Hur man väljer ett stort köksbord som perfekt fyller ditt hem

Hur man väljer ett stort köksbord som perfekt fyller ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bordet är en av de vanligaste och mest mångsidiga möbelbitarna och det är bara naturligt att komma i en mängd olika former, stilar och dimensioner. Det finns ingen enda standardhöjd men det finns några väldefinierade kategorier. De flesta matborden är till exempel 28 "till 30" långa. Men om du behöver ett stort köksbord, överväg en som har samma höjd som disken eller till och med ett barbord.

Tvärhöjdstabellerna är vanligen 36 "långa och de är lämpliga för informella ätområden, för utrymmen som inte har en separat matsal. De är också bra som ytterligare prepytor när diskutrymmet är begränsat eller när du ibland behöver mer än så.

Liksom med alla andra möbler finns det några saker som måste beaktas innan du köper ett bord, vare sig det är högt, litet, runt eller om du vill att den ska vara. Till exempel bör du börja med att mäta rummet samt alla möbler som ingår i rummet tillsammans med den.

Det är viktigt att veta exakt hur stor eller hur liten rummet är innan du tittar även på de tillgängliga designalternativen. Tänk också på antalet personer som kommer att sitta vid bordet för det mesta. Naturligtvis, eftersom ett stort köksbord är multifunktionellt och även kan användas som en prep-yta eller till och med som en bar, ta även dessa funktioner i beaktande.

Formen på bordet är lika viktig som dess höjd eller övergripande storlek. Rektangulära tabeller är de vanligaste, uppskattas för deras mångsidighet och för det faktum att de är bäst för stora sammankomster. Rektangulära bord med smala toppar är idealiska för långa och smala utrymmen och de kan också passa in i områden där inget annat traditionellt bord skulle.

Men rektangulära tabeller tar också upp det mesta utrymme. Detta kan vara obekvämt i de fall då rummet är litet, särskilt med tanke på att köket oftast innehåller massor av förvaring, stora diskar och olika andra funktioner.

MoreINSPIRATION
  • Var sentimental och ha ett bondgårdstabell i ditt hem
  • Hur ett köksbord med bänk sits helt kan slutföra ditt hem
  • Dekorera med långa och smala bokhyllor

Höga bord, vare sig de är små eller stora, används i kombination med barstolar. Var noga med att få stolar med justerbar höjd om bordets höjd inte är standard eller om du vill se till att alla är bekväma hela tiden. Om du vill att bordsskivan också ska innehålla lite förvaring under toppen, så kommer avföring inte att passa där och du måste också överväga det utrymme de upptar även när det inte behövs.

Kvadratiska bord är intressanta i den meningen att de är ungefär som rundabord med några få undantag. De är uppskattade för att de skapar en bekväm atmosfär som passar för intima konversationer. Men om bordet behöver rymma fler än fyra personer, bör du på den här tiden överväga en utbyggbar design eller en med en rektangulär topp.

Runda bord anses generellt mycket mysigt eftersom de tillåter alla att se de andra utan ansträngning. Fortfarande är de inte bäst för små utrymmen eftersom de inte gör det mesta av rummet och lämnar oanvända områden. De är inte heller lämpade för ett stort antal människor. Men om allt du vill ha är ett litet bord som du kan använda i kombination med ett par barstolar i ditt kök, så borde det vara bra.

Det vanliga bordet för fyra måste ha en diameter på 36 "till 44". Men om du planerar att använda den med en eller två barstolar oftast eller placera den i ett hörn eller mot en vägg, kan du minska storleken för att göra den mer praktisk för köket.

Här är en intressant tanke: ett bord med justerbar höjd. Det kan visa sig vara en mycket användbar funktion i köket. Du kan sänka toppen och använda den som ett vanligt matbord eller öka höjden för att ta den till bänkskivan. Du kan till och med göra bordet ännu längre och använda det som en bar om du föredrar en mer avslappnad och informell atmosfär.

Som tidigare nämnts kanske du tycker att ett bord med en lång och smal topp är ett lämpligare alternativ för köket än ett vanligt bord. Det handlar om rymd effektivitet. Det skulle vara idealiskt att få bordet anpassat för att passa exakt det utrymme du har i åtanke för det. Du kan till och med överväga att bygga bordet själv ut ur något återvunnet trä eller några pallbrädor så länge du njuter av det rustika utseendet.

Ett stort köksbord med en smal topp kan likna en konsol. Du kan placera den mot en vägg som använd den som en informell frukostkrog. Den här har en matchande barstol som är en snygg detalj men det är möjligt att skapa en mängd intressanta alternativ och kombinationer av stilar och mönster.