En regnbåge av sommarfärger i ditt hem

En regnbåge av sommarfärger i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är nästan sommar, och i många delar av världen betyder det att vi officiellt har flyttat ut från en lång, kall, mörk vinter och in i det färgälskande solskenet. Denna säsongsmässiga övergång, kanske mer än någon annan, inbjuder (nästan kräver!) Att vi bryter ut de färska sommarfärgerna i våra hem, lyser upp dem och gör dem i linje med vår levande-liv-till-fulla sommartidssatsning. Den snabba rådgivningen från modedesigner Vivienne Westwood gäller för oss när vi minimerar bulk och övergår våra hem till sommaren: "Köp mindre, välj väl, gör det sista".

I den här artikeln kommer vi att titta på en mängd olika sommarfärger och sätt att använda dem i dina interiörer i sommar. Du vill naturligtvis inte använda dem alla, men kanske borsta upp på var och en av dem leder dig till drömmarnas sommarfärgspalett.

Krisp vit.

Oavsett om namnet "skarpt vitt" ger upphov till mentala bilder av färska tvätttorkar på klädstrecket i brisen eller vitgjorda havsvågor, är känslan du känner bakom färgen troligen densamma. Krisp vit erbjuder en luftighet, breeziness, en sofistikerad slags laissez-faire outlook - det slag som perfekta sommardagar är gjorda av. Det är en utmärkt integration i dina favorit sommarfärger, för att "Oavsett vilken färg du väljer att använda för sommarlyftan, med vit in i temat i rummet kommer det att ge en extra pop" - Gör det själv.

På samma sätt ger en briljant, bländande, skarp vitt utrymme ett fritt, skrubbat utseende. För att färgen ska fungera under sommarsäsongen kan du använda vit som en neutral bakgrund och sedan accessorize med accentbitar i dina favoritfärger. Du kan också gå monokromatisk, med en vitgrå färgpalett, till det ultimata sommarinteriöret.

Grädde.

Naturinspirerade neutraler står högst upp på listan för sommarfärger, och bleka sådana som kräm är även högst upp på listan. Sommaren betonar naturen, eftersom vi alla spenderar mer tid utomhus (eller åtminstone hoppas vi). Cream är en mjukare, varmare, lite vänligare version av skarp vit, och även om vi kanske inte tänker på blekta vita, tänker vi troligen på linjerna med vänlig sängtorkning på linjen.

Cream känns nästan beachy när den används på en sommarinteriör. Detta är speciellt fallet när färgen används med naturliga texturer och textilier, till exempel slipcovers, linnekastningar och / eller bomullsdukstycken.

Tegelröd.

Självklart är läppstift, tomat och körsbärsröd vibrerande sommarröda som ger en omedelbar sorts sommarpep till något inredning. Särskilt när de är parade med vita, brista dessa nyanser nästan ut. Men en annan, ofta förbisedd, nyanser av rött som är underbart för sommarfärgpaletter är tegelröd. Detta djupa, brunaktiga röda är mer dämpat än sanna röda. Som ett resultat är tegelröd mer av en mysig och tröstande jordfärg.

Naturligtvis är det oavsett vilken nyans som helst, när det används rött i interiördesign under en årstid, det ger en kraftfull visuell påverkan. Det betyder att färgen förmodligen ska användas med en handhållen hand och endast på föremål och möbler som är uppmärksamma (t ex rena, i gott skick och lämpligt utformad för utrymmet).

Sommarskugga av rosa.

Rosa är en intressant färg eftersom det har kulturföreningarna att vara feminint, men det går längre än det. Forskning fortsätter att associera rosa med förmågan att minska ilska och aggression. Och om det finns en tid i ditt liv som du förmodligen vill att världen ska träffas, är sommaren det. Det är därför du blir glad att veta att en sommarfärg av rosa är ute och väntar bara för att du ska använda den i din inredning.

Kanske är en tropisk rosa vad du är ute efter. En ljus, glatt rosa belyser den sorglösa känslan av Karibien. Eller du vill verkligen krydda ditt utrymme med sommarens energi med varmrosa, eftersom det inte är så polariserande som babyrosa och lätt tonar med andra färger, enligt inredningsarkitekten Bronwyn Poole. Oavsett vilken skugga du går för, tenderar rosa att vara en söt och tröstande färg. Tänk bara på hur du känner när du äter ett bubbelgummi shave ice.

