Renoverad Soho Lägenhet av Dive Architects

Renoverad Soho Lägenhet av Dive Architects
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna eleganta lägenhet ligger i Soho, centrala London, i Storbritannien. Ägarna ville renovera lägenheten men hade ingen aning att använda som inspiration. Därför frågade han tre arkitekter för sina åsikter och förslag. Svaren var olika och klienten valde bara en.

Den vinnande lösningen var den som föreslogs av Dive Architects. Efter att ha analyserat ledigt utrymme i lägenheten föreslog de att de skulle förlängas genom att bygga över en befintlig terrass. Klienten gillar den här tanken eftersom det skulle låta honom få en större lägenhet och att även kunna ha en öppen design. Utvidgningen kan nås via två stora skjutdörrar. Glasväggarna från golv till tak ger massor av naturligt ljus samt panoramautsikt över omgivningarna.

MoreINSPIRATION
  • En 1940-tals Sydney lägenhet renoverad av CO-AP Architects
  • Den minimalistiska och sofistikerat renoverade vita och vattenlägen
  • Liten men vackert renoverad lägenhet i Göteborg

Inredningen i lägenheten har också blivit vackert inredda. Det är modernt och enkelt och det har en nästan formell utseende. Taket är högt och väggarna är vita. Detta skapar en luftig och öppen inredning. Möblerna är också moderna och har enkla och rena linjer. Ägaren fokuserade på komfort och ville behålla en avslappnad look. Färgpaletten är också enkel och innehåller nyanser av vitt, grått och en prick av åder. Mycket få element uppstår. Den enda djärva delen är soffan som bara sticker ut med sin färg.