Hyra mot att köpa ett hus: Vilket är rätt för mig?

Hyra mot att köpa ett hus: Vilket är rätt för mig?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ska jag hyra eller ska jag köpa? Vad var en gång en enkel fråga om att hyra mot att köpa ett hus är nu mycket mer komplext. För länge antogs att när du tjänade och sparade tillräckligt med pengar skulle du köpa ett hus eftersom ägande var drömmen och det mest ekonomiskt ansvariga beslutet. Men det är inte nödvändigtvis längre. Livet idag är annorlunda och många människor hyr vs att köpa ett hus av många olika skäl. Det brukade vara så enkelt som att köra siffrorna för att se om du kunde ha råd att köpa ett hus, men nu finns det fler livsstilsfaktorer på spel.

Först, från investeringsvinkeln, sågs bostadsägandet alltid som ett viktigt steg mot att bygga rikedom och säkerhet. Det berodde på att fastigheter uppskattades i värde och gav mer vinst än investeringar kan ha. Titta tillbaka under det senaste årtiondet på fastighetslånskrisen och du kan se att värdetillskott inte längre är en garanti. Otaliga människor äger för närvarande fortfarande hus som är "under vatten", vilket betyder att beloppet de är skyldiga på inteckning är större än försäljningsvärdet av hemmet.

Innehåll

 • 1 hyra
  • 1.1 Kostnaderna
  • 1.2 Hyresgästerna
  • 1.3 Nackdelarna med att hyra
 • 2 Köpa
  • 2.1 Kostnaden för att köpa
  • 2.2 Övriga kostnader
  • 2.3 Fördelar med att köpa
  • 2.4 Nackdelar med att köpa

Dessutom har priserna på vissa bostadsmarknader över hela världen höjts till den punkt där många människor - särskilt första gången köpare - inte har råd att komma in på bostadsmarknaden. Enligt institutet för skattestudier är det svårt att köpa årtusenden som tjänar mellannivåinkomst, eftersom bostadspriserna har blivit mycket snabbare än vad inkomst har.

Slutligen känner många årtusenden att de inte har råd med ett hem på grund av studentens skuld och kreditutmaningar, enligt NYpost. Dessutom beslutar unga att de inte vill ta på sig kostnaden för underhåll, väljer istället att hyra och ha mer ledig tid genom att inte spendera det (och sina pengar) på förbättringar och reparationer på hemmet.

Du behöver en plats att leva, så hur bestämmer du om att hyra vs att köpa ett hus som är bäst för dig? Som redan nämnts är många faktorer på spel eftersom att köpa ett hus är inte längre bara ett investeringsbeslut. Vi har tittat på kostnaderna för både, såväl som olika fördelar och nackdelar med att hyra jämfört med att köpa ett hus. Läs igenom den här guiden och bestäm själv om att hyra mot att köpa ett hus.

Att hyra

Kostnaderna

Om kontanter till hands är ett problem, kräver hyra mindre pengar på framsidan än att köpa ett hus. Ändå innebär hyra en ny lägenhet och flyttar ett antal kostnader som du behöver förbereda dig för.

Hyra - I allmänhet måste du betala den första månadens hyra i förskott. Vissa fastigheter kräver också att du betalar månadens hyror när du flyttar in också. Detta kan eller kanske inte fungera som en deposition.

Säkerhets inbetalning- Det här är en summa pengar som du betalar till hyresvärden i händelse av egendomsskada som kräver reparationer eller extra städning. Dessutom drar många hyresvärdar en utflyttningsavgift från depositionen för reparationer, ommålning och städning mellan hyresgäster. Det är viktigt att känna till lagarna i det land där du bor för att se till att de insättningar du får betala för att betala är lagliga. Medan stora hyresgrupper sannolikt kommer att överensstämma, kan enskilda eller mindre hyresföretag inte vara.

Avgifter och tilläggsavgifter- Ha ett husdjur? Den stora nyheten är att fler och fler lägenhetsgrupper tillåter vissa typer av husdjur. Nackdelen är att du sannolikt måste betala en extra deposition och / eller avgift för att hålla ett husdjur. Detta avböjer kostnaden för extra städning som kan vara nödvändigt från husdjursolyckor och extra slitage på golvet.

Rör på sig - Oavsett om du arerenting vs att köpa ett hus måste du flytta dina saker och vid något tillfälle blir jobbet förmodligen för stort för att hantera på egen hand. Du måste avsätta pengar för flyttare, eller åtminstone uthyrning av en flyttbil om du ska göra det själv.

Hyresgäster Försäkring- Inte alla hyresvärdar kräver hyresgäster försäkring för sina tillhörigheter, men det är lämpligt att göra det. I händelse av rån, brand eller väderrelaterad katastrof kan hyresgäster försäkringen hjälpa dig att ersätta dina möbler, små apparater och personliga föremål. Enligt State Farm Insurance, det första steget är att bestämma vad dina tillhörigheter är värda genom att göra en lista över allt och dess värde. Kostnaden för policyn varierar beroende på plats, typ av lägenhet och antal täckning du väljer. Vissa större uthyrningsgrupper kan kräva bevis för hyresgäster försäkring innan du kan flytta in.

Verktyg - Oavsett om verktygen ingår i din hyra varierar. Vissa hyresvärdar kan inkludera vatten eller värme, men inte andra tjänster. Var tydlig på vilka verktyg som omfattas av hyran och vilka som behöver budgeteras för varje månad.

Tvätt. Om du inte har tvättmaskin och torktumlare i lägenheten eller hemmet du hyr, måste du betala för att göra det i en tvättomat. Detta kan lägga till och borde vara en rad i din hushållsbudget om du hyr.

Proffsen att hyra

Underhåll eller reparationer är inte ditt problem

Hyran är underhållsfri sätt att leva. Alla reparationer och större utbyten av apparater är hyresvärdens ansvar. Det kan vara en realtid och sparläge när värmen eller luftkonditioneringen går ut och du måste vara på jobbet.

Att flytta är en bris

Så länge din avresa är anpassad till villkoren för ditt leasingavtal, är du fri att packa upp och flytta någon annanstans, oavsett om det är över stan eller över hela landet. Det finns inget hus att oroa sig för att sälja till ett pris som är tillräckligt högt för att ge god ekonomisk förståelse. Det är därför att hyra kontra köp av hus ofta är det bästa alternativet för personer som ofta byter jobb eller ofta överförs till en annan företagsplats.

Hyra mot köp av husär billigare

När du hyr, finns det ingen stor förskottsbetalning för att spara för och du behöver inte oroa dig för att bostadspriserna fluktuerar. Om egenskapsvärdena går ner är det inte ditt problem. Resten av dina pengar kan vara kvar på din investeringskonto.

Kreditvärderingen är inte lika stor en fråga

För att bli godkänd för ett bostadslån och få en bra ränta behöver du en bra kreditpoäng. Även om du måste genomgå en kreditkontroll när du ansöker om att hyra en lägenhet, är det vanligtvis inte så noggrant som en hypotekskreditkontroll. Om inte din bakgrund har stora röda flaggor som konkurs eller ett exceptionellt låg kreditbetyg, kommer du att kunna hyra. Också om din ekonomiska situation är i flux eller instabil kan hyra vara ett bättre alternativ.

Nackdelarna med att hyra

Ingen fastighetsandel

Trots att du betalar din hyra i tid och tar hand om fastigheten, bygger du inte något eget kapital. Det betyder att när du lämnar fastigheten har du inte byggt upp någon fastighetsförmögenhet. Beroende på var du bor och din individuella situation kan detta vara en nackdel.

Inga skatteförmåner

Trots att skattereglerna ändras är det troligt att husägare fortfarande kommer att kunna dra av en del av sina bostadsräntor och fastighetsskatter på deras inkomstskattedeklarationer, samt federal / och eller statsnivå. Detta kan vara en viktig faktor för vissa hyresgäster, särskilt de med högre inkomster.

