Sunken House med en gård byggd i Hillside

Sunken House med en gård byggd i Hillside
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Inside Outside House är ett riktigt speciellt hem. Som namnet antyder följer inte huset verkligen reglerna. Bostaden ligger i Dean, England, på en plats omgiven av skog och med en mild sluttning.

Detta var ett projekt av Loyn and Co Architects, en studio som grundades 1992 med ett tvärvetenskapligt och innovativt tillvägagångssätt. Specialisterna tar en rad olika projekt och fokuserar alltid på sätt att erbjuda högkvalitativa designlösningar anpassade till nuvarande tider. Målet är alltid att uppfylla varje kunds önskemål och krav och för att göra det finns inget utrymme för en personstil.

Konstruktionen anpassar sig alltid till varje projekt enligt varje kunds krav. Insidan Utanför huset slutfördes 2015. Det sitter på landsbygden i närheten av skogen. Tack vare den sluttande formen av platsen får huset panoramautsikt över Wye Valley.

Den 4 hektar stora tomten brukade ockuperas av ett gammalt hus som rivits för att skapa plats för den nya. Det befintliga husets fotavtryck bevarades och det nya hemmet var utformat för att respektera dimensionerna. De två strukturerna har emellertid inte mycket mer gemensamt.

Klienterna ville ersätta det gamla huset med en som skulle vara mycket hållbar och energieffektiv och det skulle också ha en modern design. De ville också att det nya huset var ett utrymme där de både kunde leva och arbeta.

Bland annat begärde kunderna att huset inkluderar två konstnärsstudior samt ett galleriliknande utrymme. Arkitekterna valde att bädda in huset på platsen. Byggnaden skär in i sluttningen och blir ett begravt skydd isolerat av landet.

Även om den övergripande utformningen av huset var modern måste arkitekturen också vara tidlös för att kunna förbli inspirerande och vacker under de kommande åren. Klienterna och arkitekterna kom överens om att de ville att huset skulle bidra till det omgivande landskapets övergripande skönhet utan att ha stor inverkan.

MoreINSPIRATION
  • Samtida hus i England byggt runt en inhägnad gård
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter
  • Modular Prototype Home Inbyggd i endast 45 dagar

Inspirationen för design, layout och allt annat kom från det omgivande landskapet. Lutningen, träden och utsikten alla hade en inverkan på hur huset utformades. Det gamla husets fotavtryck bevarades och det nya hemmet byggdes inifrån ute.

Byggs in i backen, fördelar huset från naturlig isolering. Att sänkas in i backen krävde några speciella egenskaper som också var synkroniserade med kundernas önskan om ett hållbart och energieffektivt hem.

Huset har ett grönt tak som är mycket isolerat och hjälper till att dölja byggnaden, vilket gör den till en naturlig del av topografi. Huset har också naturlig ventilation hela tiden och använder sol- och fotovoltaiska paneler. Ett regnvattenskörningssystem installerades också.

Huset är oftast öppet och har fullhöjd fönster som avslöjar dalen med panoramautsikt. Den har en vacker blandning av inomhus och utomhus utrymmen som sömlöst samverkar och inkluderar även områden med tak i glas eller takfönster som ger naturligt ljus och exponerar inredningen mot himlen.

Inredningen är en kombination av modern och vintage, med rena och minimalistiska element som används i kombination med utsmyckade gamla möbler, traditionella mattor och andra suggestiva accentdetaljer. Köket är ett övergångsutrymme som förbinder de sociala områdena. Den har ett stort panoramafönster och en betongbänk ö som koordinerar med polerade betonggolv och tak som också definierar resten av utrymmena.

Sovrummen och studiorna är också öppna och definierade av eklektisk inredning, med kontrastmaterial, former och texturer.