Det eleganta och inbjudande Malmaison-hotellet i Belfast

Det eleganta och inbjudande Malmaison-hotellet i Belfast
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är Malmaison Hotel från Belfast. Det ligger i det mest moderna kvartalet i Belfast och det är lika förvånande som det andra Malmaison-hotellet från hela världen. Namnet lånades från Napoleons och Josephines ursprungliga hem. Det var ett imponerande hus beläget väster om Paris och det var en ikon för stil, en egenskap som hotellet försöker anpassa sig också.

Det lyxiga Malmaison Hotel ligger på Victoria Street och har utsikt över Belfast Docks. Hotellet byggdes inte från början. Det var en anpassning av ett tidigare frölager. Naturligtvis har omfattande förändringar gjorts. Den ursprungliga strukturen är från 1870-talet och det var bara för intressant och dyrbart att rivas. I stället blev det en del av den nya strukturen och det är nu ett annat intressant element att titta på. Malmaison Hotel är en lista A-lista byggnad. Den har en imponerande stenfasad med massor av vackert snidade detaljer.

MoreINSPIRATION
  • Det imponerande Royal Mansour Hotel
  • Hôtel Droog - en plats som sammanför koncepten köpcentrum, galleri och hotell
  • Det lyxigt renoverade Relais Ca 'Sabbioni-hotellet av FPA Franzina + Partners

Insidan av hotellet är lika imponerande som utsidan. Den har höga tak och ekbjälkar tillsammans med gjutjärnsfunktioner som skapar en nästan dramatisk effekt. Som förväntat har det också tunga välvda dörrar. Faktum är att dessa är ett av de ursprungliga elementen som har bevarats. Receptionen är mycket inbjudande. Det har träbord och mysiga fåtöljer och stämningen är väldigt avslappnad. Lobbyn har en stor bar och flera bekväma soffor. Alla rum och områden har denna känsla av cozyness och de inkluderar antika element och matchande dekorer.