Stigande hyra

Vanligtvis hyr uthyraren hyran för att hålla sig till marknaden och täcka stigande kostnader. Husägare med fasta inteckningar kommer inte att möta samma osäkerhet och kan planera att betalningarna är stadiga för lånets liv, oavsett om fastighetsmarknaden går upp eller ner. I en hyresfastighet har du ingen kontroll över huruvida hyran stiger eller hur mycket.

Inga garantier

Trots lagar som förhindrar olaglig utvisning och kräver tillräcklig uppsägning om du inte kan förnya ditt leasingavtal finns det ingen garanti för att du kommer att kunna stanna i en hyresfastighet på obestämd tid. Även om du är en modell hyresgäst, säljer fastigheter, konvertera till lägenheter eller förändras på annat sätt, vilket betyder att invånarna måste gå vidare. Så länge en husägare fortsätter att betala inteckning, behöver han eller hon inte flytta.

Uppköp

Att köpa ett hem kan vara ett bra beslut, men innan du börjar titta är det viktigt att veta vad du har råd med. De flesta ekonomiska experter kommer att berätta att de totala bostadskostnaderna inte borde vara 28% -30% av din brutto månadsinkomst. Det är också viktigt att komma ihåg att på många marknader är starthemmen bristfälliga, vilket gör konkurrensen för dessa egenskaper mer intensiv. Om du har tittat på din budget och kredit situation och sak du vill gå vidare med att köpa ett hus, här är faktorerna att överväga:

Kostnaden för att köpa

Som man kan föreställa sig är de förutbestämda kostnaderna för att köpa ett hus mycket större än att hyra. Om du har tittat på hyra mot köp av hus och tror att du vill köpa, överväg dessa summor som du måste ha innan du kan få nycklarna till din egen plats.

MoreINSPIRATION
 • Hur man väljer mellan att hyra en lägenhet och att äga ett hem
 • Hur man sparar pengar när man köper ett hus?
 • Hur man köper ett hus med inget kredit

Hederliga pengar. När du hittar ett hus som du gillar, förutom att du gör ett erbjudande måste du också göra en check till säljaren som "allvarliga pengar". Vanligtvis visar ca 1 till 3 procent av försäljningspriset säljaren att köparen är seriös om erbjudandet. Om erbjudandet accepteras kommer pengarna att gå in i ett spärrkonto tills stängningen på fastigheten när köparen mottar kredit för betalningen.

Handpenning- Det här är ett annat belopp som du måste ange när erbjudandet görs till säljaren. Totalsumman är den procentsats av köpeskillingen som du betalar vid stängningen. Beroende på vilken typ av inteckning, ditt kreditbetyg och den lokala bostadsmarknaden är den ideala nackdelen vanligen 20 procent. Vissa inteckningar tillåter 10 procent nedbetalningar och lån utgör Federal Housing Authority (FHA) kan vara så låg som 3,5%.

Värdering- Innan ett hypotekslån godkänns måste köparna göra en bedömning av fastigheten. Detta görs för att se till att försäljningspriset matchar marknadsvärdet för hemmet. En bedömning kostar vanligtvis från $ 300 till $ 500.

Inspektion- Även om dessa inte kan krävas av långivaren är en inspektion av en licensierad professionell alltiden bra investering. Inspektionen kan identifiera brister eller behövs reparationer som köpare inte märker. Om det upptäcks allvarliga fel kan det leda till förhandlingar med säljaren om vem som betalar för eller hanterar reparationer eller renoveringar. Dessa kostar också runt $ 300 till $ 500. Vissa extra avgifter kan vara inblandade om du bor i ett område där radon eller mögeltestning är fördelaktig.

Fastighetsskatt Husägare måste betala fastighetsskatt i förskott, så beroende på skattecykel där du köper kan en del av fastighetsskatten inkluderas i stängningskostnaderna för att återbetala säljarna för den tid de redan har betalat för.

