Glidande, vikande och roterande hus som perfekt anpassar sig till deras läge

Glidande, vikande och roterande hus som perfekt anpassar sig till deras läge
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi har sett modulära möbler som kan ändra dess struktur och funktion inom några minuter eller ens sekunder, men att se ett helt hus förändras som det ser ut är definitivt något annat. Dessa hus kan radikalt ändra sitt utseende med glidning, utfällning och rotering och omvandlingen är absolut spektakulär varje gång.

Sliding House.

Sliding House designad av dRMM Architects har mobila väggar och tak som enkelt kan glida tillbaka för att avslöja ett glas och stålstruktur helt öppnad för utsidan. Den dynamiska förändringen sker precis framför dina ögon. 20 ton timmerhöljet är som ett skal som drivs av elmotorer på hjul. Detta extraordinära hus ligger i Suffolk, England.

Australien Rotating House.

Everingham Rotating House ligger i New South Wales, Australien. Den byggdes huvudsakligen av glas och stål och har en ljus ram som gör att den kan vändas med en liten motor. Det betyder att huset har förändrat sina synpunkter och orientering genom att vrida vinkel och när som helst. Huset är inte bara dynamiskt och väldigt smart för att dra nytta av omgivningen men också miljövänlig.

Heliotrop.

Arkitekt Ralph Disch konstruerade också ett roterande hus men det här är helt annorlunda. Heliotrope är världens första energipositiva solhus. Beläget i Tyskland, var det utformat för att dra full nytta av solen genom att betygsätta med den. Det genererar fem gånger den energi som den förbrukar och det ser cool ut att göra det. Huset använder också gråvatten och regnvatten.

Hem som roterar 360 grader på 33 minuter.

Detta är Johnstone hem, ett par som bara inte kunde bestämma vilka rum som skulle ha den bästa utsikten. Deras lösning var att bygga ett runda hus som inte bara fångar synderna på ett mycket speciellt sätt men kan också rotera 360 grader. Det tar cirka 33 minuter för huset att helt rotera. Johnstones byggde huset själva och gjorde det till sitt drömhus. {Found on businessinsider}.

UFO.

MoreINSPIRATION
  • Fantastiskt roterande hus med 360 graders utsikt
  • 10 Freeform Pooler som perfekt anpassar sig till ditt landskap
  • Oceanfront House använder modern design för att anpassa sig till landskapet

Domespace är ett roterande trähus. Designen ger många fördelar. Till exempel gör formen det motståndskraftig mot cyklonvindar och den byggdes över ett elastomert bälte som dämpar vibrationer och det gör det också möjligt för huset att stå emot jordbävningar upp till 8 på Richter-skalan. Detta UFO-liknande hus utnyttjar också passiv solenergi och det kan rotera för att följa solen. {Found on gizmag}.

Roterande hus

I Teheran, Iran, finns en struktur som kallas Sharifi-ha House, designad av Nextoffice - Alireza Teghaboni. Det innovativa residenset var utformat för att anpassa sig till klimatförändringarna tack vare en serie vridboxar. Dessa volymer kan i grunden rotera och de blir antingen öppna för stängda. De flexibla lådorna utgör en 7-våningslägenhet med två källarplaner som rymmer välbefinnande, en bottenvåning för parkering och hushållsutrymmen, de kommande två våningarna som är inriktade på offentliga aktiviteter och två översta våningen för privata utrymmen.

Rulla utanför sovrummen.

Detta snyggt utformade hus har sovrum som byggdes på hjul så att de bara kan rulla ute för att njuta av utsikten och öppen skönhet. Designad av Thomas Durand of Raum studio, byggdes huset för en familj med små barn som ville att de skulle kunna njuta av det roliga att sova utanför och dra fördel av deras sovrums komfort. De lådformade strukturerna kan rullas ut på uteplatsen och roteras med lätthet tack vare en anpassad dörröppning.

D * Haus.

D * Hausen var designad av det brittiska företaget med samma namn för att anpassa sig till harts och förändra klimatförhållandena. Huset tillåter 8 olika konfigurationer och det svarar på sin miljö tack vare sin flexibla struktur. Den består av 4 polygonala former som kan flyttas individuellt. Det är ett hus som enkelt kan anpassa sig till de förändrade årstiderna och klimatförhållandena genom att i grunden flytta inuti sig själv. De inre väggarna blir fasader och vice versa medan interiören förblir densamma.

Solar Slides House.

Ligger i Egypten är Slides ett solhus speciellt utformat för att utnyttja regionens naturliga kraft. Det var ett projekt av ett team studenter från American University i Kairo för European Solar Decathlon 2012. Huset har en dubbelskiktad fasad av interlocking perforerade paneler som kan skiva för att anpassa sig till solen. Det är en energimodell med net-noll som byggdes med hjälp av ett återvunnet material av plastpåsar och träavfall.