String Planters - En ny trend som ger oss närmare naturen

String Planters - En ny trend som ger oss närmare naturen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du kanske har märkt på senare tid att det här är en trend som går runt med planter som är gjorda av moss och sträng. Inspirationen kommer från Japan där kokedama är väldigt populär. Termen översätts som "moskula" och refererar till en boll av jord som är insvept i mossa, inuti vilken en växt växer. Du kan kalla dessa levande plantare. De är väldigt lätta att hantverk och de är ett bra alternativ till de vanliga terrakottakrukorna. Så kolla in dessa vackra DIY-planterare och se hur de är gjorda.

Vi börjar med en lista över de saker som vanligtvis behövs för ett sådant projekt. Den innehåller ett blad mossa, någon vaxad garn, naturlig jute eller bomullsträng och några små växter av ditt val. Förbered växten genom att vattna det några timmar innan du börjar projektet. Ta sedan bort det från potten och skaka av det överflödiga jorden. Trim rötterna som är för långa. Mög jorden i ett galleri och täck det med mossa. Wrap mosen med garn. Du kan hänga växten med garn framför fönstret eller visa det i en skål. {found on gardenmatter}

Processen är vanligtvis ganska lika för alla liknande projekt. Du kan också hitta ett bra exempel på Allthegoodgirlsgotoheavenblog. Förnödenheterna som krävs i detta fall är en växt, en del mossa, en sax, en del tråd, sträng, tidning och handskar om du inte vill få dina händer smutsiga. Hela projektet tar cirka 30 minuter. När du har tagit bort växten från krukan måste du forma rötterna och jorden i en boll. Vik det med lite tråd för att hjälpa till att behålla sin form. Därefter täcker bollen i moss wrap sträng runt den för att göra ett fint hängande system.

Du kan lägga lite färg i din kokedama genom att använda färgad sladd eller sträng. Om du vill ha något robust, kan plastkabel vara ett alternativ. Du kan ta reda på hur planteringen skulle se ut i det fallet från beskrivningen på Guidecentr. Projektet är enkelt. Lägg mossen platt med den gröna sidan neråt. Ta bort växten från behållaren och placera den i mossens mitt. Vik mossen runt klippan och säkra den med sladd.

MoreINSPIRATION
  • Hur man gör en kokedama planter
  • DIY Hanging Planters som gör ditt hem fräschare än någonsin
  • 10 enkla sätt att göra hängande planter

Dessa planteringsare kan se riktigt bra om du hänger dem någonstans. Du kan ha din egen inomhusträdgård som inte tar upp någon golvyta. Tänk på den här idén om du har ett hem med högt tak och synliga strålar. Det gör det definitivt lättare. I alla fall ser hängande planteringsare som dessa alltid elegant och charmigt ut. Presentationen är elegant och elegant. Du kan välja mellan många olika typer av växter för projektet. De kan till och med vara bonsai träd och långa blommande växter. Du kan hitta mycket inspiration på Etsy.

På Siteforeverything kan du också hitta en massa bra exempel med denna idé. Det finns många alternativ du kan utforska. Bonsai-stil växter är verkligen vackra och det är blommande växter. Strängträdgårdar kan utformas på många charmiga sätt. Häng växterna i olika höjder och i olika utrymmen för att lägga till friskhet och skönhet i rummet.

Denna idé fungerar också bra för saftiga växter. Kolla in Tomfo för att få reda på mer om projektet. Moss ball planters handledning som visas här visar också hur du kan anpassa projektet med din favoritfärg. Det finns mycket inslagning, så se till att du har tillräckligt med strängar. Det skulle också vara mer praktiskt att hänga det ute, eftersom det kan vara vatten som dricker från planteringen.

Och talar om succulenter finns det många roliga saker du kan försöka. Gör till exempel din mossbollsplanter som en ananas. Du hittar lite inspiration från det på beautifulhomeandgardendiy. Den utmanande delen ger bollen rätt form och gör den symmetrisk. Du kan upprätthålla ett naturligt och organiskt utseende genom att använda rätt typ av snöre eller garn.

Naturligtvis kan du komma med variationer av dessa projekt. Faktum är att mossbollarna inte behöver vara helt runda och växten behöver inte nödvändigtvis sticka ut på toppen. Du kan lägga flera små succulenter i samma strängplanter. För att ta reda på hur man gör en sådan unik plantering, ta en titt på beskrivningen på Radmegan.