50 nyckelkomponenter för att dekorera hela hemmet

50 nyckelkomponenter för att dekorera hela hemmet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Flyttar du in i ett nytt hus? Vill du göra en makeover till den du redan har? Då är du på rätt ställe. När du försöker göra ett hus till ett hem, kommer allt ner till dekorationen. Men dekorering kan vara lite överväldigande om du börjar från början. Så ta en stund och bläddra igenom dessa 50 idéer för att dekorera varje nook och cranny i ditt hus. Det blir ett hem när du är klar.

Målning

Var spenderar du oftast mest tid i ditt hem? För de flesta är det vardagsrummet. Det är en plats för avkoppling, underhållning och anslutning. Men eftersom det är där du spenderar så mycket tid, blir du mer sannolikt att omforma det oftare. Så när du tänker på färgfärger, kommer det att gå med något neutralt, verkligen hjälpa dig på lång sikt. När du har ändrat dina mönstrade kuddar en gång kommer du att vara glad att du gick med grädde. (via 79 idéer)

Köket är till för matlagning och läsning och tvättar. Den som tillbringar någon gång i sitt kök vet alls att tillräcklig belysning är super viktig för alla dessa uppgifter. Så täcker rummet i alla vita hjälper dig att få så mycket ljus som möjligt, oavsett hur många fönster eller hur mycket belysning det finns. (via Remodelista)

När det gäller att måla sovrummet finns det många alternativ som alla filtrerar ner till en aspekt: ​​coola toner. Coola färger som blå och grön och grå är lugnande för sinnet. Det är vettigt att måla ditt sovrum en lugnande färg som hjälper dig att slappna av när du somnar. Mörk eller ljus beror på din fönstersituation, men gå med blå och du kan inte gå fel. (via lägenhetsterapi)

Mulling över vilken färg att måla ditt badrum? Jag kommer att be dig att tänka utanför färgburken i en minut. Varför inte gå på tapeter shopping och täcka ditt badrum i ditt favorit djärva mönster? Det kommer säkert att göra ett vanligt tråkigt utrymme verkligen pop. (via Studio McGee)

Alla älskar en mjuk plantskola, och det blir inte mycket mjukare än pastell. Om du vet vad din bebis kommer att bli, kan du gå med pulverblått eller dammigt rosa. Men mintygrön är alltid ett underbart alternativ för ett könsneutralt utrymme som har barn skrivit över det. (via lägenhetsterapi)

Windows

Fönsterbehandlingar kan vara förbryllande. Det finns så många alternativ, det är ibland omöjligt att bestämma. När det gäller vardagsrummet kommer jag dock att släppa loss kroken. Blinda fönster i ditt vardagsrum är på trend just nu! Och det ger total mening. Bristen på gardiner eller nyanser betyder maximal ljus för alla dina krukväxter och läshög. Dessutom kommer alla dina bilder på dina barn att komma ut professionella. (via Design Svamp)

Enligt min erfarenhet kan kök bli en av de hetaste platserna i huset, tack vare den eftermiddags solen. Om du har samma problem, lägg upp några nyanser på dessa fönster. Bambu nyanser eller linne nyanser är bra alternativ som blockerar den varma solen medan du är snygg och får dig borta från persienner. (via Airows)

Vi har nog alla hört att du sover bättre i pitch black, så när det gäller att klä på dina sovrums fönster, tänk på att fördubbla. En uppsättning persienner hjälper mycket, men du kan göra det ännu mörkare genom att hänga några tunga gardiner över toppen. Om du inte föredrar den stora gardinens utseende, försök att hänga en ljusgardin som hjälper till att hålla morgonsolen ur ögonen men inte dra ner ditt sovrums utseende. (via Disc Journal)

Badrumsfönster är kanske den mest frustrerande saken att dekorera. Hur får du integritet utan att skapa utrymme för mögel och mögel att bygga upp? Svaret: Frost det. Oavsett om du köper en frostat fönsterruta eller DIY den du har, kommer ett frostat fönster att ge all den integritet du behöver, men håll det lätt att rengöra och låta dig sätta mycket solstrålning. (via Flickr)

