17 Bastu- och ångduschdesigner för att förbättra ditt hem och hälsa

17 Bastu- och ångduschdesigner för att förbättra ditt hem och hälsa
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att förbättra vårt välbefinnande bör bli en av våra största bekymmer. Lyx och komfort räcker inte för att undkomma vardagliga stress och rutin. Hitta ett sätt att balansera ditt privatliv och arbetstryck! En bastu verkar vara en bra idé, tycker du inte? Du kan tänka på detta som ett tillfälle att förbättra ditt hem och hälsa samtidigt.

Inomhuspooler.

Detta vackra formade badrum inspirerar värme och lugn, trots de mörka färger som används av ökande designers. Badrummet har en speciell funktion, en infraröd bastu (Wikipedia: använder infraröda värmare för att avge infrarött ljus som upplevs som strålningsvärme som absorberas av ytan av huden) med inbyggda takhögtalare och automatisk sensorbelysning.

Du kan inte förneka, det här badrummet ser ut som en perfekt Tetris. Arkitekturen går hand i hand med inredning och möbler. Loggen väggar och tak interfererar på ett behagligt sätt med bastun, vilket skapar en lockande miljö.

Med tanke på att det rekommenderas att ta en varm dusch innan du går in i bastun (så att din kropp blir van vid högre temperatur) anser vi att en dusch / bastukombination blir ett bra val. Det är ett utmärkt sätt att spara utrymme, och du behöver inte komma ut ur duschen, byta temperatur och sedan komma in i bastun och byta temperatur igen. Kolla in fönstret. Söt idé, eller hur?

Vad sägs om en dold bastu? Vi behöver alla lite integritet från tid till annan. Den rustika träbommen skapar arkitektoniskt intresse och det påminner oss om att det finns ett glasduschmur bakom. Bara om du saknade det ...

När du bestämmer dig för att ha din egen bastu, välj noggrant vilken typ av trä du ska använda. Det är lämpligt att använda gran eller tall, så att värmen inte passerar så lätt om dem.

Brennan + Company Architects designade detta härliga miljövänliga badrum och de använde bambu för bastun och för varje möbel. Bastunen uppvärms visuellt med naturligt ljus från fönstret.

Beroende på ledigt utrymme kan du öka antalet platser genom överlappande bänkar.

MoreINSPIRATION
  • Inbyggd bastu i ditt hem av Kung Sauna
  • Deltri Steam Duschkabin och badkar
  • 25 Cool Shower Designs som kommer att lämna dig craving för mer

Du kan njuta av bastunens uppfriskande effekter, trots att en av dess väggar är gjord av glas. Detta kommer också att lägga till elegans och stil.

Ljus är också en mycket viktig faktor som hjälper dig att skapa den lugnande miljön du behöver. Använd pottlampor i olika delar av bastun eller lägg till LED-remsbelysning runt bastunens omkrets.

Utomhusbastur.

Hur skulle du vilja ligga på en av dessa bänkar med vetskap om att inget och ingen kan störa dig? Denna rymliga bastu är designad av Andre Tchelistcheff Architects och finns i Hudson Valley Spa, New York. Huvudmaterialet som används vid konstruktionen av denna utomhusbastu är cederträ. Detta är en av de perfekta ställena där du bara kan koppla av och njuta av utsikten.

Denna bastu har en smart design som gör att den kan placeras både inomhus och utomhus. Vill du helst placera den, inomhus eller utomhus?

Perfekt för din trädgård eller en trädgårdsmiljö, är denna bastu både elegant och funktionell. Du kan också prova aromaterapi. Vi rekommenderar lavendel eller eukalyptus.

En utomhusbastu med däck och dusch är det perfekta receptet för mental och fysisk avkoppling.

Ångduschar.

Ett annat bra ställe att tillbringa lite tid med dig själv! Duschbänkarna är elegant formade och deras enkelhet framhävs av det naturliga ljuset som kommer genom ribbanfönstren.

Att vara en del av Acadia Road Residence, Vancouver, erbjuder denna enkla, men ändå sofistikerade ångdusch två böjda soffbänkar där du kan ligga så länge du vill.

Detta ångrum imponerade oss från början. Blått krökt tak, orange ljus, stor nedsänkt badkar, dusch; denna plats har allt du någonsin kan önska för en perfekt eftermiddag.

Avkoppling har en annan betydelse för var och en av oss. För några av oss är det lättare att slappna av medan du går i parken, andra föredrar att stanna hemma och titta på TV. Denna ångdusch återskapar nästan perfekt atmosfären i ett vardagsrum. Soffan är allting!

Bildkällor: 1-3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10-11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 och 19.