Renoverat sommarboende i Toscana

Renoverat sommarboende i Toscana
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i Marina di Castagneto Carducci, Toscana, Italien, är detta residens omgivet av vackra träd och underbart landskap. I denna region är byggnaderna omgivna av sanddyner med tallar, ekar och myrter och de är förbundna med vägar som följer landskapet. Tanken var att undvika artificiell omvandling av landet och för att bevara sin naturliga skönhet.

Denna bostad är ett sommarhus och det byggdes ursprungligen på mitten av 60-talet. Det 2008 renoverades av Massimo Fiorido Associati + sundaymorning. Det var ganska dåligt och det gav arkitekterna möjlighet att ompröva hela projektet. Tanken var att skapa en stark koppling till naturen och låta den blandas med en palett av naturliga färger som finns i den regionen. Arkitekterna måste också omdefiniera och omstrukturera det inre rymden. De skapade en serie rum som är nära förbundna med varandra och som också ger en nära anslutning till det omgivande landskapet.

MoreINSPIRATION
  • Ljus tre våningar bostad i Filothei av Gem Architects
  • Sommarboende i Calogne för en familj av fem
  • Summer Retreat omfattar helt och hållet utsikterna med sin geometriska design

Matsalen har en rad öppningar av samma storlek som ger panoramautsikt över sanddyner. Resten av rummen har en liknande design. Vid omorganisationen och renoveringen av bostaden måste laget genomföra en rad insatser. Detta förändrade bostadsformen och hade också en stark inverkan på utsidan. Ändringarna utformades för att lyfta fram några element som dubbelt tak och utvändig design. Materialen som används för att renovera utsidan var avsedda att låta det blandas med det omgivande landskapet.