När du har ett så mjukt pastellkammare, hur kan du hjälpa till, men hitta några ganska mjuka pastellmönstrade gardiner för att gå in i det? Om du är orolig för ljus, lägg en nyans eller persienner nedanför. Annars kommer blommiga eller randiga gardiner att göra dekorationsarbetet för dig. (via turkoshus)

Tak

Detta kan vara det enda stället du kommer att höra detta. Det mest praktiska sättet att använda utrymmet som är ditt vardagsrum tak är att lägga upp en takfläkt. Tänk på det. Ditt vardagsrum är där din familj samlar i vila, där dina gäster samlas för att umgås, där alla dina födelsedagspartier händer, etc. När ett rum fylls fyllt med folk blir det lite ångande. En takfläkt hjälper till att kyla av rummet när den är full av varma kroppar och gör det bekvämt för alla. Men för himmelens skull, låt dina sidobordslampor göra belysningsarbetet. (via designfilerna)

Om du tycker att överbelysning är ganska ful, är du inte ensam. Vad gör du dock när det gäller att belysa ditt kök? Tja, det är ett knep som vi gillar att ringa hängande ljus. De hänger från taket över din räknare och arbetsyta för att kasta lite ljus över vad du lagar mat, hela tiden förblir ganska och lägger till dina dekorativa vibbar i ditt kök. Det är en vinst för alla.

Så kanske går det inte precis på ditt tak, men vem vill ha överbelysning i sitt sovrum? Byt ut dina ljusa ljus med mer praktiska väggsconces över dina sängbord. Eller till och med häng en glödlampa från taket ovanför din kudde. Det mjuka ljuset kommer att göra underverk för känslan av rummet. (via Marion WD)

Vi ska gå med samma sovrumsljuside för badrummet. Medan du kan lägga till lite överbelysning för att hjälpa dig i duschen, kommer du att vilja ha några väggsconces vid din diskbänk för att tända ditt ansikte för sminkapplikation eller rakning av ditt skägg. Du kommer gilla det mycket bättre än något ljus som kommer från taket. (via Remodelista)

Medan vi går för allt fräckt i plantskolan, vill du överväga att använda en ljuskrona för din belysning. Du kan måla den vit så att den kan stanna kvar i rummet så länge ditt barn gör det, eller så kan du måla det en matchande nyans att gå in i rummet. Hur som helst kommer du inte hitta ett bättre sätt att fylla takutrymmet i din plantskola. (via det lilla paraplyet)

golv

Låt oss prata mattor i en minut. Det finns så många underbara djärva färgstarka mönstrade mattor där ute, men för att få det att fungera i ditt hem är placering viktig. Händerna ner är vardagsrummet det bästa stället för dessa mattor. Mönster kommer att gömma slitage av trafikleder längre än en vanlig mattan eller till och med mattan. Så om du tittar på det ljusblå marockanska mästerverket, gå för det. (via mitt skandinaviska hem)

När du lagar mat och spriddar sås och spjäller hackade grönsaker vill du inte precis tyg eller fibrer på golvet. Om du täcker ditt köksgolv i trä ger du en stor luftig känsla och gör det enklare att rensa roten. Nu kommer du inte vara så tveksam till att låta dina små älsklingar hjälpa dig att göra middag. (via Wit och Delight)

Skaka inte bort från att sätta en matta på sovrummet ditt bara för att utrymmet är skrämmande. Det finns en enkel lösning. Layout mattor hjälper dig att täcka allt utrymme som ska täckas. Hitta en fin stor som kan börja strax under sängen och fortsätt över hela rummet och lägg sedan en mindre fuzzy ovanpå att dina fötter kommer att slå första på morgonen. (via lägenhetsterapi)

Balking på det långa rummet i ditt badrum? Gå för en ganska platt löpare istället för separata mattor. Det kommer att göra hela rummet ser mer strömlinjeformat och dra allt ihop i stället för att dela upp dina duschar, toalett och diskbänkar. (via Amber Interiors)