Husägare Försäkring. Innan du kan skriva på den prickade linjen vid stängning måste du bevisa att du har köpt husägarens försäkring. Premie betalas vanligen årligen, så du måste täcka det första året framåt.

Privat Mortgage Insurance. Om den förskottsbetalning du gör är mindre än 20 procent av köpeskillingen, kan du bli skyldig att köpa privat hypotekslån. Denna policy skyddar långivaren om den måste avskäras i hemmet och sälja den med rabatt. Betalningarna kommer att variera beroende på förskottsbetalningen och köparens kreditbetyg.

Ytterligare stängningskostnader. Det är svårt att säga vad dessa kommer att innehålla eftersom mycket beror på egendom, plats och din individuella inteckningssituation. Typiska avgifter och kostnader kan innefatta kredit rapport avgifter, lån origination avgifter, översvämningsintyg, titel försäkring, registrering av skatter, bland andra. Slutkostnader är vanligtvis 2% till 4% av försäljningspriset. Naturligtvis har hypotekslån ofta olika alternativ som kombinerar något högre priser med lägre stängningskostnader och vice versa.

Andra kostnader

När du har köpt fastigheten måste du göra vanliga hypotekslån samt fastighetsskatter och försäkringar. Vissa långivare tillåter dig att inkludera skatter och försäkringar i din månadsbetalning. Beloppen kommer att hållas i Escrow tills långivaren betalar avgifterna för dina räkning.

verktyg- När du äger ett hem är alla verktyg ditt ansvar. Det är en bra idé att budgetera för vatten, gas, el, skräp och återvinning, kabel och internet.

Underhåll. Det är inte en av glädjen av bostadsägande, men det är definitivt huvudansvaret. Underhåll omfattar allt från reparationer när saker går fel för regelbunden ersättning av åldrande apparater och armaturer. Dessutom behöver stora apparater som värme och luftkonditionering regelbundna inspektioner och inställningar för att de ska fungera korrekt och effektivt. Hemunderhållsbudgetar måste också ta hänsyn till alla arbeten som du inte gör själv, t.ex. städning, målning, snöborttagning, trädgårdsarbete och annan landskapsarkitektur. En grundläggande riktlinje är att planera att budgetera 1 procent av bostadsvärdet för reparationer och underhåll.

Du vill också ha en fond för större reparationer, till exempel om du måste byta ut ett trasigt fönster, nedsmutsad matta eller ett hål i väggen. Många reparationer är dyrare än man kanske tror!

inredning. Varje gång du flyttar in i ett hus finns det saker du behöver köpa, från olika nya lampor eller hårdvara till extra möbler. Du vill behålla lite pengar åt sidan för dessa inköp. Om du är en första hemköpare är det mycket troligt att du kommer att behöva köpa fler möbler om du inte flyttar från en lika stor uthyrningsfastighet. Oavsett om du köper nya möbler eller begagnade stycken, måste kostnaden räknas in i din budget, även om det är över en längre tid.

Flytta kostnader. Beroende på hur mycket du har, kan du eller kanske inte komma undan med att hyra en lastbil och göra flytten själv. Om inte, vill du få uppskattningar från flyttare eftersom det beror på volymen av tillhörigheter och avstånd som körs, kommer det sannolikt att gå från $ 500 till kanske flera tusen.

Renovering och renovering. Att göra ett eget hem är en del av det roliga hemägandet. Självklart bär den egen prislapp. Om du anser att stora renoveringsprojekt kommer att krävas för att du ska vara glad i ditt nya hem är det kritiskt att ha realistiska uppskattningar av hur mycket de kommer att kosta innan du begår dig till ett visst hus. Även nya mattor eller lövträ golvfinishing kan springa in i tusentals dollar om kvadratmottagningen är stor.

Fördelar med att köpa

Trots alla kostnader, kan man köpa ett hem fortfarande vara ett bra beslut för många människor. Om du inte förutser att du flyttar från området under en längre tid och har anständigt kredit, kan det vara rätt beslut att köpa ett hus. Även om priserna stiger, kan det vara dyrt att vänta.

