Förort stuga Hem utvidgad till en frisk familj bostad

Förort stuga Hem utvidgad till en frisk familj bostad
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Sandrigham Residence är den typ av hem som döljer sitt roliga och livliga karaktär bakom en rustik fasad för att bevara den harmoni som är etablerad i grannskapet. Beläget i en förort till Auckland City, Nya Zeeland, omvandlades huset av Techne Architecture i samarbete med Doherty Design Studio, en multidisciplinär designpraktik i Melbourne som är känd för sin förmåga att skapa skräddarsydda inredningar genom intuitiva, holistiska principer och skräddarsydda finish som uttrycka individualitet.

Stugan bevarade sin fasad och utvidgades till att omfatta 4 sovrum, en studie och ett öppet bostadsutrymme för att rymma den växande familjen och låta den leva här på lång sikt. Byggnaden förlängdes skapades genom att följa en frisk och rolig inställning.

När han skapade sin förlängning, fick laget ge ett övergripande samtida utseende och låta det vara i harmoni med den befintliga stugan samtidigt. Så de valde att använda traditionella material för att skapa en design som är samtida. Det är hur en 2-nivå förlängning som liknar en fraktbehållare var tänkt.

Inredningen är enkel och utilitaristisk, med djärva grafiska former, slående finish och stora block av färg. Vardagsrummet ligger på baksidan av huset och är anslutet till en frodig trädgård och en separat yttre bostadsyta.

Målade träplankor sträcker sig från vardagsrummet till utomhusområdet och en kontinuerlig look skapas på så sätt. Detta belyser fluiditeten hos den övergripande inredningen och dess holistiska karaktär.

Det ursprungliga utrymmet och den nya förlängningen separeras av en perforerad svart skärm som förvandlades till en vacker och elegant vertikal trädgård där planteringar och vaser visas.

Inredningen är färsk och livlig, en blick skapad genom djärva färger. Till exempel har matsalen ett kluster av färgglada hängljus hängande ovanför bordet, en välkommen detalj som bryter monotonen i färgpalett.

MoreINSPIRATION
  • Kanadensiska familjehem med en trädgård i källaren
  • Ett familjehus som är utformat för att hålla naturen och friskan närmare
  • Ett nyligen utökat Kalifornien hem

En abstrakt väggmålning eller faktiskt en prydlig paintdrip-funktion hjälper till att förbättra den övergripande out-of-the-box interiördesignen och blir ett intressant visuellt element.

Köket är vänd mot yttre vardagsrummet och tar in hela skönheten i trädgården. Dess design är enkel och intuitiv, bakplattan ger fluiditet medan de väggmonterade skåpna mjuker utseendet. Ön fördubblas som en bar och har eleganta trebeniga mönster.

De två våningarna är anslutna via en trappa. Basen är en blandning av asymmetriska träboxliknande strukturer som tränger igenom muren. Resten av trappan är täckt med ljus röd mattan. En annan intressant detalj om denna del av huset är det faktum att väggen har 17 cirkulära utskärningar avsedda att fungera som vinställ.

På övervåningen är sovrummet ett lugnande och avkopplande utrymme dekorerat med grå och mjuk texturer. En bänk placerades framför fönstret. En mönstrad madrass förvandlar den till en mysig och avkopplande krog, perfekt för att läsa en bok eller helt enkelt titta ut genom fönstret på en vacker dag.

En liten arbetsyta innehåller en minimalistisk skrivbord placerad framför ett stort fönster, en vägg enhet bakom den med öppna hyllor och läderdörrdrag samt en abstrakt och ljusfärgad väggmålning.

Badrummet är liten men fräsch och luftig. Dess väggar är mest täckta med sexkantiga vita plattor, den lilla badkaret dubblar som en dusch och har ett glasskåp och de två runda speglarna ovanför fåfänga ger rumskaraktären.