Smakfullt renoverad 1800-tals lägenhet som utstrålar en klassisk eklektisk stil

Smakfullt renoverad 1800-tals lägenhet som utstrålar en klassisk eklektisk stil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta tidigare kommunistiska hem renoverades av inredningsarkitekt Judit Koczoh i samarbete med Beck Real Estate Kft för att skapa en vacker, praktisk och energieffektiv lägenhet. Det fanns nästan inga ursprungliga egenskaper som skulle räddas på grund av försummelse och förstörelse under kommunisttiden. Så skapade designersna denna spjälsäng från början med hjälp av begåvade arbetare och snickare och genom att flytta 100 år gamla keramiska köksplattor från en annan lägenhet i samma byggnad. Stilen är klassisk eklektisk, vilket återspeglar tron ​​att renoverade lägenheter i 1800-talsbyggnaderna bör respektera den estetiska andan i den tiden, samtidigt som de uppdateras med starkare doser färg i möbler och tillbehör.

Designen drivs av en önskan om gammal världs elegans med en dos färg i möbler och tillbehör för att protestera mot den monokroma steriliteten hos så mycket modern design. Lägenheten har ett sovrum, två badrum, ett mycket stort kök och hall. Särskilda funktioner inkluderar små doser av elegant väggpapper i köket bredvid ingången och även i studiealkov som ingår i vardagsrummet. Dessutom återställde konstruktörerna tre 1940-fåtöljer med djärv färg, två i vardagsrummet och en i sovrummet.

Det finns en "grön vinkel" till lägenheten. Särskild vikt läggs på energieffektivitet för att minimera koldioxidutsläppen och levekostnaderna i lägenheten. Arbetstagare installerade trefärgade PassivHaus-certifierade fönster. Dessa fönster håller lägenheten varm på vintern och sval på sommaren. Eftersom lägenheten är lufttät för att minimera uppvärmningskostnaderna installerade designerna ett PassivHaus ventilationssystem som tar in frisk luft i huset 24/7/365, övervakar luftkvaliteten, renar luften och upprätthåller luftfuktighet på lämplig nivå. Energikostnaden är bara 7 USD per månad. [Bilder och information som skickas via e-post av Roderick Beck]