Orange.

De flesta citrusfyllda färgerna skrikar praktiskt, "Sommar!" Och apelsin är inget undantag. Om du tänker på nypressad apelsinjuice, en kall mango smoothie eller till och med ett saftig mandarin segment, är du förmodligen i fullfjädrad sommarläge. Orange ger momentan energi i vilket utrymme som helst. Den unika egenskapen hos apelsin, i motsats till många andra energiska nyanser, är att den fortfarande har kapacitet att känna sig varm medan den ser snygg ut.

För din sommarinteriörfärgspalett som involverar apelsin, överväga att blanda olika nyanser av apelsin för djup och estetisk överklagande. Du kan förbättra energin med lite gul i rymden, eller du kan mjuka saker lite med lite ljusrosa.

Gyllene.

Medan du kanske omedelbart kan tänka på metallisk guld här (som fungerar bara bra på sommaren, så ingen oro!), Ser vi faktiskt mer ut på den glada, varma, honungsgula versionen av gyllene för att lägga till dina sommarfärger. Faktiskt, Honung Gul är LA-baserade Dunn-Edwards årets färg på grund av dess sirapfulla och glödande än en gång mjukt desaturerad utseende.

Med andra ord kan gyllene paras vackert med andra neutrals, vare sig varmare bruna eller svalare gråar, och det släpper också av metall. Interiörer kommer att vara varmare och mer levande året runt, särskilt under de soliga sommarmånaderna, med gyllene nyanser runt. Par med ljus vit för din sommarpalett.

Gul.

Höj din hand om du är chockad över att gult skulle ingå i en diskussion om sommarfärger. (Vi kan inte veta det här, men jag ska gå ut på en lem här och säga: Ingen i världen hämtar sin hand just nu.) Gul är sommarens tecken! Att lägga en ljus, solig gul i ditt sommarutrymme är som att ge det en omedelbar glad glöd. Du kan alltid regera i ljusstyrkan med några accentfärger, till exempel orange, blå, grön eller till och med rosa.

Även namnen på olika nyanser av gula är summeriga. Citron, banan, butternut, honung, alla dessa och mer, bara sörjer med ett fräscht, lätt, livligt liv. Istället för att para ihop gul med en annan färg, kan du också göra det pop mot en mjukad neutral, som mjukgrå eller vit.

Neon Yellow.

Något om sommartidens frihet, uppehållen senare, uthängningen, ger en livskänsla som är uppenbar i neongul själv. För många är trendig neongul den ultimata lyftaren av dåligt humör. Naturligtvis, "medan en hel accentvägg av neongul kanske inte är för alla, är det verkligen ett sätt att lägga till en slag eller wow-faktor till ditt rum", säger inredningsarkitekt Kimberlee Gorsline.

Idéer för att lägga den stans av neongul i din sommarinteriörpalett inkluderar på lampor, vaser, kasta kuddar och till och med ett stänk eller två i något konstverk. Du kan till och med hitta den på utemöbler och flytta den inuti, för en unik vridning på att "föra utsidan inomhus." Kom ihåg att för en färg denna kaustik går lite långt.

Chartreuse.

Chartreuse är en ultimat snygg och härligt solig nyans som fyller kärnan på sommaren. Medan det kanske känns lite överdriven och / eller luftigt att använda på större möbelstycken, är det ett bra sätt att infoga färgen i ditt sommarinredning att använda den på accentstycken, i mindre skala, som kuddar, kastar och ljusarmaturer.

Gulgrön.

Medan vi kommit ut på våren till sommaren är det svårt att bara glömma alla saker som våren är under den här nya säsongen, och lyckligtvis kan sommarfärger som gulgrön hjälpa oss att göra det. Faktum är att det är ett året runt fenomen, vilket håller ett nytt, ljust perspektiv, särskilt i ljuset av Pantones årets årets 2017, "Greenery." Färgen valdes för att beteckna början: ett nytt nytt år, friskare vanor, en uppskattning av naturen och miljön.

"Det finns en växande önskan att återansluta med naturen och vad som är verkligt, och hitta sätt att koppla bort från teknik. Vi behöver en paus. Vi måste stanna och andas ", säger Laurie Pressman, Pantone Color Institute vice president. Och den gula gröna färgen återspeglar den känslan av enhet och samhälle.

MoreINSPIRATION
  • Lyckliga målarfärger för ett glatt hem
  • 10 tips för att välja rumsfärger för att ställa in rätt humör
  • Färger som kan hjälpa dig att sova bättre

Grön.

Det skulle inte kännas som sommar utan grön, från övergången från blek vårgrön till fullfjädrad naturlig tillväxt. Naturligtvis utgör många nyanser av grön en underbar sommarpalett. Tanken bakom grön är att den efterliknar den naturliga världen runt oss, från trädgårdar till gräs till träd till vildblommande stjälkar. En bra idé att göra grönt arbete i ditt sommarinteriör är att införliva olika nyanser av grönt i olika tyger för att kopiera de variationer som finns i naturen.

Grönt gräs.

En av sommarens favorit nyanser av grön är naturligtvis grönt gräs. Färgen på sommarens matta, där vi picknickar, spelar baseball, gör cartwheels och lounge. Det är färgen på "gröna sommarbladen" och det "blandar sig bra med andra sommarfärger som blå, rosa och gul, så det är en bra passform för säsongen", hävdar inredningsarkitekt Brian Patrick Flynn. Använd grön gräsfärg i dina sommarinteriörer genom att para den med gott om vitt och naturligt ljus så att det passar den naturliga namnen.

Mynta.

Mynt är en annan av de perfekta sommarfärgen. Som en smak är mint sommartidens epitome i juleps, popsicles och limonad. Även om vi tänker på det som en cool, nästan isig blekgrönblå, är "Mint som en färg lite odefinierad. Det brukar användas för att beskriva en ljusgrön, men kan ibland även appliceras på blåtoner. "- Ruemag. Oavsett vad du tar på färgen, är den snygga, snabba utseendet precis vad läkaren förmodligen kommer att beställa på de heta, smarta sommardagarna. Den perfekta interiöruppfriskningen.

Sommarskugga av Aqua.

Aqua, kort för aquamarine, är gjord för sommaren. När vi tänker på stranden semester, en ocean kryssning, eller den typiska sommaren sand-och-surf-platsen, färgvatten spelar en stor del av dessa bilder. Lägga havet blå till ditt rum kommer omedelbart få känslan av en sjö stuga eller strand hus till ditt hem.

Att tänka på ett steg längre är det faktum att inget är lika inbjudande som en cool vattenkälla, oavsett var du bor (i staden, i landet, i öknen, i bergen eller i suburbia). en sommardag.Att använda en nyans av aqua eller två i ditt utrymme kommer till sist att omsätta den känslan i ditt bostadsutrymme, för den svarta nyansen får oss att känna den känslan av lättnad och avkoppling.

Turkos.

Det skulle inte vara sommar utan lite turkos mitt ibland - turkos kallas till och med ofta "sommarskuggan", även om den är underbar och mångsidig och fungerar därför bra under alla årstider. Turkos är en balanserad ädelsten nyans som verkligen står ut i färgspektrumet. Rik på blues och djup i gröna, färgen är glad och balanserad. Det var en skatt bland indianer och har omtänkts globalt som en färg som stimulerar med en unik blandning av nöje och fred.

"Från akvamarin till kricka, det finns gott om färger som i stort sett faller under [turkos] vinge. Medan du kan argumentera oändligt om de tekniska egenskaperna hos vilka grönblå kombination heter vad det finns ingen tvist om turkos fascinerande aura " Decoist.

Blå.

Blå i sin äldsta form är klassisk, djärv, levande och statlig. Det finns så många variationer av blått som gör det till en perfekt sommarfärg, men på olika sätt. Koboltblå, till exempel, är visuellt imponerande utan att vara för in-your-face. Himmelsblå är lugn och expansiv - påminner om de lata sommardagen när du ligger på ryggen och bara stirrar upp i skyn.

Årets 2017 Färg för brittiskt företag Dulux är vacker, lugnande "Denim Drift." Det är tänkt att vara fräsch, mångsidig och i slutändan representativ för färgen på vår varje dag. Men du införlivar den, blå kommer att göra ett härligt, friskt och befriande tillägg till din sommarfärgspalett.

Skifferblå.

Den färgen som sväller gott mellan blått och grått, skifferblått belyser värdighet med en vridning. Professionalism med personlighet. Färgen är mättad men på ett diskret sätt. Det är en kallare nyans, vad med sina grå undertoner och allt, så skifferblått gör det bra att blanda med något lite varmare för balans.

