Ta inspiration från modern skandinavisk arkitektur

Ta inspiration från modern skandinavisk arkitektur
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Skandinavisk arkitektur har skiljts från övriga medeltida tider i Europa. Fram till relativt nyligen så kallad norrsk arkitektur bestod av trä- och gräsbyggnader. Vid sekelskiftet utvecklade Sverige en särskiljande stil, kallad Jugenstil. Men inspirerad av tyska Bauhaus-stilen och ledd av arkitekter som Gunnar Asplund har modernismen tagit över som den dominerande stilen, med funktionalitet som ligger i framkant av designen. Element av modernistisk skandinavisk arkitektur och inredning har inspirerat byggnader över hela Europa och Nordamerika. Faktum är att danska arkitekter är anmärkningsvärda för sitt arbete över hela världen, inklusive det berömda yttre Sidney Opera House.

Exteriörer.

Norska husfronter är inte olika i utseende till många som finns i New England. Vertikal och horisontell väderstigning finns över hela regionen, vilket ger en ren och enkel utseende. Fancy designelement hålls vanligtvis till ett minimum med skandinaviska exteriörer, men en del detaljering brukar hittas vid en ingångsväg. Ljusa röda och gula, tillsammans med traditionell vit, väljs ofta för hemmaxperter av skandinaver, särskilt om de är nära kusten. På Island är många av husen färgade vibrerande.

Arkitektoniska interiörelement.

MoreINSPIRATION
  • Ljusa Amsterdam hem med en skandinavisk inredning
  • Skandinavisk skönhet reflekterad i en enkel lägenhet med nyanser av blått
  • Duplex interiördesign med välkänd skandinavisk känsla

För att ge ditt hem interiör en skandinavisk känsla behålla antalet färger i paletten till ett minimum och använd ett par välvalda möbler. Clutter, är definitivt fienden i ett skandinaviskt hem. Välj ett enda objekt som kommer att vara brännpunkten för ditt rum, som en vedeldad spis. Trägolv är bäst, men använd mattor för att lägga till värme och komfort. Om du vill hänga fotografier eller konstverk, välj enkla och eleganta ramar och lämna massor av vanlig vägg på bilden.

Vit Vit Vit.

De flesta människor förenar skandinavisk stil med vita ytor. Visst finns det många andra färger som kan användas, men för det klassiska utseendet, är det inte så långt borta från vitt. Som med exteriörer ser vitfärgad ombordstigning stor ut och ställer in rätt ton. Och lägg inte av med att överdriva det. Vita golv, väggar och tak, överraskande, går bra med vita fönsterramar, persienner och gardiner. Om ditt hem är tegelbyggd kan det känna sig som ett stort steg att måla dina väggar, särskilt på utsidan. Var djärv och gå för den. Du kommer inte att kunna ta bort färgen enkelt, men du kan åtminstone ändra den till en annan färg om du blir trött på utseendet.

Design på matsal.

Som med andra aspekter av skandinavisk modernistisk design är matsal en enkel och elegant affär. Välj ett träbord utan mönster och prydnader. Enkla matställen är dagens ordning. Praktiska stolar som kan staplas bort är ett bra val. Välj porslin som är vitt och odecorerat. Om allt verkar för mycket, så kan skandinaviskt inspirerad design inte vara för dig trots allt. Men var inte rädd för att bryta ut ditt matsal med en ljus och iögonfallande ljusmontering eller en spektakulär bordscentral ..

Markerar Windows.

Med tanke på att många skandinaver bor nära polcirkeln har ljus en stor betydelse i modern design. Northerners märker verkligen bristen på solljus under vintermånaderna och hur relativt låg blir solen i himlen. Av detta skäl används fönster som sitter högt i byggnaden ofta för att maximera svindlande ljus. Få det skandinaviska utseendet genom att ange fönster från golv till tak och glaselement som ligger högt upp i takets väggar. Himmelljus, monterade i södra sidan på din takkonstruktion, är ett annat bra sätt att maximera ljuset och uppnå ett bra skandinaviskt utseende.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6 och 7.