Retractable Roof House Kinetiskt anpassad till klimatet i Melbourne

Retractable Roof House Kinetiskt anpassad till klimatet i Melbourne
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De Konvertibla gårdar bostad av Christopher Megowan Design är ett utdragbart takhus kinetiskt anpassat till det ökända variabla klimatet som finns i Melbourne, Australien. Projektet lade till ett kök, vardagsrum, matsal, badrum, sovrum, badrum och två däck till en tidigare förbisedd men ändå charmig väderbostadsstuga i Prahrans innerstadsstaden. Inbäddat på en intim gata är det befintliga huset en av en rad skyddade stugor. Som svar på det norra vändningsblocket skapades en central innergård mellan väderbrädan och modern förlängning för att översvämma det öppna köket, vardagsrummet och matplatsen med naturligt ljus.

En noggrant detaljerad glaserad länkväg körs längs med gården och vertikala battar kastar en lekfull kadens av skuggor över golvet och väggarna som en övergång mellan gammal och ny. En andra innergård sträcker sig in i vardagsrummet söderut och ger tillgång till den bakre trädgården där klienten och hans unga dotter intensivt vårdar olika grönsaker och örter. Husets konceptuella styrka finns i den manuellt betjänade infällbart tak som går över 12 meter från norr till söder för att täcka båda gårdarna. En handlach och ett block och tackla, tillåta takpanel, stål och polykarbonat takpanel som hjälper till att reglera sol och regn på de två utomhusytorna, en värdefull funktion med tanke på Melbournes famously svimmade väder. Två uppsättningar av trädjurs bifolding dörrar, en på vardera sidan av vardagsrummet, hjälper framgångsrikt att säkerställa den allvarliga kopplingen mellan inomhus och ute.

I den bakre trädgården kaskader en förhöjd akvedukt skulpturellt regnvatten från både de fasta och operativa taken till en slank vattentank som är ansluten till sanitetsspolningssystemet. Solpaneler, gasförstärkt solvatten, höga nivåer av isolering, och hållbart skördade / regionalt framställda pläterade gummitrådar runda ut projektens gröna referenser. [Information lämnad via e-post av Christopher Megowan; Fotografi: Nils Koenning]

 

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: