7 trädgårdsidéer för att få dig redo för våren

7 trädgårdsidéer för att få dig redo för våren
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Är det bara oss eller är våren i luften? Det blir lite varmare, och det förnyar känslan vi får som vinterlyftar börjar. Vi får inspiration för att städa upp, uppdatera och organisera. Naturligtvis finns det massor av vårrengöring att göra inomhus. (Se vårt inläggHur man sparar tid våren rengör ditt hem för mer där.) Men utomhus behöver en bra sprucing också.

Det finns inget drömmare om våren än att föreställa sig på uteplatsen med vänner. Här är 7 sätt att få dina utomhusbostäder inringade för att välkomna den finaste säsongen (och alla de långa sommardagarna!).

Bild: Houzz

1. Ta reda på din trädgårdsmöbler.

Innan du slår på butikerna eller till och med inspirationsbrädorna, ta reda på vad du redan har. Vad behöver repareras och vad behöver ersättas? Preseason försäljning kan vara en bra tid att göra några inköp. (Priserna är högre när det är vackert ute.) Eftersom uteplats är en förlängning av ditt hem när solen är ute väljer du delar som fortsätter flödet av din designstil inuti.

Bild: Flasek

2. plantera dina stauder

Du kan bli av med tidiga ogräs när marken tinas, men du vill kolla Plant Hardiness USDA Zone Map för att räkna ut din gårds underklimat, handla i stauder och plantera i enlighet därmed. Medan många förhållanden kan påverka en plantas överlevnad är det här det enklaste sättet att se till att dina växter gör det genom säsongen.

När du väl vet vilken zon du är i rekommenderar vi att du utformar din trädgård med vibe (mer tropisk, engelsk trädgård? Rustik vilda blommor?) Och din färgpalett (vilket är den perfekta bakgrunden till årets utomhusaktiviteter?). Lägg i några plantor som lockar bin - det kan tyckas läskigt, men dessa naturliga pollinatorer kommer att se till att dina blommor blommar.

Har du inte en jätte trädgård eller stor trädgård? Bygga enbehållare trädgård. Det ger dig samma slag i naturen som vi alla längtar efter en lång vinter på en mindre uteplats, balkong eller veranda.

Bild: Deborah Silver

3. Bygg en brandpit.

Att skapa en personlig eldgrop för din trädgård med billig material är överraskande enkelt och en eldgrop är perfekt för underhållande sent på natten på uteplatsen när temperaturerna sjunker. Det ger också gården en omedelbar kontaktpunkt och en plats att samla runt.

Ett träkåpa kan vända eldstaden till ett soffbord för drycker och hors d'oeuvres tills solen går ner och sedan kan avlägsnas när det är dags för s'mores. Vi älskar stycken som kan göra dubbelt plikt, och det faktum att det här kan göras själv på en helg gör det till en otvivlan!

Bild: Shoreline Awnings

4. Skapa mer nyans.

Vi vet att tecknet att vara ute under de varmare månaderna är uppenbarligen solskenet, men hela dagen exponeringen är inte stor. Vi tycker om att skapa en dimensionell solplan och nyans i våra utomhusbostäder.

Känn dig inte begränsad till en enkel uteplatsparaply. Det finns så många mer snygga nyanser: att köpa (eller bygga) en pergola för sittande eller matsal, höj en solsegel för ett mer modernt utseende, eller häng ett stort paraply från ditt träds baldakin.

Bild: Trädgårdshandsken

5. Låt det vara lätt.

Medan en toppmodern belysningsplan kan vara dyr och bör installeras av proffs, finns det många saker du kan göra för att skapa atmosfär med belysning på billiga - ibland använder du saker du redan har i ditt hem.

Wrapping träd med strängljus skapar en förtrollad skogseffekt. Fyllning av en hängande lykta eller fågelbur med en hel sträng av ljus ger en koncentrerad burst av rustik ljusstyrka.

Solenergi eller LED-lampor på insatser kan belysa en gångväg och avgränsa kanten på en uteplats, och liknande stilar har justerbara strålkastare för att lysa upp på ditt hem, staket eller lövverk.

Bild: Nuevo Estilo

6. Hänga utomhus gardiner.

Skapa känslan av ett annat rum helt enkelt genom att lägga till gardiner för att helt eller delvis lägga till något utomhusutrymme och få det att känna sig mer intimt. Fäst krokar på undersidan av en markis, pergola eller veranda och häng en gardinstav mellan dem.

Utomhusduken kommer att ha mer hållbarhet, men om du kan vara flitig att ta ner den mellan användningsområden, kan ett flytande transparent tyg skapa en vacker, eterisk effekt.

Bild: Alison Douglas

7. Skapa lite zen.

Lägg till en vattenfunktion och vindspel för lugnande ljud och skapa integritet från grannar genom strategiskt plantering av träd eller hängande korgar. Lägg till en trädgårdsskulptur och plantbuskar för att locka till fjärilar och kolibrier.

Naturen har visat sig om och om igen för att få återställande effekter på sinnet och kroppen, så med det soliga vädret på det sättet, varför inte skapa ett utrymme i din trädgård där du kan koppla av, göra lite yoga, läsa och allmänt bara "Koppla ur" för ett tag.

Det sista steget är naturligtvis att lämna din telefon inuti och njut av frukterna av ditt arbete.