Modern bostad med ett bro-liknande vardagsrum

Modern bostad med ett bro-liknande vardagsrum
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi har sett många hus med cantilevered volymer och de var alla speciella och intressanta på egen väg. Men sakerna är lite annorlunda när det gäller Shallard House konstruerat av Lat Forty Five architects och ligger i Dunedin, Nya Zeeland.

Huset slutfördes 2010 och har en mycket ovanlig design. Vardagsrummet är upphöjt och upphängt precis som en bro. Arkitekten ansvarar för att denna ovanliga detalj gjordes av nödvändighet för att maximera utsikten över sjön och att erbjuda integritet. Det faktum att platsen var smal och omgiven av andra egenskaper innebar att laget var uppfinningsrik och det var den lösning de fann.

MoreINSPIRATION
  • City View Residence House ligger i Austin Texas
  • Panoramautsikt vid Vista House i Tokyo
  • Hus med ett modernt och minimalistiskt utseende för två familjer

Vardagsrummet stöds i båda ändar av symmetriska kubliknande volymer. Området under vardagsrummet är ett friluftsområde för mat och underhållande gäster. Det har en grillplats och trägolv som gör att det känns verkligen välkomnande.

Inredningen av det uppdelade vardagsrummet är en stor öppen planlösning. En takmonterad spis och en tv-enhet dubbel som rumsdelare. Vinduerna i full höjd erbjuder panoramautsikt över sjön och omgivningen.