Medan du väljer en matta till barnkammaren kan det vara ett "duh" val, det är inte alltid. Eftersom du ska sätta barn på golvet för att spela och sträcka och byta blöjor, är det alltid en bra idé att täcka utrymmet i den mjukaste mattan som du kan hitta. Jag pratar flytande-på-ett-moln mjukt. (via Style Me Pretty)

Spendera det

Titta i ditt vardagsrum, vad tycker du borde ha prioritet i din dekorationsbudget? Om du svarade på soffan har du rätt. Det är viktigt att din soffa passar dessa tre kriterier: det är bekvämt, det är hållbart och du älskar det. Du kommer inte att köpa en ny soffa varje år så när du gör ett så stort köp, se till att det är exakt vad du vill ha. (via stilfilerna)

Köksapparater kan ta en stor del av din budget, men du kan verkligen inte slå en fantastisk spis. Om du har tittat och tittat och du fortsätter att komma tillbaka till det här kylskåpet i rostfritt stål, fortsätt och splurge. Att spendera lite extra på dina apparater kommer att göra dig lycklig på lång sikt. (via Gtsit)

Medan du kanske är upphetsad att höra vad du ska splurge på i ditt sovrum, är den verkliga sak inte allt som vill ha det. När du spenderar på ett sovrum, får du en bra madrass. Du kan bara inte slå en god natts sömn och en riktigt bra madrass hjälper dig att få det, oavsett vad sängramen ser ut. (via 100 lagskaka)

Duschar och sänkor kan vara sparsamma och gjorda för att se ut som nya, så när det gäller splurging i ditt badrum, gå till den underbara kakel. Ingenting kommer att göra ett större uttalande i ditt badrum än mönstrade plattor. Oavsett om det är vanliga vita hexagoner eller lite vild som den ovan, kommer du inte ångra det. (via Domaine)

MoreINSPIRATION
  • Dekorera med klockor - Det är dags att återfunna ditt hem
  • Ett helt badrum dolt i en vägg
  • Heminredningstyp för att visa din personlighet

När du förväntar dig en baby, kan det vara lite överväldigande att köpa alla nödvändigheter. Men om det är en sak du borde splurge på, är det spjälsängen. Få dig en välgjord spjälsäng som du litar på och kommer att få dig att känna dig helt lugn och ljuga din lilla på natten. En annan fördel kommer när du har en annan baby och du kan dra ut samma spjälsäng eftersom den bara är lika pålitlig. (via Mother Mag)

Spara den

Så du har tillbringat en stor del på soffan och nu behöver du ett soffbord. Tack och lov behöver du inte spendera en förmögenhet på det. Det finns så många bra sätt att göra ett gammalt bord för att passa i ditt vardagsrum, eller du kan använda ett soffbord som du har spunnat eller till och med ärvt. Alternativen är obegränsade. (via Domaine)

Har du fallit för de mörka bottenhyllorna? Innan du går ut och köper alla nya nedre skåp, där du använder resten av din köksredskapsbudget, går du till färgbutiken och hittar ett urval av den färg du vill ha. Du kommer att märka att med en eftermiddag och en pensel kan du göra att dina nedre skåp ser lika ut som om du köpte dem. (via Wit och Delight)

Du kanske tror att det är galet, men gå bara på Pinterest och leta upp "DIY Headboard".Det finns massor av fantastiska sätt att skapa din egen på en budget som du kommer att älska ännu mer än vad du kan köpa bara för att du sätter i ansträngningen. Eller du kan gå för ett minimalistiskt utseende och hoppa över huvudet helt och hållet. (via Design Chaser)

Ja, en spegel kan göra eller bryta ett badrum. Men du kan ha en bra spegel utan att bränna ett hål i fickan också. Hitta en du gillar på en prisvärd butik som IKEA eller till och med gå och handla för en gammal skönhet och måla ramen för att dyka upp i ditt badrum. Jag lovar att du kommer att kunna hitta en med en begränsad budget. (via Looks Like White)

