Spara pengar genom att köpa energieffektiva apparater

Spara pengar genom att köpa energieffektiva apparater
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Energieffektivitet, miljövänlig och "grön" är de nya buzz-orden för att spara pengar i ditt hem och hjälpa jordens resurser. För flera år sedan tycktes energieffektivitet bara antas av ett fåtal val, medan det idag är ett sätt att leva och borde vara för vår jordens livslängd. När du köper apparater till ditt hem, vet du vilka faktorer du ska leta efter för att matcha din budget, hemstorlek och typ? Här följer några riktlinjer för hur du köper rätt apparat för din plånbok och ditt hem.

KYLSKÅP: Beroende på kylskåpets ålder kan du spendera mer för el än vad du behöver. Kylskåp använder cirka 18% av din energikostnad för din månadsräkning för ditt hem. Om ditt kylskåp är över 10 år, överväg att köpa en nyare modell. De bidrar till global uppvärmning och genom att ersätta kan minska denna skadliga effekt för jordens atmosfär. Pengarna som spenderas på en ny modell kommer att göras upp i dina månadsbesparingar. Om du har ett nyare kylskåp rengör kondensorns spolar varje år för att minska damm och smuts. En smutsig kondensor gör ditt kylskåp jobbat hårdare och mindre effektivt. Placera ditt kylskåp ur direkt solljus eller värmeproducerande apparater i ditt kök. Testa kylskåpets tätning för att säkerställa att kall luft inte flyr genom dörrarna. Om ett papper lätt kan tas bort när dörren är stängd, kan tätningen eller spärren på dörren behöva spännas eller bytas ut.

VARMT VATTENVÄRME: Liksom kylskåp, överväga att byta ut vattenvärmaren om det är mer än 10 år gammal. Äldre vattenvärmare kan rosta, samla sand och sediment i botten och kostar också 15% av dina hushålls energidollar. Energieffektiviteten hos en vattenvärmare mäts i Energy Factor eller (EF). Ju större antal EF desto effektivare är värmaren. För ännu större effektivitet överväga att köpa en tanklös vattenvärmare. Tanklösa vattenvärmare värmer bara vatten när det behövs, istället för att hålla en reserv med vatten vid konstant temperatur. De sparar pengar och utrymme i ditt garage, garderob eller källare. Eftersom det inte finns en tank, är den tanklösa enheten en låda på en vägg som sparar värdefull golvyta.

UGN: Den globala uppvärmningen orsakas av de skadliga växthusgaserna som avges från din bostadsugn. Ugnen bidrar till den största delen av din energiavgift. Innan du ersätter din nuvarande ugn tittar du på resten av ditt hem källor för läckande luftkällor och fixar dem först. Se till att fönstren i ditt hem är tätt förseglade och dörrarna inte har luftläckor runt omkretsen. Isoleringen i ditt hem bör också ses över. Att vinden är en viktig källa för värme och kall luftutbyte. Överväg att lägga till mer isolering om du bor i ett hem som värmer eller kyler snabbt beroende på temperaturen utanför. Detta kan vara ett tecken på att du behöver extra isolering. När du köper en ugn, se till att du köper rätt enhet för ditt hem. Kvadratmottagningen, orienteringen mot solen och mängden fönster och dörrar kan utvärderas av en professionell hemanalytiker. Den rätta energieffektiva ugnen kan ta med dina hemår med lägre energireklar och spara jordens resurser.

Ditt hem har flera apparater som kan hjälpa till att spara pengar, ta hänsyn till de tidigare nämnda tipsen när du väljer nya apparater. Alla apparater i ditt hem som värmer upp, använder vatten, eller håller föremål coola, kräver energi. Miljövänliga apparater hjälper till att spara energi och använda renare metoder för att producera energi.

Har du köpt några energieffektiva apparater i ditt hem på sistone? Vad fick dig att göra omkopplaren från din tidigare apparat? Om du är på marknaden för nya apparater, berätta vad som hjälper dig att fatta ditt slutliga beslut!