Swoosh Pavilion vid London Festival of Architecture 2008

Swoosh Pavilion vid London Festival of Architecture 2008
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ibland är det en stor skillnad mellan tanken i ditt huvud och vad du faktiskt gör i verkligheten. Det händer därför att du i teorin inte överväger många variabler och du kan plötsligt ändra ditt sinne mitt i någonting. Därför är det alltid bättre att göra dina idéer till verkliga saker och först efter det att dra en slutsats. Det är förmodligen vad arkitektursstudenterna tycker: det är bättre att göra något för riktigt än bara tänka på om du vill sticka ut och folk överväger dina visioner.

MoreINSPIRATION
  • Hexigloo - paviljong i Bukarest
  • 2016 London Design Festival hälsar sina gäster med ett jätte leende
  • Glaspaviljongen tar platsen för en fruktträdgård men håller sitt minne levande

Så de här studenterna från arkitekturen i London ville göra en poäng och började bygga något kreativt och bra på 2008 års utgåva av London Festival of Architecture. Det var något som en konstig paviljong som var på farten, motverkande och vridning oväntat tills den kom till marken.

Eleverna från de äldre år av arkitekturstudier bestämde sig för att skapa något original och oväntat och uppenbarligen lyckades de. De var tutored av tutored av Charles Walker och Martin Self och de ville bevisa att de kunde göra allt jobb själv, började med design, konstruktion och efterbehandling med de senaste justeringarna.

Paviljongen var gjord av träpaneler och strukturen hade ett ovanligt men ändå väldigt futuristiskt utseende som gjorde ett starkt intryck på betraktaren. Ganska coolt, även för en tillfällig konstruktion som den här.