Genomgående pooler avslöjar en värld full av överraskningar

Genomgående pooler avslöjar en värld full av överraskningar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Liksom allting började simbassängerna som en funktion med en rad definierade egenskaper och ändamål. Med tiden förändrades dessa och det gjorde också utformningen av poolen. Numera finns en populär omvandlingsfunktion genom pooler, med väggar och golv som är transparenta och som utnyttjas på många kreativa och intressanta sätt.

Idén om en pool med väggar du kan se igenom är införlivad på ett subtilt sätt i designen av Devoto House av Andres Remy Arquitectos. Huset ligger i Argentina och kompletteras av en pool omgiven av skogsbelagda kanter. En sektion som ligger närmast huset är genomskinlig för att avslöja undervattensområdet.

Arkitekterna på DAPstockholm hittade ett mycket intressant och ovanligt sätt att integrera poolen i sin design av Midgard-villaen. Poolen, i detta fall, är införlivad i en fast betonglåda som har ett stort fönster. Det är ett ganska oväntat utseende som betonar det unika i detta projekt.

Att bo i en lägenhet betyder inte nödvändigtvis att du måste ge upp drömmen om att ha egen pool. Det gör emellertid sakerna mycket mer komplicerade. En idé kan vara att köpa en lägenhet när byggnaden är under konstruktion och fortfarande i planeringsfasen. På så sätt kan du be om en simbassäng som ska införlivas i sin design. Kolla in det underbara jobbet Spacelab Architecture gjorde vid utformningen av denna duplex i Aten.

Sky Garden House finns på Sentosa Island i Singapore. Det var ett projekt av Guz Architects. Laget lyckades erbjuda sina kunder ett underbart sätt att njuta av naturen genom att införliva en serie trädgårdar samt en swimmingpool ansluten till huset med en genomskinlig vägg.

När det gäller maneter huset har den genomgripande poolen inte genomskinliga väggar men ett genomskinligt golv. Poolen ligger på taket, cantilevering över en öppen sittgrupp. Det genomskinliga golvet gör det lätt att filtrera genom vattnet, vilket skapar unika visuella effekter underifrån. Detta var ett inspirerande projekt av Wiel Arets Architects.

The Shaw House av Patkau Architects utforskar ett liknande designkoncept. Residenset är beläget i Vancouver, Kanada och har en fantastisk swimmingpool som ligger över övergångsområdet. Poolen har en genomgående botten vilket innebär att även om utrymmet under det inte har några fönster eller öppningar, lyckas ljuset fortfarande vara en del av dess design.

Arkitekturstudio 123DV utformade detta semesterhus i Marbella Spanien. Huset var främst utformat som en underhållningsstruktur med en hemmabio, en takterrass, en stor vinkällare samt en infinitypool omgiven av genomskinliga väggar. Poolens design gör det till en stand-out-funktion som gör att den kan vara iögonfallande på ett ganska enkelt sätt.

MoreINSPIRATION
  • Ovanliga pooler runt om i världen
  • Några av världens vackraste och ovanliga pooler
  • Fantastiska pooler som är både inomhus och utomhus

Riverhead House designades av Hamlet Projects. Det är en fantastisk privat bostad belägen i Nya Zeeland, med panoramautsikt över det omgivande landskapet. Husets pool var delvis inbyggd i backen. Dess främre sektion öppnar sig på innergården och exponerar sig genom en serie glaspaneler i infördes i poolens väggar.

Poolen är också en utmärkande funktion vid Thornbury-projektet. För denna bostad designade Enkipools en upphöjd pool med en klar akrylmur på ena sidan vilket gör att man kan se rakt in i poolen. Vidare har poolen en damm som slingrar runt den och bildar en zen design hela tiden.

Haux KL var ett projekt av Lynx Architects och det har också en fantastisk swimmingpool som är avsedd att imponera. Poolen är införlivad i husets skal och utsätter sig för inre utrymmen genom en transparent vägg. Denna detalj avslöjar den underbara leken av ljus och skugga i vattnet och gör den här bilden till en del av inredningen också.

Brates Lake bostadsområde som finns i Galati, Rumänien, erbjuder fyra olika typer av bostäder, med ytor från 190 till 480 kvadratmeter. En design har en bostad med en cantilevered swimmingpool mot bakgården. Poolen ansluts till utsidan genom en genomskinlig glasvägg.

Det bästa sättet att njuta av en genomgripande pool är när det också är en majestätisk utsikt eller när du är omgiven av fascinerande landskap. Detta är vanligtvis fallet med exotiska orter och hotell. På Laucala Island Resort kan gästerna njuta av en lagunpool och en lap pool omgiven av en grund damm med vilken den förbinder sig genom en glasmur.

Joule Hotel i Dallas erbjuder en av de mest imponerande simbassängerna. Renoverades 2007, har hotellet en swimmingpool som delvis sträcker sig utåt, cantilevering från byggnaden på ett sätt som liknar en balkong. En genomskinlig vägg avslöjar unik utsikt över staden.

En liknande designmetod användes vid Hotel Indigo i Hong Kong. Hotellet har en pool som hänger från byggnaden. Poolen är en förlängning av hotellet, det enda cantilevered elementet. Här på toppen av byggnaden är utsikten utsökt, speciellt när man njuter av denna enastående pool. Detta var ett projekt av Aedas.

Ambassaden Gardens Legacy Buildings är två flerbostadshus som planeras färdiga 2017 i London. De är utvecklade av Ballymore Group och kommer att kopplas samman med en 25 meter lång simbassäng med en genomgående ram. Det kommer att vara fem meter bred och tre meter djupt och det kommer att tillåta invånare att simma mellan byggnaderna. En ytterligare bro kommer också att finnas tillgänglig för samma ändamål.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: