta små och medelstora utrymmen och göra dem stora och extra stora utrymmen är oerhört tilltalande, för det första för den rena logiken av det och för det andra för att det är ett roligt utrymme att bo i.

Vilka var de viktigaste inspirationerna för designen av Yo! Hem?

Japan är självklart ett stort inflytande på mig, jag har alltid älskat henne. Jag kallar henne det sista oupptäckta mysteriet i öst eftersom inte många människor har varit där, särskilt inte utanför Tokyo och de stora städerna. Jag var inspirerad av japanska shoji-väggar, enkelhet, rymdutnyttjande, hur saker är klara och jag älskar att ofta skandalösa innovationer som sushiband och kapselhotell tas och accepteras som vanliga saker.

YOTEL har också varit ett inflytande som har allt vi lärde oss under vägen från privata jets, första klassens flyginredning, Yacht interiors, rock n roll turbussar och bildesign generellt. Men mest av allt med YO! Hem, jag var inspirerad av min tid i teatern för att utforma landskap för shows, särskilt rockshows och mekaniken i modern scenlandskap. Att flytta delar i kök är de smidigaste och mest avancerade exemplen, så vår aspiration är den nivån på finishen.

Vem är Yo! Hem riktad mot? Vem är målgruppen?

Tja, alla YO! varumärken syftar till att ta med vilka rika människor som måste "alla" genom att använda innovation. Så jag börjar med den premissen snarare än en målmarknad. Vid YO! Sushi, MTV-barn sitter bredvid damerna som lunch och hipsters och deras barn. YOTELS tillgodoser ett mycket brett spektrum av kunder, så jag säger att vår målmarknad är den unga i hjärtat.

Den första YO! Bostäder kommer att vara mellan-och high-end och jag kan tänka mig att de används av city singlar eller av män som arbetar i stan under veckan, och kanske skulle familjen använda det ibland. Från fashionabla arbetande par kommer vi att gå till unga yrkesverksamma med samma koncept i mindre utrymmen så att en första köpare kan komma vidare till stegen, och så småningom ner till studentkuddar.

Med så många rörliga mekanikar inbyggda i en Yo! Hem, hur säkra är de för familjer med små barn?

När elektricitet uppfanns samma fråga ställdes och samma fråga ställdes med avseende på hissar. Lösningarna är alltid i detalj och vi har tur att leva i en tid där tekniken blir mer och mer tillförlitlig med lösningar för barns säkerhet överallt. Faktum är att mekanikerna är mycket enkla eftersom vi använder motvikt så att motorerna lyfter mycket små belastningar. Om du föreställer dig rörelserna i ett snyggt kök talar vi om samma beröring och känsla i YO! Hem.

Vad händer om mekaniken misslyckas? Finns det en felsäker?

Motviktar är fantastiska eftersom de tar lasten ut ur allting. Jag kan lyfta sängmekanismen till taket med en hand och i händelse av en kraftuttag är allt jag behöver göra för att gå och lägga mig.

När och var kommer den första Yo! Bostäder rullas ut?

Jag förväntar mig den första YO! Hemma upp de närmaste åren. Vi har ännu inte meddelat den första webbplatsen, men en av de stora glädjen att vara ett privat företag är att kunna säga att exakt öppningsdatum är när den första är klar. Den första YO! Hem kommer att gå upp när de är redo.

Kommer du att bo i en Yo! Hem i framtiden?

Jag kommer säkert att ha en YO! Hem förhoppningsvis mer än en, men om det kommer att vara i New York, San Paulo, Tokyo eller Manilla är jag inte säker på det, men du! Hemmet är helt perfekt för min resa livsstil ... och utan tvekan kommer att vara en uthyrning objekt i tid ...

Alla bilder med tillstånd av Yo! Hem taget av Theo Cohen

Vi vet att massor av våra läsare bor i stadslägenheter, så vi skulle gärna få din feedback om det här innovativa konceptet? Kan du se dig själv som bor i en Yo! Hem i framtiden? Och i så fall, vad är din favoritdesignfunktion? Lämna oss en kommentar!

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: