Svenskt Soldriven Hem Designad av Eleverna från Chalmers University

Svenskt Soldriven Hem Designad av Eleverna från Chalmers University
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är Halo, ett hållbart hus som drivs helt av solen. Det var inte utformat av någon känd arkitekt men av ett team av studenter. Team Sweder består av 25 studenter från Chalmers University och de har nyligen genomfört detta fantastiska projekt. Det är ett miljövänligt hus med ett mycket intressant och otraditionellt exteriör och med ett interiör som ser över förvånansvärt bekant.

Halo-strukturen är en fullskalig fungerande byggnad som eleverna konstruerade och byggt och var avsedd att främja grupplivet. Den har en cirkulär struktur och mäter 645 kvadratfot. Inuti består den av flera mindre rum samt större utrymmen. De stora områdena är gemensamma gemensamma zoner och de mindre är privata rum.

MoreINSPIRATION
  • The Insite Home - Ett litet soldrivet hus i Vermont byggt av återvunna material
  • Modern Solar Powered Beach House
  • Hur man använder solenergi i ditt hem

Det motto som laget valde för projektet var "Delat utrymme är dubbelt utrymme". Och det är ett ganska intressant koncept och får dig att tänka på alla de vanliga arkitektoniska strukturerna vi ser omkring oss.

Byggnaden har en modern design och den är skapad med förnyelsebara material som svensk gran som används för huvudstrukturen och träfiber som används för insidan av isoleringen. Byggnaden har ett stort tak bestående av solceller som absorberar solenergi och omvandlar den till energi. Såsom du kan tänka dig är det självklart också en energieffektiv struktur. Det är ett mycket innovativt projekt med en enkel idé vid sin bas. {Found on mymodernmet}.