Vackra Designer Area Mattor från IDS 2017

Vackra Designer Area Mattor från IDS 2017
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Områdesmattor spelar en viktig roll i heminredning, inte bara som golvbeläggning utan också som en kontaktpunkt för rummet. De lägger inte till färg, struktur eller mönster till ett designschema och ankar ett rum. Rätt rygg i rätt storlek drar ihop alla andra element och kan göra ett spektakulärt uttalande. Homedit såg bländande exempel på uttalande mattor på IDS 2017 i Toronto - några som du kan till och med anpassa!

Vi har varit fans av Jan Kath för ett tag nu, särskilt för hans designinnovationer blandar djärva färger och abstrakta mönster med mer traditionella mattor. Den här är från Erased Heritage Collection, som hedrar den traditionella orientaliska matta. "Under århundradena har olika områden utvecklat olika signaturfunktioner och stilar. Med Erases Heritage Collection hjälper vi till att se till att dessa idéer överlever i modern tid, säger Kath på hans hemsida.

Mest intressant, i stället för att lämna vävarna för att läsa instruktionerna från en ritning, sjunger vävmästare kommandon till dem. De läser instruktionerna högt, översätter dem till en chant och sjunger sedan knutningsinstruktionerna. Detta är ett fantastiskt kreativt arbetssätt som resulterar i lika fantastiska stora mattor.

I år lanserade Elte sin samling av vintage marockanska mattor, som innehåller ett antal färger som kan tyckas oväntat för vissa shoppare. De livfulla purpurfärgade och djupa indigos bluestonerna är inte nödvändigtvis förknippade med marockanska mattor, men Elte spenderar den bättre delen av ett år på att jaga och köpa högkvalitativa unika vintage mattor i dessa stora färger tillsammans med en rad mer traditionella toner. Resultatet är en rad varma, inbjudande och vackra vintage mattor för alla bostadsutrymmen.

Dessa mattor var handknutna och skjuvade till en extra lång stapel, utsmyckad med knutna, kvastiga fransar. Medan de nu är speciella bitar för moderna hem, skapades de som utilitariska mattor avsedda att hjälpa varma nomadiska stammar i kalla temperaturer.

För dem som inte hittar precis vad de vill är anpassade mattor alltid ett alternativ och Amala Carpets erbjuder kunder mer än bara färg och mönsterval. Deras innovativa mönster är en produkt av fem generationer av erfarenhet av hantverkskläder. Grundades av Shan Shrestha, i samarbete med naturlig färgämneskompetent Ganchen Shrestha, arbetar Amala för att förbättra sina hantverkares liv och sina kunder.

MoreINSPIRATION
  • Hur man använder antika mattor
  • Hur man väljer färgglada mattor för ditt tråkiga kök
  • De eleganta Chillida mattorna av Nani Marquina

Om du vill gå till det anpassade alternativet kan du hjälpa till att skapa din egen unika handgjord matta. Kunderna kan välja vad de vill ha i stort sett alla steg i kreativ- och produktionsprocessen. Börja med att välja en storlek, form och design - en av sina mönster eller en av dina egna.

Därifrån finns det flera alternativ för att lägga till andra material till den grundläggande Himalayan fårullsmattan eller välja 100 procent silke istället. En kombination av silke och ull är populär, som det är att lägga njurfibrer. Amala erbjuder också Zee Silk, som är deras handrullade rena, organiska silke från Thailand.

Företaget erbjuder en full palett av vegetabiliska färgade fibrer - röd madder, indigo, saffran, te, valnöt och andra färger. Av dig har ett designschema i åtanke, de kommer att hjälpa till att välja rätt färger för din design.

När storleken, formen och färgerna väljs kan du välja olika vävningar, från en budgetvänlig ny teknik till museikvaliteten Vaara, som är perfekt för invecklade design som kräver högre definition. Core Collection är en ny budgetvänlig lyxig matta med handkartad himalayan fårull. Nya tekniker för handvävning innebär att mattorna kan slutföras och levereras i 4-6 veckor.

Amala definierar tydligt tidsramen som krävs för att noga skapa varje stil. De mer invecklade stilar och fina fibrer kräver mer tid för produktion. Oavsett hur lång tid det tar, är dessa typer av utrymmesäckar värda att vänta.

Arkitekt-vänd-textildesignern Jürgen Dahlmanns började samla mattor som en hobby innan han startade Rug Star 2002. Dahlmanns har designat mer än 10.000 mattor, från moderna till traditionella. Bortsett från ovanliga mattor, har han två typer, persiska, som vi är dyrare tack vare högre silkeinnehåll och och tibetansk, som har en tätare väv. Det berlinska företaget skapar mönster och producerar dem i Nepal.