Streamsong Resort: Floridas förhistoriska skönhet leder till arkitektonisk prakt

Streamsong Resort: Floridas förhistoriska skönhet leder till arkitektonisk prakt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Streamsong Resort Clubhouse hälsar golfare och naturentusiaster med sitt vackra naturlandskap

När man flyger till Florida för semester går många till familjefyllda nöjesparker och stränder som är fyllda med buller och stressiga vibbar. Medan andra tror att Florida resorts inte kan vara fridfulla och utanför misshandlad spår. Om du inte har besökt en utväg som ger 15 miljoner år av förhistorisk skönhet till dina ögon för att falla på den himmelska himlen på natten och höga sanddyner om dagen, är det dags att besöka en annan typ av utväg - Streamsong Resort, som ligger i Bowling Green - Central Florida. Alberto Alfonso, AIA, Arkitekt utformade denna moderna semesteranläggning och klubbhus och parade med legendariska golfbanedesigner: Ben Crenshaw, Bill Coore och Tom Doak för att skapa golfbanor och en utväg / spa som kommer att lämna dig andfådd och glömma varför du någonsin bott i stress och rörelse i din hemstad. Ta en titt på världen där naturen fortfarande är kung och väntar på dig strax utanför Tampa, Florida.

Streamsong Resort Lodge Alberto Arkitekter

Förhistoriska början på Streamsong Resort

Central Florida är känt för sina platta land och svampiga regioner, men Streamsong sitter på 16 000 hektar mark där 15 miljoner år sedan en gång nedsänktes under vatten. Det marina livet som bebodde dessa vatten slog sig ned i sediment som skapade fosfatstenslagren, som sedan gruvdes under 19th århundrade. Genom gruvan av dessa väsentliga fosfater för grödor bildades 100 meter höga sanddyner och vackra naturliga sjöar.

Streamsong Blue Golf Course

Det här landet är där arkitekten Alberto Alfonso hittade en rytm, en historia och en rik historia som uttrycks i hans samtida arkitektur på Streamsong. Anläggningsområdena består av ett 12-rums golfklubbhus, ett 216-gästers lakeside Lodge, ett fullservice Acquapietra Spa, 2 golfbanor och mat och bekvämligheter för natur och avkopplande entusiaster - Streamsongs rika början kommer alla från naturresurserna i denna underbara miljö.

Freshome besök Streamsong & Alberto Alfonso -

Jag var lycklig att bli inbjuden till denna pärla i centrala Florida som är full av naturliga djur, lyxiga bekvämligheter och höra hur designprocessen utvecklades genom arkitekten själv, Alberto Alfonso. På grund av sin unika designstil och anslutning till det naturliga landskapet vann Streamsong 2nd Place Golf, Incs - "Clubhouse of the Year" -priset, och både klubbhuset och lodgen vann Florida AIA Design Awards of Excellence. Strax nyligen presenterades Streamsong i juni 2014 - "Inredning" tidningen, gästfrihet sektion.

I tidningen sitter "World Domination" för denna majestätiska arkitektoniska upplevelse.

Streamsong Resort presenterades i interna designens utgåva för juni 2014

"Betongkolonner som lyfter detta hotell från marken hylla de förstenade stubbarna som vittnar om regionens urbana landskap." -Interior Design Magazine

Se hur Streamsong inspirerades genom naturen - Video

Arkitektur och naturliga ytor harmoniserar i fantastiska rum

Varje rum är vackert inrett med handmålat konstverk från Alberto själv, medan rörliga louvers vid fönstren gör att gästerna kan styra dagsljuset för att passa deras behov. Subtila detaljer som exponerad betongstruktur gifter sig med det rika träet och de naturliga textilierna för att ge varje gäst en utsikt från "toppen av berget".

Streamsong Lodge rum har alla detaljer expertutnämnda med utsikt för att koppla dig till naturen

Alfonso utformade varje detalj ner till bokhyllorna som passar varje legendarisk roman perfekt.

Leaf Lodge omfattar panoramautsikt

The Leaf Lodge återspeglar en underbar Floridian solnedgång i sin speglade fasad

Streamsong Resort Leaf Lobby - Trä, stål, återvunnet virke, rep och andra ytor pratar med Streamsongs naturliga början

Utvändiga detaljer ger en rytm som återspeglas genom arkitekturen

Vilken upplevelse var det att gå runt med Alberto Alfonso för att höra hur strukturen, arkitektonisk design och rytmiska detaljer från det naturliga landskapet kombinerades i detta ultimata mål att komma ifrån världen. Metaforer som "Leaf Lobby" och byggnadens struktur som påminner honom om ett blad på en damm är bara några av "glimt" i Alfonsos sinne som du kan känna i varje tum av orten.

Fibonacci-sekvens: Naturen möter design

Fibonacci-sekvensen (en serie av tal där varje tal (Fibonacci-nummer) är summan av de två föregående numren. Det enklaste är serie 1, 1, 2, 3, 5, 8, etc.) av de gula louversna på utsidan av byggnaden. Om du inte är bekant med den här sekvensen:

Fibonacci-nummer är av intresse för biologer och fysiker eftersom de ofta observeras i olika naturliga föremål och fenomen. Förgreningsmönstren i träd och löv, till exempel, och fördelningen av frön i en hallon baseras på Fibonacci-nummer. - Whatis.com

Dessa naturliga inslag av Alberto Alfonsos design lägger till en organisk vädjan till atmosfären och upplevelsen.De gula louversna ger en visuell anslutning till byggnaden och dess omgivning, samtidigt som den håller i harmoni med arkitekturens rytm.

Streamsong Resort Lodge Exterior Louvers rytmiska färgmönster bygger på Fibonaccis talföljd

Avkopplande din bryr dig bort på Streamsong Resort

Oavsett om du gillar att lindra din stress genom att slingra på vandrings- och fågelskådningsspår, lera skytte eller bassfiske, välkomnar Streamsong resort nybörjaren utomhus semester till expert natur entusiasten. Om du föredrar att låta Floridas solen kyssa din hud, slappnar du av vid lakeside infinity pool och kallar ditt namn. För dig som vill ha den ultimata pampering-upplevelsen - AcquaPietra spa på Streamsong har de ultimata spatjänsterna som väntar på dig.

Streamsong Resort infinity pool sitter inbäddat bredvid en hisnande sjö.

Streamsong Resort AcquaPietra Spa

Acquaietra poolerna är perfekta för att låta din stress och bryr sig smälta bort

"Med AcquaPietras grottan i Europa, unika poolupplevelser och co-ed bubbelpoolar, ångbad, bastu och våt svit, har du aldrig sett ett spa så här i Florida ... tills nu." - Streamsong Resort

När du reser till centrala Florida för din nästa semester, affärsresa, bröllopsmål eller bara för att lämna det snabba urbana livet, se till Streamsong Resort i Bowling Green. Den rika förhistoriska naturen i detta land har bevarats och förvandlats till en lyxig semester som bara Alberto Alfonso Architectural Firm självklart kunde leverera. Oavsett om du älskar att golf, fiska eller bara göra en titt på det naturliga djurlivet och stjärnfyllda himlen på kvällen, väntar Streamsong Resort på din ankomst.