Skor på taket: Betydelsen av den högra ljuskronan

Skor på taket: Betydelsen av den högra ljuskronan
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett par skor kan helt ändra utseendet hos en outfit. Vi har alla hört det, eller hur? För bättre eller sämre, har skor en oproportionerligt stor mängd inflytelserik kraft. Tänk dig en man i en smoking med sneakers eller en kvinna i jeans med klackar. Skorna definierar den övergripande atmosfären.

Detta kan också sägas för belysning i heminredning ... speciellt ljuskronor. Som det primära (eller enda) flytande objektet, ofta i mitten av ett utrymme, kan en ljuskrona inte låta bli att locka uppmärksamhet. Av den anledningen är att välja rätt ljuskrona av yttersta vikt om du vill ha ditt utrymme att dra av det utseende du äntligen går för. Här är några exempel på dessa "skor" på taket:

I detta vackert monokromatiska (vita) vardagsrum, blir den visuella betoningen på detaljer som form och material ökat. Omgivningen är bekväm och enkel (även eldstaden är tom). Med släta korgar och linneinredning, ger dessa snygga kristallkronor ljuskronor elegans och syfte till hela rymden (inte bara matbordet). Ljuskronan fyller det visuella ögonhålet tomt perfekt.

MoreINSPIRATION
  • Kristallkronan som mittpunkt i våra hem
  • Antik lockad ljuskrona med kristaller
  • Glamorös två-ters Crystal Crown taklampa

Låter dig känna dig som ett neutralt matsal med böjda ben och fransk bondgårdsflair skulle sätta dig och sova, den här turkos träpärlkrona är där för att snusa den ideen i knoppen. Detta enda stycke lägger till så mycket personlighet (och vågar jag säga "sass") in i utrymmet som resten av de noggrant utvalda inredningarna. Vilka är fina, förresten. Turkos är helt oväntat och ger därför en härlig pop, som om invånarna säger: "Vi trivs i vårt trevliga neutrala hem, men vi har också en vild sida!"

Denna glittrande ljuskrona är anpassad till det rektangulära matsalbordet och den vinklade inredningen, men det sparar magiskt utrymme från en konferensbord. (Den eleganta bordplattan och torget moderna stolar är eleganta, men eftersom det här är ett bostadsområde, är det viktigt att dessa element är mjuka. Ljuskrona till räddning!) Paired med eleganta krämer och svarta utrymmen, hjälper den här glittrande kristallkronan rum gör "mening". Men mestadels är det bara uber sofistikerat.

Stort nog att hålla sig med det exponerade stråltaket, den här lagrade ljuskrona är också känslig för att matcha femininiteten hos de pläterade stolarna och de långa smala ljusstakarna i denna matsal. Ljuskronans kurvor är en fin sida med linjära lövträ och takbjälkar också. Det lägger till tillräckligt visuellt intresse för att rymma det stora rummet till en mysigare storlek, och det ser nästan ut som en konstverk mot den ljusa väggen. Ganska trevligt val.

"Kom in, kom och äta och stanna och chatta en stund." Om ljuskronor skulle kunna prata tror jag att den här kan låta en kommentar så. Varken ömtålig eller massiv, det sammanfaller med den lummiga bondgårdstabellen och värmen på utrymmet, men övermanar inte något. I själva verket liknar den cirkulära delen nästan ett vagnhjul eller en historisk belysningsarmatur med detta ljusarrangemang. Denna ljuskrona är utrustad med värme och substans, förtrogenhet och komfort, perfekt för ett utrymme bortfört från det större rummet bortom.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4 och 5.