Du kommer att bygga egenkapital

Att äga ett hus kan du bygga upp eget kapital. Med varje hypotekslån betalar du ner huvudbeloppet på ditt lån - om än sannolikt en liten. Om du har betalat minst 20 procent av din revisor, skulle du kunna refinansiera din inteckning om räntorna blir tillräckligt låga för att göra det ekonomiskt värdefullt. Enligt DeNew York TimesI genomsnitt har husägare en nettovärde (195.400 USD) som är 36 gånger den genomsnittliga hyresgästen (5 400 USD). Stora förbättringar som du gör i hemmet hjälper också till att öka sitt värde, men du bör inte räkna med att återvinna hela kostnaden för renoveringar eller förbättringar.

Några skatteförmåner

Som husägare finns det några skatteförmåner att äga ett hem. Med väntande ändringar i federal skattkod I Förenta staterna är det svårt att säga vad skatteavbrotten kommer att vara i framtiden, men det är för närvarande tillåtet att dra av bostadsränta om du anger avdrag. Fastighetsskatt är för närvarande också avdragsgill.

I många stater, om du äger ett hem och bor i det, kan du kvalificera dig för ett fritidshus för hemvist. Det innebär att en viss mängd av ditt hemvärde skulle vara befriat från fastighetsskatt, vilket ger en besparing.

Hyresintäkter Möjligheter

Om du äger ditt hem kan du hyra ut en del av det för att hjälpa dig att täcka kostnaden för din inteckning och utgifter. Även korttidsuthyrning via Airbnb eller andra delningstjänster kan hjälpa till med kostnader. Detta är ett bra alternativ om du stöter på ekonomiska svårigheter och behöver hjälp som täcker utgifterna.

Bygga en gemenskap

När som helst du köper ett hem, blir du en del av ett grannskap som är mindre övergående än en lägenhetsbyggnad. Att möta grannar och bo nära dina barns vänner kan hjälpa till att öka ditt samhälle och öka personliga kontakter. Allt detta gör livet till en rikare upplevelse.

Nackdelar med att köpa

Exponering för finansiell risk

Ja, att äga ett hem hjälper till att bygga eget kapital, men det betyder inte att du kanske inte förlorar pengar när det är dags att sälja. Om bostadsmarknaden sjunker, som det gjorde 2008, kan ditt hem vara värre mindre än det inteckning du har på det. Det betyder att om du måste sälja, kommer du att förlora pengar när du betalar av inteckning.

Underhåll och reparationer

Som hyresgäst ringer du bara hyresvärden när rören brister, sinken överflödar, eller värmen fungerar inte. När du äger ett hem är ansvaret för allt ditt eget. Som nämnts ovan under kostnader är beloppet inte obetydligt och borde ha en plats i din årliga budget.

Köpa fler saker

Ett större hem, fler rum och mer utrymme betyder fler saker. Du vill ge alla rum i hemmet - så småningom - och det betyder mer pengar. Att veta vad du har och vad du behöver köpa kan hjälpa till att skapa en budget för alla saker som krävs för att göra ditt nya hus till ett bekvämt hem.

Höga kontantkostnader

Som vi redan har noterat, mellan bara förskottsbetalningen och stängningskostnaderna måste du ha sparat en stor summa pengar för att köpa ett hem. Lägg på kostnaderna för att flytta och få in i din nya plats med verktyg och inredning och beloppet kan verka monumentalt. Det är utan tvekan det största köpet de flesta någonsin kommer att göra.

Så när du har utvärderat om att hyra mot att köpa ett hus är bäst för dig, ta din budget och börja turnera de öppna husen. Om du hyr, kan du välja och välja egenskaper med de bekvämligheter som du verkligen vill ha. Om du köper ett hus, gör lite forskning på rad och ring din fastighetsmäklare. Trots att både hyra och köp är stora livsbeslut ser man på fastigheter och planering för förändring kan vara väldigt kul och spännande!