Hejdå byta bord Alla plantskolor behöver så mycket lagringsutrymme som möjligt. Ge en gammal byrå en ansiktslyftning med lite färg och lägg en ändplatta på toppen för det perfekta provisoriska byta bordet. Du kan ta bort bytesplattan när barnet växer och fortsätter att använda byråen för att hålla sina kläder och leksaker. (via Project Nursery)

väggar

Nu när du har ett ganska bra handtag på resten av huset är det dags att tänka på att fylla väggarna. Ett av de vackraste och trendigaste sätten att dekorera dina vardagsrumsväggar är definitivt gallerianväggen. Samla dina favoritbilder och citat och familjefoton och ordna dem över din soffa eller piano för att skapa ett mästerverk för ögonen. Du kan ordna dem alla på ett organiserat torg eller strö dem över väggen för en eklektisk effekt. (via mitt skandinaviska hem)

Du har definitivt sett detta på ditt Pinterest-flöde. Öppna hyllor är det enklaste sättet att fylla på väggutrymme i ditt kök. Det är ett fantastiskt sätt att visa alla dina fina rätter och bakeware, ge kökslagring och på ett sätt skapa lite köksartiklar. Så det är ganska mycket en vinst för alla. (via en kopp Jo)

Hej bildskärm. Det är det nya galleriet och sovrummet är absolut det bästa stället för det. Det gör det enkelt att byta upp din konst och skriva ut när stämningen slår. Håll din inspiration uppdaterad eller byt ut dina familjefoton med årstiderna. Bildskivor kommer aldrig att ha ett tråkigt ögonblick, löftet. (via lägenhetsterapi)

Ja, mer öppna hyllor. Men verkligen, kan inte varje badrum använda mer lagringsutrymme? Häng vissa hyllor i det tomma väggutrymmet ovanför din toalett och fyll det med burkar, växter och korgar och vackra flaskor. Det blir din favoritplats på ditt badrum. (via Life of Pykes)

Plantskolor är en fantastisk plats att bli kreativ på väggarna. Medan du kan skapa en konsttryck galleri vägg, kan du också göra några vävnader papper blommor eller hänga lykta eller lägga sitt namn i trä bokstäver. Din kreativa väggdisplay kan hjälpa till att deras kreativitet växer. (via Glitter Guide)

dekorera

Utan tvekan är växter en avde bästa sätten att dekorera ditt vardagsrum. Grönska i något rum ger en sådan levande och hemlig känsla till rymden, men speciellt i rummet där din familj och vänner samlas för kaffe och konversation. Stora leaved palmer kan fylla ett tomt hörn och en låg skål med succulenter kan göra underverk för ditt soffbord. Varje ledighet är värt vartenda öre. (via T Magazine)

Vi älskar backsplash och du borde också. Det finns så många fördelar som det kan ta med till köket! Det kan göra rengöring lättare. Det kan skydda dina väggar från din matlagning. Det kan vara det dekorativa mittpunkten i rummet när du installerar det i ett djärvt mönster över väggen. I ett ord, perfektion. (via lägenhetsterapi)

Dressers och nattduksbord är inte bara för att lagra kläder och böcker. De är för att ge dekorationsyta också. Ditt sovrum är din privata plats för att lägga till din egen stil. Oavsett om du fyller din dresser-topp med inramade familjefoton eller växter eller smycken eller din bergsamling, ska ditt sovrum dekorera vara det du älskar och vad som gör dig lycklig. Det finns inget bättre att få dig att le varje morgon. (via M pression)

Vad är vanligtvis brännpunkten på badrummet? Duschen. Det är så stort, det kan inte hjälpa sig själv. Lyckligtvis finns det några ganska underbara duschdraperier för att få utrymmet att känna sig mer dekorativt. Gå till något stort och blommigt som det ovanstående eller om du letar efter en modernare gardin, kommer djärva ränder också att göra tricket. Hur som helst, välj den som du tror kommer att göra det största intrycket på resten av ditt badrum. (via lägenhetsterapi)

Att dekorera en plantskola är lätt peasy. Barn har redan så färgglada böcker och snygga leksaker och söta skor, varför lägger de bort för att vara dolda i en låda eller korg? En uppsättning hyllor kan fungera som leksak och bokförvaring samt inredningscentret på plantskolan. (via Mini Style)

