Stilfulla betongaror utformade för att energiisera kök och badindustrin

Stilfulla betongaror utformade för att energiisera kök och badindustrin
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Native Trails ' ny betongbänkar, gjord av en banbrytande cement och jutefiberblandning, kallad NativeStone ™, är redo att sporra den konkreta utvecklingen i hemdesign och stimulera kök och badindustrin. Genom att lägga till jute-en naturlig, förnybar vegetabilisk fiber-till den proprietära betongblandningen har Native Trails reinvaterat betong som vi känner till. Dessa nya betonggrytor är 40 procent lättare, mycket starkare och långt hållbarare än traditionella cementdunkar, eftersom de utnyttjar naturresurser, genererar mindre avfall och kräver mindre energi än vanlig betongproduktion. Mindre häftning gör dem också enklare att installera och billigare att skicka än traditionell betong.

När han utvecklade NativeStone ™ besökte Naomi Howard och Native Trails president Tim Blair hantverkare i Vietnam där de tillbringade veckor som vandrade till avlägsna byar och utforskade städer både gamla och moderna, undersökta fabriker och verkstäder och kommer att uppskatta landets starka hantverkstradition och djupa -rotad hantverkskultur.

Vi letade efter ett material som kunde översättas till både kök och badkar, Säger president Tim Blair, Native Trails. ”Det behövde vara konstgjort, med vår Eco-Social PositiveTM-filosofi och historia bakom den. Det måste också vara hållbart utformat för att passa med våra grundläggande övertygelser och vara lönsamt för affärer - inte en lätt sak i verkligheten. När vi såg en av prototyperna NativeStone ™ och kände den släta, fina texturen blev vi kär i det. Så går det: om vi älskar produkten är det en ganska bra satsning att designers och husägare kommer också."Resultatet är en produktlinje inspirerad så mycket av naturen som det är av det moderna livet och av konkretens naturligt industriella överklagande. [Bilder och information som tillhandahålls via e-post av Native Trails]