En fraktbehållarkontorbyggnad fattar essensen av sin gemenskap

En fraktbehållarkontorbyggnad fattar essensen av sin gemenskap
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

År 2016 hölls en tävling i Lagos, Nigeria. Målet var att hitta en lämplig design för en kontorsbyggnad. Klienterna var en grupp mjukvaruutvecklare och systemarkitekter från African Fintech Foundry. Vinnaren var WOE + Art Architecture-studion som kom fram med en design som använde fraktbehållare. Den designen materialiserades 2017 och det här är den byggnad som skapades.

Byggnadens design styrdes av en rad önskemål från kunderna. De ville att detta skulle vara ett samarbetsrum, en kontorsbyggnad med en samtida och stimulerande design och struktur. Ett annat krav var att byggnaden skulle vara lätt implementerbar och att erbjuda en känsla av icke-varaktighet. Arkitekterna erbjöd den perfekta lösningen: en konstruktion gjord av behållare. Behållarna staplas och kopplas och de bildar en serie överhäng och små plattformar och terrasser, vilket ger byggnaden en dynamisk utseende.

MoreINSPIRATION
  • Rum 11 - En kontorsbyggnad gjord av fraktbehållare
  • En Outside Box Office med ett väntrum i en fraktbehållare
  • Dyra ny kontorsbyggnad i New York

Hela projektet genomfördes på bara tre månader. Det var möjligt genom att använda lokaltillverkade fraktbehållare som omformades och omvandlades till moduler för en kompakt och rymd effektiv byggnad med ett totalt användningsområde på 550 kvadratmeter. Interiören är organiserad i en serie arbetsytor och mötesrum arrangerade runt ett centralt trippelhögtalatrium som fungerar som ett cirkulationsområde.

En gul trappa placeras i kärnan av hela strukturen. Den gula symbolen är den samma nyansen som finns på Lagos bussarna och offentliga taxibilar. Denna distinkt färgton skryter upp kontoret och ger den en unik identitet och mycket karaktär. Dessutom ser gul ut som en accentfärg när den är kopplad med grå vilket råkar vara den primära tonen i det här fallet.

Interiören är en samling är ljusa och mörkgråa utrymmen med glasväggar och skiljeväggar och minimalistiska mönster. De är avsedda att underlätta samspelet mellan medarbetare, lagarbete och innovation genom samarbete. Det är en designriktning utvald av många moderna kontorslokaler och de enskilda strategierna som används varje gång är anpassade för att spegla företaget och de personer som arbetar där. I detta fall är byggnaden också ett inspirerande projekt för samhället, så dess roll går utöver företaget.