Före & Efter: Retro Star Inlay Table Restoration

Före & Efter: Retro Star Inlay Table Restoration
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den otroliga stjärnläggningen på det här coola 60-talet sugde mig rätt in, men det behövde en restaurering av sin vackra finer. Så här refinansierar du träfaner på en vacker begagnad sökning som kanske behöver lite polering. Det färdiga resultatet var perfekt för en jordisk, mysig miljö där varma virke skulle passa in i.

Strukturellt var den här bordet i bra form, men lacklacken var busted. Benen och basen var bra, om det var i polsk behov, men toppen hade en tung lackbeläggning som var bubblande och peeling överallt.

Innan strippning och bearbetning med en fanerad yta, vill du bestämma hur tjock det är. Jag tittade noga på toppen och såg att det var ett par millimeter tjockt. Det var väldigt tunt, så jag var tvungen att vara försiktig, men det var inte så papper-tunt att det skulle vara omöjligt att arbeta med.

Restaureringstillgångar och kostnader:

  • Gamla bordet
  • Flaska färgdämpare och latexhandskar
  • Billig skrapa
  • Sander och pads (120/240)
  • Val av färg: Gruvan var matt poly + en oljeplatta.

Min plan: Paint stripper och en lätt sand.

Jag har försökt att sanda genom lack före, och jag rekommenderar inte det. Lacken gummierar upp sandpapper, det tar evigt och det blir rörigt. Allt det damm är inte så bra heller. Paint stripper är värt det för att lösa tunga beläggningar, och det fungerar snabbt.

Icke-toxisk citrusdämpare är utmärkt för inomhusbruk, men annars har jag inget emot att använda vanligt färgdämpare utomhus i ett välventilerat utrymme. Bära handskar!

Du börjar skrapa bort färgskyddet när det bubblar den lackade ytan - vanligtvis inom några minuter. Så här såg bordet ut efter första omgången. Inte illa, men det fanns fortfarande gott om glänsande fläckar.

MoreINSPIRATION
  • DIY Walnut Finer Laddare
  • DIY Branch Candle Holder
  • 5 DIY Hem förbättring Projekt för sovrummet

Ibland kan du behöva en andra beläggning av färgförstärkare för att få resten. Att applicera en andra färgfärgskikt fungerade bra här - du kan se att det nu är ordentligt avlägsnat av alla beläggningar.

Efter att färgfärgaren använts - och rengöring av rester med metylerad sprit - var det dags att sanda ytan. Med en sådan tunn finér ville jag inte sätta det här bordet för hårt.

Ett passerar med 120 gritpapper och mitt bord förvandlades. Jag var så glatt att se faner! Kornet i de perfekt anpassade bitarna blev tydligt.

Jag gav toppen en annan sand på 240 och applicerade ett lager av en ljusbrun fläck, för att minska kontrasten mellan toppen och de redan färgade benen. Därefter var lacken: en kappmattad poly för skydd, en pälsfinkolja för glans. Oljeskiktet kan pekas upp utan att behöva ta bort det hela igen.

Här är det färdiga bordet, redo för användning och ser fantastiskt ut.

Jag älskar hur det här lilla bordet visade sig. Det har en rolig retrostil som passar med mina ulliga mattor och filtar, och stjärnläggningen är underbar. Du vet aldrig vad du hittar secondhand - en persons skräp kan vara en bra skatt.