Taj Majal i mitten av Miami

Taj Majal i mitten av Miami
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Nästa byggnad sätta mig i svårigheter när jag först såg det. Faktiskt där där två hinder som jag var tvungna att passera för att förstå dess mening. Först och främst tittar jag på fasaden, jag trodde att jag beundrade ett litet modernt hotell. Överraskningen var att byggnaden inte var ett hotell trots allt. Det är en tre lagerhem, byggd på taket av Palace Condominium på Brickell Avenue. De ursprungliga ägarna var Leona & Harry Helmsley och de ville att den här byggnaden skulle vara deras bostad i Miami. Förstå det var allt bra med mig. Jag bör också nämna att byggas på en sådan höjd, huset erbjuder en fantastisk utsikt och att glasväggarna får dig att känna att du är flytande i himlen.

Den andra och största chocken kom som att titta på husets insidor. Det verkar som om de ursprungliga ägarna sålde sitt hus till Saudiarabien Saoud Al-Shaalan. Den nya ägaren förvandlade den till ett autentiskt arabiskt palats, utformat för att likna den legendariska TAJ MAJAL. För interiördesignen arbetade 27 marockanska artister. De har gjort sitt bästa och rummen är verkliga bitar av indisk konst med traditionell dekoration, tillbehör och symboler.

MoreINSPIRATION
  • Palace Hotel i Slovenien
  • Seattle Gallery House av Olson Sundberg Kundig Allen Architects
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter

Färgerna, designen och arkitekturen är allt specifikt, även möblernas förvaring. Inredningen uppnådde sin perfektion som ett arabiskt palats, men jag tycker fortfarande att det inte passar byggnadens fasad. Men eftersom de båda sidorna av papperet aldrig möts varandra, så interfererar interiören och utsidan av ett hus aldrig och den enorma skillnaden mellan stilar är inte så irriterande trots allt.