Få en Jumpstart på vårrengöring med dessa 5 bästa tipsen

Få en Jumpstart på vårrengöring med dessa 5 bästa tipsen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi är här för att hjälpa dig att få en hoppstart på vårrengöringen. Bild: Ankarebyggare

Tro det eller inte, vintern är nästan över. Varmare temperaturer och soligt väder är båda rätt runt hörnet, vilket innebär att det är dags att börja tänka på vårrengöring.

Vårrengöring är det perfekta tillfället för dig att börja på nytt. Om du är redo att få en tidig start på din årliga uthyrning, har du tur. Vi har samlat våra fem bästa tips som hjälper dig att ta itu med ditt vårrengöringshuvud.

Declutter innan du rengör Bild: 9 kvadrat studio

Declutter först

Innan du ens tänker på att ta itu med en djup renhet, bli av med några av den rubbning som har staplat upp under den långa vintern. Genom att göra så kan du fokusera på vad som behöver göras för din vårrengöring.

Om du är osäker på var du ska börja, försök med "tvåpilen" -metoden. Filtrera de föremål du tänker kasta ut i två separata högar: en stapel för objekt som fortfarande är tillräckligt bra för att donera och en annan hög för utslitna föremål att kasta bort.

Visa ingen nåd! Om du diskuterar huruvida du ska bli av med ett objekt, fråga dig själv om du har använt det under det senaste året. Om så är fallet kan det stanna. Om inte, kan det ha överlevt sin användbarhet för dig. Dessutom gör ditt bästa för att slutföra din decluttering på en dag, inklusive att släppa bort dina donationer. På det sättet är du inte frestad att ständigt avbryta sista steget.

Skapa en one-stop-shop med alla verktyg du behöver för att avsluta jobbet. Bild: Amy Trowman Design

Få dina verktyg i ordning

De flesta av oss har en dålig vana att lämna våra rengöringsmedel över hela huset. Medan det kan vara en bra idé att hålla några gå-till-produkter på plats för daglig användning, när det gäller vårrengöring, kan den här metoden kosta dig värdefull tid som springer över hela huset och letar efter dina verktyg.

För projekt som detta föreslår vi att du gör en rengöringssats på plats. Ta en billig duschcaddy och fyll den med produkter som rengöringsmedel, svampar och trasor. Detta gör att du enkelt kan flytta från rum till rum, utan att sluta oroa dig för vilka produkter du har till hands.

Ange mål som hjälper dig att hålla dig på rätt spår. Bild: Upplösning: 4 Arkitektur

Ange klara mål

Att klara ett jobb så stort som vårrengöring hela ditt hem kan känna sig överväldigande. Det enklaste sättet att hålla på sig är att fastställa tydliga mål innan du börjar. På det sättet, även om du bestämmer dig för att bara göra en del av jobbet åt gången, har du en plan för att hjälpa dig att hålla fokus.

Specificitet är nyckeln till framgångsrik målinställning. Helst vill du skapa en steg-för-steg plan att följa. Börja med att bestämma vilka rum du tänker städa på. Ge dig själv en order för att göra det. Vissa professionella städare föreslår att du rengör varje rum i en cirkel, medan andra föreslår att du går uppifrån och ned. Hur som helst är nyckeln lätt att kunna flytta från uppgift till uppgift utan för mycket tvekan.

Glöm inte att rengöra sällan tänk på platser som tvättmaskin och torktumlare. Bild: Meriwether Inc

Kom ihåg svåråtkomliga områden

Vårrengöring handlar om att ge dig en ny start. Det är det perfekta tillfälle att gå utöver din vanliga rengöringsplan och ta hand om alla svårtillgängliga, sällan tänkta områden som normalt inte får mycket uppmärksamhet.

Några av dessa områden är:

  • Mellan kylspolar
  • Över takfläktar
  • Inuti tvättmaskinen
  • Runt dina HV / AC ventiler
  • Inuti ljusarmaturer
  • På och runt fönstren
  • Runt dörrkarmar och kronformning
  • Inuti ljusarmaturer och spårbelysning
  • Bakom toaletten

Att göra städning så kul som möjligt gör att det verkar som mindre av en syssla. Bild: STEFANI STEIN

Gör det roligt!

Sist men inte minst, gör den här uppgiften så roligt för dig som möjligt. Ja, vårrengöring är en chore, men det finns ingen anledning till att du inte kan göra det roligt. Om du tar itu med uppgiften själv, överväga att spela lite positiv musik för att höja ditt humör, eller förnöja dig något som är givande när du är klar.

Om du städar med din familj, försök få dem involverade. Ställ upp barnen med åldersanpassade uppdrag och vänd det till ett spel för att se vem som kan avsluta sin chore det snabbaste. Med några fler händer i mixen kan även en liten hjälp gå långt mot att rita ner din att göra-lista.

Efter dessa tips gör vårrengöringen så mycket lättare. Bild: Meridith Baer Home

Våren är nästan här, och det är dags att börja tänka på vårrengöring. Om du är redo att ta en start på denna uppgift, är vi här för att hjälpa till med våra fem bästa tips som hjälper dig att hålla våren ren som en proffs.

Vad tycker du om dessa vårrengöringstips? Har du någon egen att lägga till? Dela dem med oss ​​i kommentarerna nedan.