Den kallare estetiken av skifferblå, fungerar då särskilt bra med guld- och mässingsaccenter, som värmer upp det hela.

Lila.

Lila var en gång färgen på gamla damer; nu är det en av de hetaste färgerna i inredningen. Faktum är att lila är en av de mest föredragna färgerna när det gäller heminredning [och är] lämplig för alla rum i huset. Velvet möbler, mjuka sängkläder, lackade badrumskomponenter och tonade köksskåp är bara en handfull av de många alternativen för lila i din sommarinteriör.

Djupa purpur kan vara förknippade med kallare månader, men lila är nyckeln till sommaren eftersom det elegant och enkelt skapar en avslappnad och jämn romantisk atmosfär. Det är inte heller någon slump att New York-färgbolaget Benjamin Moore har valt en mystisk, humörlig ametistlila färg ("Shadow") som årets färg för 2017. Färgen är inspirerad av ljus och skuggor i skymningen, precis som dagen löser upp i nattfall och tints allt i en violett nyans.

Sommarskugga av lila.

Purpur driver spektrumet från röda purpur (t ex aubergine) till blåaktiga purpur (t ex periwinkle). Så föreställ dig att du äter en utsökt sommaräggplantskål medan du tittar på sommarsolnedgången, vänd himlen en strålande nyans av periwinkle, och du har ganska mycket allt. För kraftig mättnad är täta och mörka purpur estetiskt kraftfulla och effektiva. Omvänt kan daintierfärger av lila, som lavendel, vara subtila nog att arbeta som en "flexibel neutral".

Några vanliga nyanser av lila som används på sommaren inkluderar lila, peon, aubergine, iris och violett. För din sommartidspalett, överväga att inkorporera komplementära gula eller analoga pinks. Årets 2017 årskurs med amerikanska baserade PPG-färger är faktiskt "Violet Verbena", en blek men moody nyans av lila som samtidigt är nostalgisk, lyxig och modern - WGSN.

Magenta.

Magenta är en livlig, glatt nyans som lever någonstans i den rosa riken mellan lila och rött. Det bär med sig en sorglös, livskänslaande aura, vilket gör den till en perfekt sommarfärg, även om inredningsarkitekt Claire Paquin varnar för att använda den på lämpligt sätt. "Med en färg är denna intensiv lätt, men du måste använda den sparsamt. ... Du måste se till att det sprids runt i rummet och kommer inte ut ur ingenstans "- HGTV.

Magenta fungerar också vackert utomhus, särskilt på sommaren, där det sannolikt kommer att ses mot bakgrund av gott om frodiga sommargränser.

Mjukgrå.

Mjukgrå är en drömlik form av eterisk gråskugga som verkar för mjuk för att vara riktigt grå men för mörk för att vara vit. Det är bara ett slags hovar där, i det perfekta utrymmet mellan de två neutralarna, redo att gå och vara och göra vad som helst för ditt inre. Mjukt grått är både klassiskt och mångsidigt, eftersom så många andra nyanser kan vara perfekt parade med grå. Inte bara det, färgen kan luta sig mot kylare eller varmare och i slutändan se och känna sig frisk. Vilken, ingen chocker här, är vad sommaren handlar om.

Gråtor av alla slag, inklusive mjuka grisar, är kopplade till ökad kreativitet. Inte bara det, men färgen är flexibel neutral när det gäller att vara en bakgrund för andra livligare färger (hej, sommar tropiska pinks!). Mjukt grått är som hemma i ett stoiskt, traditionellt rum som det är i en modern minimalistisk (och för den delen en bungalow vid stranden).

Silver.

Sist men inte minst i vår diskussion om sommarfärger är silver.Silver, eftersom det är metalliskt och allt, kan oftare förknippas med den vinteriga semesterglansen och glansen. Men det är en perfekt glans att förstärka sommarens fria överklagande utan att gå över toppen.

Silver, mer än nog någon annan neutral, kan tyst spela sin ljusa roll i bakgrunden av ett utrymme, medan andra mer levande färger tar ledningen. Vilket är vad sommartid tycker om att se - en lagspelare. Nu om vi bara kunde kanalisera den tanken till sommarens sandvolleybollslag ...