Lagring

Förälskad i bokhyllor nu, för när du börjar lägga dem i ditt hus, blir du beroende av dig. De kommer att hålla dina böcker, dina bilder, dina växter, dina knick knacks från dina resor, dina extra filtar, och de kommer att bli ett annat utrymme i ditt vardagsrum som du kan dekorera. Du behöver minst två. (via Domaine)

Kort på lagringsutrymme? En pegboard är vägen att gå, precis som Julia Child. Du kan lagra alla dina köksredskap, krukor och kokkärl, diskmedel och allt annat som kommer att hänga från en krok. Du kan till och med lägga till ett utskrift eller en inramad vecko-meny. (via Refinery 29)

Och du tyckte att credenzas var bara för matsalen. Byt ut din byrå med en credenza och du har fortfarande allt lagringsutrymme, men på ett mycket snyggare sätt. Dessutom är credenzas oftast längre än byråer, så du har mer yta för att dekorera och lagra alla dina sovrumsbehov. (via SF Girl By Bay)

När du tänker på lagring av badrum, tänk korgar och brickor.Oavsett om du lägger dem på hyllor eller under diskbänken, kommer de att göra ett mer dekorativt sätt att lagra dina handdukar. Brickor är en enkel lösning för att göra dina lotioner och burkar ser organiserade ut, även om de inte är riktigt. (via Jay Adores)

Det finns anledning att se IKEAs små rullande vagnar överallt. De kan användas i alla rum, helt ner till plantskolan! Förvara kläder, blöjor, swaddles, lotions, pacifiers och någon annan av dina barns nödvändigheter i en rullande vagn som du kan ta med dig från rum till rum. Det blir den bästa idén du någonsin haft. (via Glitter Guide)

Utanför

Förflyttning till utsidan av huset. Det är en plats som du absolut inte kan glömma att dekorera eftersom vissa människor inte kan sätta sig ihop kring "Döma inte en bok med det omslag" som säger. Landskapsarkitektur är förmodligen det enklaste sättet att göra ett hus att se ut som ett hem från utsidan. Planta de färgstarka blomstrarna, trimma buskarna och lägg till en fågelmatare på trädgården på framsidan för att skapa en välkomnande syn för alla som går upp till ditt hus. (via Lonny)

Inträdet till ditt hem är en ganska viktig del av utsidan, eftersom alla har en i viss form eller storlek. Om du har ett steg, lägg till en blomkruka. Håll löv och spindelväv i sjön med en kvast. Lägg till en välkomstmatta som visar ett färgstarkt roligt ordspråk. Det kommer att göra en trevlig utsiktsplats för gäster som anländer samt en bra plats för ditt morgonkaffe. (via SF Girl By Bay)

Har du trädgård? Om så är fallet kommer jag att be att du är en uppmärksam trädgårdsmästare. Det finns ingenting som leder en bakgård snabbare än en försummad och ogräsridd trädgård. Att plantera dina grönsaker i upphöjda sängar eller till och med vattendroppar är ett sätt att hålla saker hanterbara. Du kan bygga trellises för klättra växter eller drapera dem upp din integritet staket. Men du kommer bli förvånad över vad något hårt arbete kommer att göra för utseendet på din trädgård. (via Gardenista)

Tala om bakgårdar, hur är din? Om du har en, är det alltid trevligt att ha en uteplats eller ett däck där du kan dra sig tillbaka med en bra bok eller njuta av en gaggle av vänner. Dessutom har en uteplats utrymme att ta upp lite av gräsmattan, så att du har mindre att klippa, tillsammans med att ge en central punkt möjlighet för några vackra landskapsarkitektur. (via journalistka)

När du har fått din landskapsarkitektur samman och din trädgård rengjorts och din uteplats installerad, är det dags att bestämma vilken typ av underhållning du vill inkludera. För om du har någon över alls, kommer en bra värd att ha något. Oavsett om du har en pool, en eldplats eller till och med ett picknickbord för alfresens middagspartier, ger något underhållande i din bakgård, uppmuntrar du att spendera mer tid utomhus, vilket i sin tur hjälper dig att hålla ett öga på din landskapsplanering och trädgårdar. Det är ett av de hushållsarbeten som aldrig slutar, men är nödvändigt för ett härligt hem.